Επιστροφή προς τα ... μπρος!

Επιστροφή προς τα ... μπρος!

ΕΝΑΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΟΣ

ΕΝΑΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΟΣ
ΝΑ ΘΕΜΕΛΕΙΏΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΌ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΉΣ ΙΣΌΤΗΤΑΣ

Αποανάπτυξη-Τοπικοποίηση -Αυτονομία- Άμεση Δημοκρατία-Ομοσπονδιακός Κοινοτισμός

Τον Μάιο του 2020, μια ομάδα περισσότερων από 1.100 υποστηρικτών της «Αποανάπτυξης», υπέγραψε ένα μανιφέστο καλώντας τις κυβερνήσεις να αδράξουν την ευκαιρία και να στραφούν προς ένα «ριζικά διαφορετικό είδος κοινωνίας, αντί να προσπαθούν απεγνωσμένα να θέσουν ξανά σε λειτουργία την «καταστροφική ανάπτυξη». Η Συνδημία του κοροναϊού δείχνει ότι θα χρειασθεί να γίνουν μεγάλες αλλαγές, αν δεν θέλουμε να πάμε στην κατάρρευση! Ειδικά για την μετά-COVID Ελλάδα: Για να ξεφύγει η χώρα από τη μέγγενη των χρεών, από την φτωχοποίηση και το πολιτισμικό αδιέξοδο, καθώς και από την κατάθλιψη και την μεμψιμοιρία στην οποία έχει πέσει ο πληθυσμός της-ιδίως μετά το σοκ της πανδημίας και τον εγκλεισμό του στα σπίτια- θα χρειασθεί, μετά το πέρασμα της καταιγίδας, να αναπτερωθεί το ηθικό του μέσα από μια στροφή προς μια ενδογενή παραγωγική ανασυγκρότηση . Εφαλτήρας μπορεί να γίνει ο αγροδιατροφικός τομέας και στη συνέχεια ο μεταποιητικός ένδυσης- υπόδησης, ο ενεργειακός και ο ήπιος ποιοτικός τουρισμός να την συμπληρώσουν. Είναι μια εναλλακτική στη σημερινή κυρίαρχη κατεύθυνση, που δεν χρειάζονται κεφάλαια, ξένες επενδύσεις, χωροταξικά σχέδια, υπερτοπικές συγκεντρώσεις, μεγαλεπήβολα και εξουθενωτικά μεγέθη και ρυθμούς. Η κατεύθυνση της Αποανάπτυξης-Τοπικοποίησης -Αυτονομίας- Άμεσης Δημοκρατίας-Ομοσπονδιακού Κοινοτισμού θα μπορούσε να είναι η διέξοδος για την χώρα, στην μετά-COVID εποχή!

Παρασκευή 6 Αυγούστου 2010

ΓΙΟΡΤΗ ΜΠΟΚΑΣΙ



Αγαπητοί φίλοι των Ενεργών Μικροοργανισμών,

οι περισσότεροι από εμάς έχουν πάει ήδη διακοπές, ή θα πάνε σε λίγο.
Αν θέλετε να κάνετε μια εκδρομή στο δροσερό Πήλιο και να επσκεφτείτε τη Ζαγορά, θα μπορέσετε να μάθετε περισσότερα για το (σούπερ) μποκάσι, οργανική ύλη ζυμωμένη με Ενεργούς Μικροοργανισμούς, που είναι ένα πολύ αποτελεσματικό εργαλείο για πολλές εφαρμογές. Είναι άριστο λίπασμα αλλά και μεγάλο βοήθημα στην επεξεργασία λυμάτων.
Σκεφτήκαμε λοιπόν να κάνουμε μια γιορτή, όπου θα μάθουμε μεν χρήσιμα πράγματα για τους ΕΜ, όμως θα πιούμε και καφεδάκι και αργότερα τη μπυρίτσα μας και θα ψήσουμε και στα κάρβουνα. (Οι προσφορές σε γλυκό ή σαλάτα είναι ευπρόσδεκτες).
Για να κάνουμε τις απαραίτητες προετοιμασίες παρακαλούμε να δηλώσετε συμμετοχή το αργότερο μια ημέρα πριν στο τηλέφωνο 6978 288 264.

Οι επισκέπτες μας από μακριά, μπορούν να κλείσουν δωμάτιο στη Ζαγορά (Ξενώνας Ανάσα 24263 00360) ή να κατασκηνώσουν στην παραλία Παρίσαινα.

Πρόγραμμα:
6μμ: συνάντηση με καφέ και γλυκό
6:30μμ παρασκευή σούπερ μποκάσι (ζυμωμένα πίτουρα)
7:30μμ παρασκευή μποκάσι με οργανικά υπολείμματα
8:00μμ περιήγηση στο κτήμα
9:00μμ ψητό με μπυρίτσα

ΤΕΤΑΡΤΗ 11.08.2010
ΖΑΓΟΡΑ “Βίλα Ορίζοντες” οδός Ρήγα Φεραίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου