Επιστροφή προς τα ... μπρος!

Επιστροφή προς τα ... μπρος!

ΕΝΑΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΟΣ

ΕΝΑΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΟΣ
ΝΑ ΘΕΜΕΛΕΙΏΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΌ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΉΣ ΙΣΌΤΗΤΑΣ

Αποανάπτυξη-Τοπικοποίηση -Αυτονομία- Άμεση Δημοκρατία-Ομοσπονδιακός Κοινοτισμός

Τον Μάιο του 2020, μια ομάδα περισσότερων από 1.100 υποστηρικτών της «Αποανάπτυξης», υπέγραψε ένα μανιφέστο καλώντας τις κυβερνήσεις να αδράξουν την ευκαιρία και να στραφούν προς ένα «ριζικά διαφορετικό είδος κοινωνίας, αντί να προσπαθούν απεγνωσμένα να θέσουν ξανά σε λειτουργία την «καταστροφική ανάπτυξη». Η Συνδημία του κοροναϊού δείχνει ότι θα χρειασθεί να γίνουν μεγάλες αλλαγές, αν δεν θέλουμε να πάμε στην κατάρρευση! Ειδικά για την μετά-COVID Ελλάδα: Για να ξεφύγει η χώρα από τη μέγγενη των χρεών, από την φτωχοποίηση και το πολιτισμικό αδιέξοδο, καθώς και από την κατάθλιψη και την μεμψιμοιρία στην οποία έχει πέσει ο πληθυσμός της-ιδίως μετά το σοκ της πανδημίας και τον εγκλεισμό του στα σπίτια- θα χρειασθεί, μετά το πέρασμα της καταιγίδας, να αναπτερωθεί το ηθικό του μέσα από μια στροφή προς μια ενδογενή παραγωγική ανασυγκρότηση . Εφαλτήρας μπορεί να γίνει ο αγροδιατροφικός τομέας και στη συνέχεια ο μεταποιητικός ένδυσης- υπόδησης, ο ενεργειακός και ο ήπιος ποιοτικός τουρισμός να την συμπληρώσουν. Είναι μια εναλλακτική στη σημερινή κυρίαρχη κατεύθυνση, που δεν χρειάζονται κεφάλαια, ξένες επενδύσεις, χωροταξικά σχέδια, υπερτοπικές συγκεντρώσεις, μεγαλεπήβολα και εξουθενωτικά μεγέθη και ρυθμούς. Η κατεύθυνση της Αποανάπτυξης-Τοπικοποίησης -Αυτονομίας- Άμεσης Δημοκρατίας-Ομοσπονδιακού Κοινοτισμού θα μπορούσε να είναι η διέξοδος για την χώρα, στην μετά-COVID εποχή!

Σάββατο 18 Ιουνίου 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ περί «ζημιών και ομηρίας»

Η ανακοίνωση αφορά την Κινητοποίηση της Τετάρτης 15-6-11 στο Βόλο και έχει να κάνει με τη στάση-προπαγάνδα των τοπικών ΜΜΕ για ζημιές στο δημαρχείο και ομηρία του δημάρχου. Η ανακοίνωση αποκαθιστά τα πράγματα.

ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΒΟΛΟΥ

Η σημερινή ογκώδης κινητοποίηση εκατοντάδων χιλιάδων πολιτών σε ολόκληρη τη χώρα ενάντια στα απεχθή μέτρα του μνημονίου και της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ, αντιμετωπίστηκε από μερίδα των ΜΜΕ με το γνωστό κλασικό προβοκατόρικο εικονογραφημένο τρόπο.
Ειδικότερα, στην πόλη του Βόλου οι δίκαιη αγωνία χιλιάδων πολιτών στην απεργιακή κινητοποίηση που κατέληξε στη συμβολική κατάληψη του Δημαρχείου και την Περιφέρειας επισκιάστηκε από μερίδα του τύπου και των ΜΜΕ φωτογραφίζοντας και αναδεικνύοντας με ορισμένα περιστατικά όπως η χάραξη συνθημάτων στον τοίχο του εσωτερικού χώρου του Δημαρχείου. Στην ουσία υποβαθμίζεται με εσκεμμένο τρόπο το μαζικό κίνημα των αγανακτισμένων που πλέον αγκαλιάζεται από όλο και μεγαλύτερα κομμάτια της κοινωνίας.

Για ποιο λόγο ήταν κλειδωμένη η πόρτα του Δημαρχείου και άρα απαγορευμένη η είσοδος στον πολίτη; Τι ακριβώς φοβάται ο Δήμαρχος όταν ο ίδιος επικαλείται ότι του έχει δοθεί λαϊκή εντολή;

Για ποια ακριβώς ομηρία μιλούν; Ο χώρος του Δημαρχείου είναι δημόσιος, συνεπώς έχει τη δυνατότητα πρόσβασης ο κάθε πολίτης είτε συναινεί με την εκάστοτε πολιτική του Δήμου, είτε διαμαρτύρεται και εναντιώνεται σε αυτήν. Το Δημαρχείο, ακόμα και το γραφείο του Δημάρχου ανήκει στο λαό και δεν είναι τσιφλίκι κανενός. «Ομηρία» είναι αυτό που ζει ο ελληνικός λαός εδώ και 20 περίπου μήνες και όχι η δίκαιη, τίμια και η ειλικρινής διαμαρτυρία που εκφράστηκε σήμερα στο πρόσωπο του κυρίου Σκοτινιώτη.

Τα ΜΜΕ πρέπει να καταλάβουν ότι πραγματικότητα είναι η μεγάλες λαϊκές μάζες που μένουν εδώ και 20 μέρες στις πλατείες διεκδικώντας μία δίκαιη αξιοπρεπή ζωή ενάντια στις πολιτικές που τόσο καιρό πιστά υπηρετούν και στηρίζουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου