Επιστροφή προς τα ... μπρος!

Επιστροφή προς τα ... μπρος!

ΕΝΑΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΟΣ

ΕΝΑΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΟΣ
ΝΑ ΘΕΜΕΛΕΙΏΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΌ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΉΣ ΙΣΌΤΗΤΑΣ

Αποανάπτυξη-Τοπικοποίηση -Αυτονομία- Άμεση Δημοκρατία-Ομοσπονδιακός Κοινοτισμός

Τον Μάιο του 2020, μια ομάδα περισσότερων από 1.100 υποστηρικτών της «Αποανάπτυξης», υπέγραψε ένα μανιφέστο καλώντας τις κυβερνήσεις να αδράξουν την ευκαιρία και να στραφούν προς ένα «ριζικά διαφορετικό είδος κοινωνίας, αντί να προσπαθούν απεγνωσμένα να θέσουν ξανά σε λειτουργία την «καταστροφική ανάπτυξη». Η Συνδημία του κοροναϊού δείχνει ότι θα χρειασθεί να γίνουν μεγάλες αλλαγές, αν δεν θέλουμε να πάμε στην κατάρρευση! Ειδικά για την μετά-COVID Ελλάδα: Για να ξεφύγει η χώρα από τη μέγγενη των χρεών, από την φτωχοποίηση και το πολιτισμικό αδιέξοδο, καθώς και από την κατάθλιψη και την μεμψιμοιρία στην οποία έχει πέσει ο πληθυσμός της-ιδίως μετά το σοκ της πανδημίας και τον εγκλεισμό του στα σπίτια- θα χρειασθεί, μετά το πέρασμα της καταιγίδας, να αναπτερωθεί το ηθικό του μέσα από μια στροφή προς μια ενδογενή παραγωγική ανασυγκρότηση . Εφαλτήρας μπορεί να γίνει ο αγροδιατροφικός τομέας και στη συνέχεια ο μεταποιητικός ένδυσης- υπόδησης, ο ενεργειακός και ο ήπιος ποιοτικός τουρισμός να την συμπληρώσουν. Είναι μια εναλλακτική στη σημερινή κυρίαρχη κατεύθυνση, που δεν χρειάζονται κεφάλαια, ξένες επενδύσεις, χωροταξικά σχέδια, υπερτοπικές συγκεντρώσεις, μεγαλεπήβολα και εξουθενωτικά μεγέθη και ρυθμούς. Η κατεύθυνση της Αποανάπτυξης-Τοπικοποίησης -Αυτονομίας- Άμεσης Δημοκρατίας-Ομοσπονδιακού Κοινοτισμού θα μπορούσε να είναι η διέξοδος για την χώρα, στην μετά-COVID εποχή!

Δευτέρα 7 Μαρτίου 2011

Φορολόγηση των χρηματιστηριακών συναλλαγών προτείνει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο


Έκθεση με τον τίτλο Καινοτόμα Μέσα Χρηματοδότησης, η οποία στηρίζεται στη λογική ότι έχουν εξαντληθεί τα περιθώρια άντλησης νέων πόρων «από τις παραδοσιακές πηγές χρηματοδότησης", δηλαδή από τους "από κάτω" και προτείνει νέα μέτρα για τους "από πάνω" αυτή τη φορά:
Έκδοση ευρωομολόγων
Φορολόγηση του άνθρακα
Φορολόγηση των χρηματιστηριακών συναλλαγών

Για τον τελευταίο φόρο υπολογίζεται, σύμφωνα με την έκθεση, ότι θα αποφέρει τουλάχιστον 200 δις ευρώ ετησίως στην ευρωπαϊκή επικράτεια. Συντάκτρια μάλιστα της έκθεσης, την οποία υιοθέτησε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ήταν η ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Άννυ Ποδηματά, η οποία μίλησε για μία «προφανή αδικία η οποία πρέπει να αποκατασταθεί".
Αυτό βέβαια που προτείνεται να φορολογηθεί είναι μόνο οι συναλλαγές(για να μη γίνονται συχνά, ανά δευτερόλεπτο γίνονται σήμερα)και όχι οι τελικές εκκαθαρίσεις . Μην τα θέλουμε και όλα δικά μας!!
Σύμφωνα με την ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ, η εφαρμογή του φόρου θα απέδιδε 650 δις ευρώ σε επίπεδο G20. Δεν λαμβάνει υπόψη της όμως ότι οι G20 είναι η εμπροσθοφυλακή του "καπιταλισμού καζίνο" και των χρηματηστηριακών αγορών και το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο δεν νομοθετεί, αλλά "συμβουλεύει".
Πάντως η πλατφόρμα EFFR (Europeans for Financial Reform) εγκαινίασε πρόσφατα ιστοσελίδα υπέρ του φόρου χρηματιστηριακών συναλλαγών, καλώντας τους Ευρωπαίους πολίτες να υπογράψουν αίτηση η οποία επιτρέπει απευθείας την αποστολή email σε ευρωβουλευτές της επικράτειας στην οποία ανήκουν για τη στήριξη της έκθεσης: financialtransactiontax.eu.
Πηγή: tvxsteam

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου