Επιστροφή προς τα ... μπρος!

Επιστροφή προς τα ... μπρος!

ΕΝΑΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΟΣ

ΕΝΑΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΟΣ
ΝΑ ΘΕΜΕΛΕΙΏΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΌ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΉΣ ΙΣΌΤΗΤΑΣ

Αποανάπτυξη-Τοπικοποίηση -Αυτονομία- Άμεση Δημοκρατία-Ομοσπονδιακός Κοινοτισμός

Τον Μάιο του 2020, μια ομάδα περισσότερων από 1.100 υποστηρικτών της «Αποανάπτυξης», υπέγραψε ένα μανιφέστο καλώντας τις κυβερνήσεις να αδράξουν την ευκαιρία και να στραφούν προς ένα «ριζικά διαφορετικό είδος κοινωνίας, αντί να προσπαθούν απεγνωσμένα να θέσουν ξανά σε λειτουργία την «καταστροφική ανάπτυξη». Η Συνδημία του κοροναϊού δείχνει ότι θα χρειασθεί να γίνουν μεγάλες αλλαγές, αν δεν θέλουμε να πάμε στην κατάρρευση! Ειδικά για την μετά-COVID Ελλάδα: Για να ξεφύγει η χώρα από τη μέγγενη των χρεών, από την φτωχοποίηση και το πολιτισμικό αδιέξοδο, καθώς και από την κατάθλιψη και την μεμψιμοιρία στην οποία έχει πέσει ο πληθυσμός της-ιδίως μετά το σοκ της πανδημίας και τον εγκλεισμό του στα σπίτια- θα χρειασθεί, μετά το πέρασμα της καταιγίδας, να αναπτερωθεί το ηθικό του μέσα από μια στροφή προς μια ενδογενή παραγωγική ανασυγκρότηση . Εφαλτήρας μπορεί να γίνει ο αγροδιατροφικός τομέας και στη συνέχεια ο μεταποιητικός ένδυσης- υπόδησης, ο ενεργειακός και ο ήπιος ποιοτικός τουρισμός να την συμπληρώσουν. Είναι μια εναλλακτική στη σημερινή κυρίαρχη κατεύθυνση, που δεν χρειάζονται κεφάλαια, ξένες επενδύσεις, χωροταξικά σχέδια, υπερτοπικές συγκεντρώσεις, μεγαλεπήβολα και εξουθενωτικά μεγέθη και ρυθμούς. Η κατεύθυνση της Αποανάπτυξης-Τοπικοποίησης -Αυτονομίας- Άμεσης Δημοκρατίας-Ομοσπονδιακού Κοινοτισμού θα μπορούσε να είναι η διέξοδος για την χώρα, στην μετά-COVID εποχή!

Πέμπτη 6 Ιανουαρίου 2011

Πλημμύρες στην Αυστραλία


Εκτεταμένη περιβαλλοντική καταστροφή έχει πραγματοποιηθεί σε μεγάλο τμήμα των παράκτιων περιοχών της βορειοανατολικής Αυστραλίας λόγω των πλημμύρων που σημειώθηκαν από τις πρόσφατες βροχοπτώσεις. Χιλιάδες άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, ενώ πάνω από 12 πόλεις βρίσκονται καλυμμένες με νερό.
Ο υπουργός Οικονομικών της χώρας Άντριου Φρέιζερ περιέγραψε τις πλημμύρες ως «καταστροφή βιβλικών διαστάσεων» και εκτίμησε ότι οι ζημιές θα ξεπεράσουν το 1 δις δολάρια Αυστραλίας [980 εκατ. δολάρια ΗΠΑ, περίπου 747 εκατ. ευρώ].
Οι αρχές της πολιτείας του Κουίνσλαντ στη βορειοανατολική Αυστραλία προετοιμάζονται για μια νέα άνοδο των υδάτων, την ίδια ώρα που η Μετεωρολογική Υπηρεσία της χώρας προειδοποιεί για νέες καταιγίδες και σφοδρές βροχοπτώσεις. Στο μεταξύ, εξαιτίας των πλημμυρών σημειώνουν κάθετη αύξηση οι τιμές των προϊόντων χάλυβα.
Από το Κουίνσλαντ προέρχεται η μισή ποσότητα άνθρακα, που διοχετεύει η χώρα στις διεθνείς αγορές. Εξαιτίας των πλημμυρών, έχει διακοπεί η λειτουργία ορισμένων ανθρακωρυχείων και εκτιμάται ότι «θα χρειαστούν μήνες», για να επαναλειτουργήσουν πλήρως. Παράλληλα άλλα ανθρακωρυχεία υπολειτουργούν επειδή έχουν ακινητοποιηθεί οι σιδηρόδρομοι με τους οποίους μεταφέρεται ο άνθρακας στο λιμάνι εξαγωγής.
Οι τιμές κοκ, για άμεση παράδοση, πλησιάζουν τα 300 δολάρια ανά τόνο, ενώ πριν από τις πλημμύρες ήταν στα 246 δολάρια ο τόνος. Γερμανοί αναλυτές επισημαίνουν ότι οι τιμές του άνθρακα έχει ήδη αυξηθεί κατά 10%.
Η Αυστραλία παράγει το 28% του συνόλου της παγκόσμιας παραγωγής άνθρακα όλων των τύπων. Το 2009, εξήγαγε 259 εκατομμύρια τόνους, σύμφωνα την 'Παγκόσμια Ένωση Άνθρακα'.
Πηγή: tvxsteam

Σχόλιο: φαίνεται ότι ο πλανήτης αποφάσισε να αντιδράσει μόνος του στην επιδείνωση του φαινομένου του Θερμοκηπίου και με τα έντονα καιρικά φαινόμενα να μειώσει τις εκπομπές, αφού η μείωση της εξόρυξης του άνθρακα στην περιοχή θα έχει και σαν θετικό αποτέλεσμα τη μείωση των εκπομπών των αερίων του θερμοκηπίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου