Επιστροφή προς τα ... μπρος!

Επιστροφή προς τα ... μπρος!

ΕΝΑΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΟΣ

ΕΝΑΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΟΣ
ΝΑ ΘΕΜΕΛΕΙΏΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΌ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΉΣ ΙΣΌΤΗΤΑΣ

Αποανάπτυξη-Τοπικοποίηση -Αυτονομία- Άμεση Δημοκρατία-Ομοσπονδιακός Κοινοτισμός

Τον Μάιο του 2020, μια ομάδα περισσότερων από 1.100 υποστηρικτών της «Αποανάπτυξης», υπέγραψε ένα μανιφέστο καλώντας τις κυβερνήσεις να αδράξουν την ευκαιρία και να στραφούν προς ένα «ριζικά διαφορετικό είδος κοινωνίας, αντί να προσπαθούν απεγνωσμένα να θέσουν ξανά σε λειτουργία την «καταστροφική ανάπτυξη». Η Συνδημία του κοροναϊού δείχνει ότι θα χρειασθεί να γίνουν μεγάλες αλλαγές, αν δεν θέλουμε να πάμε στην κατάρρευση! Ειδικά για την μετά-COVID Ελλάδα: Για να ξεφύγει η χώρα από τη μέγγενη των χρεών, από την φτωχοποίηση και το πολιτισμικό αδιέξοδο, καθώς και από την κατάθλιψη και την μεμψιμοιρία στην οποία έχει πέσει ο πληθυσμός της-ιδίως μετά το σοκ της πανδημίας και τον εγκλεισμό του στα σπίτια- θα χρειασθεί, μετά το πέρασμα της καταιγίδας, να αναπτερωθεί το ηθικό του μέσα από μια στροφή προς μια ενδογενή παραγωγική ανασυγκρότηση . Εφαλτήρας μπορεί να γίνει ο αγροδιατροφικός τομέας και στη συνέχεια ο μεταποιητικός ένδυσης- υπόδησης, ο ενεργειακός και ο ήπιος ποιοτικός τουρισμός να την συμπληρώσουν. Είναι μια εναλλακτική στη σημερινή κυρίαρχη κατεύθυνση, που δεν χρειάζονται κεφάλαια, ξένες επενδύσεις, χωροταξικά σχέδια, υπερτοπικές συγκεντρώσεις, μεγαλεπήβολα και εξουθενωτικά μεγέθη και ρυθμούς. Η κατεύθυνση της Αποανάπτυξης-Τοπικοποίησης -Αυτονομίας- Άμεσης Δημοκρατίας-Ομοσπονδιακού Κοινοτισμού θα μπορούσε να είναι η διέξοδος για την χώρα, στην μετά-COVID εποχή!

Πέμπτη 5 Αυγούστου 2010

Πακιστάν-Ρωσία



Τεράστιες είναι οι καταστροφές σε πολλές περιοχές του βορειοδυτικού Πακιστάν όπου περισσότεροι από 1.500 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους εξαιτίας κατολισθήσεων και πλημμυρών εξαιτίας των βιβλικών νεροποντών που έπληξαν τη χώρα την τελευταία εβδομάδα.
«Περίπου 3,2 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν πληγεί από τις πλημμύρες, από τα οποία το 1,4 εκατομμύριο είναι παιδιά που έχουν άμεση ανάγκη τροφίμων, πόσιμου νερού και φαρμάκων», δήλωσε ο Μαρτίν Μογκουάνγια, εκπρόσωπος της Unicef στο Πακιστάν. Η διεθνής ανθρωπιστική οργάνωση χαρακτηρίζει μάλιστα στην επίσημη ανακοίνωσή της τα όσα διαδραματίζονται στο Πακιστάν «πλημμύρα του αιώνα». Περίπου 30.000 σπίτια έχουν καταστραφεί ή υποστεί ζημιές και δεκάδες χιλιάδες έχουν μείνει άστεγοι...

Το καλοκαίρι του 2010 θα σπάσει όλα τα προηγούμενα ρεκόρ ζέστης στη Μόσχα εδώ και 130 χρόνια που άρχισαν να καταγράφονται οι θερμοκρασίες, επισημαίνουν οι μετεωρολόγοι αφού την περασμένη εβδομάδα καταγράφηκε η μεγαλύτερη θερμοκρασία στην ρωσική πρωτεύουσα: 38,2 βαθμοί Κελσίου, ιστορικό ρεκόρ που όμως μπορεί να καταρριφθεί τις επόμενες ημέρες.
Πυρκαγιές κατακαίουν την χώρα και έχουν πνίξει στους καπνούς ακόμα και την πρωτεύουσα Μόσχα. Τους 48 έφτασαν τα θύματα των πυρκαγιών. Σύμφωνα με τον υπουργό Εκτάκτων Αναγκών, Sergei Shoigu, υπήρχαν 246 πυρκαγιές διάσπαρτες στη χώρα, οι οποίες κατακαίουν έκταση 310.000 εκταρίων. Δίνεται μάχη για να σωθούν 300 κωμοπόλεις και χωριά από την καταστροφή.Ο Ρώσος πρόεδρος Ντμίτρι Μεντβέντεφ κήρυξε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης επτά από τις πληγείσες περιοχές και συγκάλεσε το συμβούλιο ασφαλείας της χώρας για να εξετάσει τα μέτρα προστασίας των στρατηγικών εγκαταστάσεων που απειλούνται από τις φωτιές.

Οι παραπάνω καταστροφές είναι ενδείξεις της επερχόμενης κλιματικής καταστροφής, λόγω του ανθρωπογενούς φαινομένου του Θερμοκηπίου, που ακόμη κάποιοι ιθύνοντες και θιασιώτες του παγκοσμιοποιημένου καπιταλιστικού μοντέλου ανάπτυξης δεν θέλουν να δουν και να πάρουν μέτρα.
Να αλλάξουμε λοιπόν το σύστημα και όχι το κλίμα, γιατί αυτά που βλέπουμε τώρα δεν είναι τίποτε μπροστά σε αυτά που έρχονται!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου