Επιστροφή προς τα ... μπρος!

Επιστροφή προς τα ... μπρος!

ΕΝΑΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΟΣ

ΕΝΑΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΟΣ
ΝΑ ΘΕΜΕΛΕΙΏΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΌ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΉΣ ΙΣΌΤΗΤΑΣ

Αποανάπτυξη-Τοπικοποίηση -Αυτονομία- Άμεση Δημοκρατία-Ομοσπονδιακός Κοινοτισμός

Τον Μάιο του 2020, μια ομάδα περισσότερων από 1.100 υποστηρικτών της «Αποανάπτυξης», υπέγραψε ένα μανιφέστο καλώντας τις κυβερνήσεις να αδράξουν την ευκαιρία και να στραφούν προς ένα «ριζικά διαφορετικό είδος κοινωνίας, αντί να προσπαθούν απεγνωσμένα να θέσουν ξανά σε λειτουργία την «καταστροφική ανάπτυξη». Η Συνδημία του κοροναϊού δείχνει ότι θα χρειασθεί να γίνουν μεγάλες αλλαγές, αν δεν θέλουμε να πάμε στην κατάρρευση! Ειδικά για την μετά-COVID Ελλάδα: Για να ξεφύγει η χώρα από τη μέγγενη των χρεών, από την φτωχοποίηση και το πολιτισμικό αδιέξοδο, καθώς και από την κατάθλιψη και την μεμψιμοιρία στην οποία έχει πέσει ο πληθυσμός της-ιδίως μετά το σοκ της πανδημίας και τον εγκλεισμό του στα σπίτια- θα χρειασθεί, μετά το πέρασμα της καταιγίδας, να αναπτερωθεί το ηθικό του μέσα από μια στροφή προς μια ενδογενή παραγωγική ανασυγκρότηση . Εφαλτήρας μπορεί να γίνει ο αγροδιατροφικός τομέας και στη συνέχεια ο μεταποιητικός ένδυσης- υπόδησης, ο ενεργειακός και ο ήπιος ποιοτικός τουρισμός να την συμπληρώσουν. Είναι μια εναλλακτική στη σημερινή κυρίαρχη κατεύθυνση, που δεν χρειάζονται κεφάλαια, ξένες επενδύσεις, χωροταξικά σχέδια, υπερτοπικές συγκεντρώσεις, μεγαλεπήβολα και εξουθενωτικά μεγέθη και ρυθμούς. Η κατεύθυνση της Αποανάπτυξης-Τοπικοποίησης -Αυτονομίας- Άμεσης Δημοκρατίας-Ομοσπονδιακού Κοινοτισμού θα μπορούσε να είναι η διέξοδος για την χώρα, στην μετά-COVID εποχή!

Σάββατο 2 Ιουλίου 2011

Ο Χρήστος Παπουτσής μετά από την εντολή "εκκαθάρισης" της Πλατείας Συντάγματος απαγόρευσε τον απόπλου πλοίων για τη Γάζα....

Ο Υπουργός "προστασίας" των ξένων συμφερόντων απαγόρευσε "τον απόπλου των πλοίων με ελληνική και ξένη σημαία από τα ελληνικά λιμάνια με προορισμό τη θαλάσσια περιοχή της Γάζας σήμερα"
Απεμπόλησαν όχι μόνο το "σοσιαλιστικό όραμα" αλλά και τον πατριωτισμό. Μετά την παράδοση του Οτσαλάν από τον Πάγκαλο τώρα έχουμε και την παράδοση του δικαιώματος προς το Ισραήλ του απόπλου από των ελληνικών πλοίων.
"Άριστα - Άριστα - Άριστα..."
http://ecoleft.blogspot.com/2011/07/blog-post.html

«Από τα χρόνια του Οδυσσέα, η Μεσόγειος ήταν πάντα ελεύθερη για τους ταξιδευτές. Η κυβέρνηση, δεν έχει κανένα δικαίωμα να αναλάβει τη «βρώμικη δουλειά», εκτός αν επιλέγει να μετέχει και η ίδια στον παράνομο αποκλεισμό της Γάζας. Είναι σαν να επιβάλλουν κατ' οίκον περιορισμό σε όσους σκοπεύουν να διαδηλώσουν στο Σύνταγμα».
Γ. Τσιρώνης, εκπρόσωπος ΟΠ.

Εντωμεταξύ από τη συνέλευση της πλατείας Συντάγματος, στην οποία μπήκε το θέμα έγινε η παρακάτω ανακοίνωση:

Ανακοίνωση προς τη Λαϊκή Συνέλευση από το freedom Flotilla και τη θεματική συνέλευση κοινωνικής αλληλεγγύης. Μετά τη δολιοφθορά που σημειώθηκε σε δύο από τα πλοία της αποστολής την περασμένη βδομάδα, ενημερωθήκαμε σήμερα ότι σχεδόν όλος ο στόλος της ελευθερίας επιχειρείται να απομονωθεί, ώστε να μην αποπλεύσει για τη ζώνη ναυτικού αποκλεισμού στη λωρίδα της Γάζας. Οι έντονες διπλωματικές πιέσεις που ασκούνται στην αποστολή έχουν κάνει το γύρο του κόσμου και μετά από παράκληση της επιτροπής του στόλου σας ανακοινώνουμε ότι σε επίσημη υπουργική απόφαση: Ο υπουργός Προ.Πο Χ.Παπούτσης εκτελώντας προφανώς εντολές της ισραηλινής κυβέρνησης ζήτησε από τις αρμόδιες λιμενικές αρχές να κυκλώσουν τουλάχιστον 5 πλοία απαγορεύοντας κάθε κίνηση σε αυτά, στο αμερικάνικο πλοίο δε κουκουλοφόροι προτάσσουν τα όπλα τους στους ακτιβιστές. Κατόπιν τούτου και μετά από συνεδρίαση της steering committee του στόλου της ελευθερίας, αναμένουμε με δική τους απόφαση να εγκρίνουν άμεσα την ενεργή στήριξη της Λαϊκής Συνέλευσης της πλατείας συντάγματος με στόχο να πετύχουμε την άρση κάθε αποκλεισμού και περιορισμού της αποστολής. Οι προτάσεις της θεματικής συνέλευσης περιλαμβάνουν πορεία προς το υπουργείο Προ.Πο, άμεση εκτύπωση και διανομή ενημερωτικού υλικού και την αμέριστη συμπαράσταση με καταγγελτικό προς το υπουργείο ψήφισμα που θα απαιτεί τον άμεσο απόπλου της αποστολής από κάθε ελληνικό λιμάνι. office@shiptogaza.gr

Χαμάς προς Ελλάδα: «Αφήστε τα πλοία να φύγουν»

Να επιτρέψει τον απόπλου του διεθνούς στολίσκου που μεταφέρει ανθρωπιστική βοήθεια κάλεσε την Ελλάδα η κυβέρνηση της Χαμάς, που κάνει λόγο για υποχώρηση της χώρας στις διεθνείς πιέσεις. «Ο αποκλεισμός της Γάζας πρέπει να αρθεί αμέσως», επισήμανε από την πλευρά του ο Παλαιστίνιος διαπραγματευτής.
"Καλούμε τους Έλληνες να αναθεωρήσουν την απαγόρευση και να επιτρέψουν στα πλοία να φύγουν", είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εξωτερικών της Χαμάς, Μοχάμεντ Άουαντ, σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στο λιμάνι της Γάζας, αναφέροντας ότι η Αθήνα υποχώρησε στις πιέσεις που άσκησαν το Ισραήλ και οι σύμμαχοί του. "Λυπούμαστε για τη θέση της Ελλάδας, η οποία υποχώρησε στις διεθνείς πιέσεις για να εμποδίσει το "Στολίσκο της Ελευθερίας" να αποπλεύσει", επισήμανε.

Από την πλευρά του, ο Παλαιστίνιος διαπραγματευτής Σαέμπ Ερεκάτ, επέκρινε τη στάση του Κουαρτέτου για τη Μέση Ανατολή (ΗΠΑ, ΟΗΕ, ΕΕ και Ρωσία) το οποίο κάλεσε όλες τις κυβερνήσεις "να χρησιμοποιήσουν την επιρροή τους" για να αποτρέψουν την οργάνωση μιας νέας αποστολής για τη Γάζα.

"Ο αποκλεισμός της Γάζας πρέπει να αρθεί αμέσως. Αυτό είναι το μοναδικό αποδεκτό μήνυμα. Καλούμε το Κουαρτέτο να επικεντρωθεί στη ρίζα της σύγκρουσης, που είναι η (ισραηλινή) κατοχή παρά να αναζητά μέσα για να θεραπεύσει τα συμπτώματα", αναφέρει μεταξύ άλλων ο Ερεκάτ σε ανακοίνωση που εξέδωσε από τη Ραμάλα της Δυτικής Όχθης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου