Επιστροφή προς τα ... μπρος!

Επιστροφή προς τα ... μπρος!

ΕΝΑΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΟΣ

ΕΝΑΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΟΣ
ΝΑ ΘΕΜΕΛΕΙΏΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΌ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΉΣ ΙΣΌΤΗΤΑΣ

Αποανάπτυξη-Τοπικοποίηση -Αυτονομία- Άμεση Δημοκρατία-Ομοσπονδιακός Κοινοτισμός

Τον Μάιο του 2020, μια ομάδα περισσότερων από 1.100 υποστηρικτών της «Αποανάπτυξης», υπέγραψε ένα μανιφέστο καλώντας τις κυβερνήσεις να αδράξουν την ευκαιρία και να στραφούν προς ένα «ριζικά διαφορετικό είδος κοινωνίας, αντί να προσπαθούν απεγνωσμένα να θέσουν ξανά σε λειτουργία την «καταστροφική ανάπτυξη». Η Συνδημία του κοροναϊού δείχνει ότι θα χρειασθεί να γίνουν μεγάλες αλλαγές, αν δεν θέλουμε να πάμε στην κατάρρευση! Ειδικά για την μετά-COVID Ελλάδα: Για να ξεφύγει η χώρα από τη μέγγενη των χρεών, από την φτωχοποίηση και το πολιτισμικό αδιέξοδο, καθώς και από την κατάθλιψη και την μεμψιμοιρία στην οποία έχει πέσει ο πληθυσμός της-ιδίως μετά το σοκ της πανδημίας και τον εγκλεισμό του στα σπίτια- θα χρειασθεί, μετά το πέρασμα της καταιγίδας, να αναπτερωθεί το ηθικό του μέσα από μια στροφή προς μια ενδογενή παραγωγική ανασυγκρότηση . Εφαλτήρας μπορεί να γίνει ο αγροδιατροφικός τομέας και στη συνέχεια ο μεταποιητικός ένδυσης- υπόδησης, ο ενεργειακός και ο ήπιος ποιοτικός τουρισμός να την συμπληρώσουν. Είναι μια εναλλακτική στη σημερινή κυρίαρχη κατεύθυνση, που δεν χρειάζονται κεφάλαια, ξένες επενδύσεις, χωροταξικά σχέδια, υπερτοπικές συγκεντρώσεις, μεγαλεπήβολα και εξουθενωτικά μεγέθη και ρυθμούς. Η κατεύθυνση της Αποανάπτυξης-Τοπικοποίησης -Αυτονομίας- Άμεσης Δημοκρατίας-Ομοσπονδιακού Κοινοτισμού θα μπορούσε να είναι η διέξοδος για την χώρα, στην μετά-COVID εποχή!

Σάββατο 5 Μαρτίου 2011

Συγχωνεύσεις σχολείων στη Μαγνησία

Από: http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=263640&cid=4

H Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, σύμφωνα με το trikala news, προτείνει τη συγχώνευση έξι δημοτικών σχολείων αλλά και την κατάργηση ενός σχολείου.

Συγκεκριμένα:

- Το 5ο Δ.Σ. Χλόης συγχωνεύεται με το 2ο Δ.Σ. Βελεστίνου.

- Το 12ο Δ.Σ. Γλαφυρών συγχωνεύεται με το 1ο Δ.Σ. Ν. Ιωνίας.

- Το Δημοτικό Σχολείο Μακρινίτσας συγχωνεύεται με το ολοήμερο Δ .Σ. Πορταριάς.

- Το 6ο Δ.Σ. Περιβλέπτου, με το 4ο Δ.Σ. Αερινού. Η υπό πρόταση συγχώνευση δεν οδηγεί σε άρτιο 6θέσιο σχολείο, κατά παράκαμψη της εγκυκλίου, με την αιτιολόγηση ότι στο Δ.Σ. Περιβλέπτου φοιτούν και παιδιά από κατηργημένα σχολεία όπως του Ελευθεροχωρίου, της Κοκκίνας, του Αγ. Δημητρίου, τα οποία ήδη μεταφέρονται στο συγκεκριμένο σχολείο και η συγχώνευση με σχολείο του Βελεστίνου θα ήταν πρόβλημα για τη μετακίνηση των παιδιών αυτών.

- Το Δ.Σ. Αγ. Βλασίου συγχωνεύεται με το 1ο Δ.Σ. Αρτέμιδας (Άνω Λεχώνια).

- Το Δ.Σ. Αγ. Λαυρεντίου συγχωνεύεται με το 2ο Δ.Σ. Αρτέμιδας (Κάτω Λεχωνίων).

Τέλος, προτείνεται να καταργηθεί το 7ο Δημοτικό Σχολείο Μικρού Περιβολακίου, που έχει αναστείλει τη λειτουργία του εδώ και μερικά χρόνια.

Εντωμεταξύ:
Κατηγορηματικό «όχι» στις συγχωνεύσεις σχολείων από το Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας
Κατηγορηματικό «όχι» στις συγχωνεύσεις σχολείων σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης αν δεν υπάρχει η συναίνεση των γονέων και της τοπικής κοινωνίας είπε το Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας.
Την εισήγηση του Περιφερειάρχη κ. Κώστα Αγοραστού υπερψήφισαν 37 σύμβουλοι όλων των παρατάξεων πλην της παράταξης «Θεσσαλών Δύναμη», η οποία απείχε.
Η παράταξη «Θεσσαλών Δύναμη» πρότεινε να αναβληθεί η συζήτηση του θέματος. Σχετική πρόταση τέθηκε σε ψηφοφορία και απορρίφθηκε λαμβάνοντας 10 θετικές ψήφους.
Στην ομιλία του ο κ. Κώστας Αγοραστός τόνισε ότι «οι συγχωνεύσεις των σχολείων δεν μπορούν να γίνονται με μοναδικό γνώμονα την εξοικονόμηση χρημάτων στο πλαίσιο του Μνημονίου. Είναι δυνατόν να αντιμετωπίζονται τα παιδιά μας, το μέλλον της πατρίδας μας αυστηρά με δημοσιονομικούς όρους;», αναρωτήθηκε και τόνισε ότι «από κάθε γωνιά της Θεσσαλικής γης εκπέμπονται μηνύματα αντίδρασης στις καταργήσεις σχολικών μονάδων μόνο και μόνο για εξοικονόμηση χρημάτων».
Ο κ. Κ. Αγοραστός επανέλαβε ότι η αιρετή Περιφερειακή Αρχή συναντά καθημερινά μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικούς και εκπροσώπους δήμων και φορέων από κάθε γωνιά της Θεσσαλίας και είναι κοινή η απόλυτη αντίδραση στις επιχειρούμενες καταργήσεις σχολείων από το Υπουργείο Παιδείας.
Πάντως, κάλεσε όποιον περιφερειακό σύμβουλο ή παράταξης έχει πρόταση για συγχωνεύσεις συγκεκριμένων σχολείων ακόμη και στα όρια μιας περιφερειακής ενότητας να την καταθέσει στο Περιφερειακό Συμβούλιο, ωστόσο τέτοια πρόταση δεν κατατέθηκε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου