Επιστροφή προς τα ... μπρος!

Επιστροφή προς τα ... μπρος!

ΕΝΑΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΟΣ

ΕΝΑΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΟΣ
ΝΑ ΘΕΜΕΛΕΙΏΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΌ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΉΣ ΙΣΌΤΗΤΑΣ

Αποανάπτυξη-Τοπικοποίηση -Αυτονομία- Άμεση Δημοκρατία-Ομοσπονδιακός Κοινοτισμός

Τον Μάιο του 2020, μια ομάδα περισσότερων από 1.100 υποστηρικτών της «Αποανάπτυξης», υπέγραψε ένα μανιφέστο καλώντας τις κυβερνήσεις να αδράξουν την ευκαιρία και να στραφούν προς ένα «ριζικά διαφορετικό είδος κοινωνίας, αντί να προσπαθούν απεγνωσμένα να θέσουν ξανά σε λειτουργία την «καταστροφική ανάπτυξη». Η Συνδημία του κοροναϊού δείχνει ότι θα χρειασθεί να γίνουν μεγάλες αλλαγές, αν δεν θέλουμε να πάμε στην κατάρρευση! Ειδικά για την μετά-COVID Ελλάδα: Για να ξεφύγει η χώρα από τη μέγγενη των χρεών, από την φτωχοποίηση και το πολιτισμικό αδιέξοδο, καθώς και από την κατάθλιψη και την μεμψιμοιρία στην οποία έχει πέσει ο πληθυσμός της-ιδίως μετά το σοκ της πανδημίας και τον εγκλεισμό του στα σπίτια- θα χρειασθεί, μετά το πέρασμα της καταιγίδας, να αναπτερωθεί το ηθικό του μέσα από μια στροφή προς μια ενδογενή παραγωγική ανασυγκρότηση . Εφαλτήρας μπορεί να γίνει ο αγροδιατροφικός τομέας και στη συνέχεια ο μεταποιητικός ένδυσης- υπόδησης, ο ενεργειακός και ο ήπιος ποιοτικός τουρισμός να την συμπληρώσουν. Είναι μια εναλλακτική στη σημερινή κυρίαρχη κατεύθυνση, που δεν χρειάζονται κεφάλαια, ξένες επενδύσεις, χωροταξικά σχέδια, υπερτοπικές συγκεντρώσεις, μεγαλεπήβολα και εξουθενωτικά μεγέθη και ρυθμούς. Η κατεύθυνση της Αποανάπτυξης-Τοπικοποίησης -Αυτονομίας- Άμεσης Δημοκρατίας-Ομοσπονδιακού Κοινοτισμού θα μπορούσε να είναι η διέξοδος για την χώρα, στην μετά-COVID εποχή!

Σάββατο 16 Απριλίου 2011

Καταδίκη Ψωμιάδη: Σχέδιο σκοτεινών κύκλων κατά της Δημοκρατίας;

του Αντώνη Δ. Μάντζιου
Βρε, βρε, τα παιδιά;
Εκεί που λέγανε, οι πολιτικοί φταίνε, οι πολιτικοί τα τρώνε, ας πάει ένας φυλακή, οι δικαστικοί τα κάνουν πλακάκια, βρέθηκε που λέτε ένα δικαστήριο να καταδικάσει τον αγαπημένο των ΜΜΕ, τον μεγάλο φίλο του λαού Παναγιώτη Ψωμιάδη και αμέσως άλλαξαν το Τροπάριο. Τον κυνηγάνε λέει, γιατί τα λέει όλα στα ίσια, για το Σκοπιανό και τη Μακεδονία, γιατί είναι φιλάνθρωπος, γιατί είναι λαϊκός και πάει λέγοντας.
Στην ουσία όταν μιλάνε για τιμωρία των σκανδάλων, οι οπαδοποιημένοι πολίτες μιλάνε για τιμωρία μόνο των σκανδάλων που κάνουν οι άλλοι , μιλάν για τιμωρία μόνο των αντιπάλων, αποδεικνύοντας ότι το απόστημα δεν αφορά μόνο τους πολιτικούς αλλά και τους οπαδούς που τους εκλέγουν και κατ επέκταση την κοινωνία.
Στην περίπτωση όμως του Ψωμιάδη αποδείχτηκε περίτρανα ότι οι Σκοπιανοί έβαλαν κάποιον άρρωστο, φουκαρά, πλην τίμιο βενζινά να νοθεύσει κατ επανάληψη τα καύσιμα, για να του επιβληθεί πρόστιμο, να συγκινηθεί ο φιλάνθρωπος Ψωμιάδης από την κατατρεγμένο της μοίρας βεντζινά, να του μειώσει το πρόστιμο από τις 80.000 στις 5.000 ευρώ, να καταδικαστεί γι αυτό από το δικαστήριο, να εκπέσει από Περιφερειάρχης για να πάψει έτσι μια μεγάλη Μακεδονική Φωνή. Ένα ραδιούργο σχέδιο των Σκοπίων που αποδεικνύει τις διασυνδέσεις που έχουν τα Σκόπια και οι απανταχού ανθέλληνες ακόμα και στους θεσμούς της Ελληνικής Δημοκρατίας.
Μπορούμε να διαμαρτυρόμαστε για την νόθευση των καυσίμων, μπορούμε να καταγγέλλουμε την φοροδιαφυγή των άλλων, μπορεί να διαμαρτυρόμαστε για την λόγω νοθείας εξίσωση του πετρελαίου θέρμανσης με το πετρέλαιο κίνησης, μπορεί να ειρωνευόμαστε τις δημόσιες ελεγκτικές υπηρεσίες που δεν κάνουν καλά τη δουλειά τους, μπορεί να μιλάμε για εκτεταμένη διαφθορά και συγκάλυψη στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, δεν μπορούμε όμως να δεχτούμε, για Εθνικούς πάντα λόγους, ότι πρέπει να τιμωρηθεί ο Ψωμιάδης. Κανένας άλλος, ίσως.
Έλα τώρα κι εσύ, δήμαρχε, περιφερειάρχη, δημόσιε υπάλληλε, δικαστικέ, να κάνεις και συ το φιλανθρωπικό σου έργο, στο δρόμο που χάραξε ο Παναγιώτης Ψωμιάδης. Θα μπορείς να σβήνεις ποινές, να σβήνεις κλήσεις, να μειώνεις πρόστιμα, να κάνεις τα στραβά μάτια, να βολεύεις, να εξυπηρετείς, όχι για σένα, όχι για δικό σου όφελος αλλά για την φουκαριάρα τη μάνα του παραβάτη ή για όποιον αναξιοπαθή θα έχει ούτως ή άλλως η οικογένειά του.
Και για να έχεις και τα νώτα σου καλυμμένα μπορείς να βγάζεις κατά καιρούς και έναν λόγο για πατρίδα, θρησκεία ,οικογένεια, σαν γνήσιο παιδί του λαού. -
Κατερίνη 12/4/2011
Αντώνης Δ. Μάντζιος, οικονομολόγος
δημοτικός σύμβουλος Κατερίνης

Και παρακάτω η δήλωση του Μιχ. Τρεμόπουλου, ευρωβουλευτή των Οικολογων Πράσινων και περιφερειακού του συμβούλου:
«ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΟ ΡΟΛΟ ΜΟΥ ΣΤΗΝ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΗΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ ΤΟΥ»
Ο κ. Ψωμιάδης γι' ακόμη μια φορά καταφεύγει στην προσφιλή τακτική του να πετάει την μπάλα στην κερκίδα. Καταδικάστηκε τελεσίδικα ότι χάρισε 89.000 ευρώ προστίμων σε πρατηριούχο, που είχε διαπιστωθεί κατ' επανάληψη να νοθεύει πετρέλαιο απέναντι στους ανυποψίαστους καταναλωτές. Το ανθρώπινο πρόσωπο της διοίκησης που τόσο αρέσκεται να επικαλείται δεν είναι και τόσο ανθρώπινο για τους χιλιάδες πολίτες που πλήρωναν... χρυσάφι το φτηνότερο καύσιμο, που χάλασαν πιθανόν τα αυτοκίνητά τους, που εξαπατήθηκαν από έναν παραβάτη τον οποίο εξέλεξαν νομάρχη και περιφερειάρχη για να περιφρουρεί τη νομιμότητα κι όχι να την καταλύει με τις αποφάσεις του.

Ο,τι κι αν λέει σήμερα ο κ. Ψωμιάδης είναι υπό το πρίσμα της τελεσίδικης καταδικαστικής απόφασης και ως εκ τούτου δεν έχει καμιά βαρύτητα. Νιώθει στριμωγμένος, επειδή χάνει τη θέση του ως Περιφερειάρχη. Τώρα βλέπει "πολέμους" και "εθνικούς μειοδότες", ντύνεται "μακεδονομάχος" και επιχειρεί να στοιχειοθετήσει "πολιτική δίωξη". Το έργο το έχουμε ξαναδεί.
Στις σημερινές πρωινές τηλεοπτικές εκπομπές επιτέθηκε ξανά εναντίον μου με απαράδεκτα ψεύδη. Ποτέ και πουθενά δεν έχω πει αυτά που μου αποδίδει. Αποδεικνύει και πάλι ότι ο εθνικισμός είναι το τελευταίο καταφύγιο των απατεώνων και αναγνωρίζει το ρόλο μου στη αποκάλυψη του βάθους της διαπλοκής του. Ζήτησα αντίγραφα των δηλώσεών του και είμαι αποφασισμένος να καταφύγω στο τελευταίο καταφύγιο κάθε πολίτη, στη Δικαιοσύνη.

Στις επιθέσεις εναντίον μου ο κ. Ψωμιάδης ως άλλος "μακεδονομάχος", συγκλίνει "κατά σύμπτωση" με τον πρόεδρο του "Ουράνιου Τόξου". Τελικά αυτοί μεταξύ τους θα τα βρουν...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου