Επιστροφή προς τα ... μπρος!

Επιστροφή προς τα ... μπρος!

ΕΝΑΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΟΣ

ΕΝΑΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΟΣ
ΝΑ ΘΕΜΕΛΕΙΏΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΌ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΉΣ ΙΣΌΤΗΤΑΣ

Αποανάπτυξη-Τοπικοποίηση -Αυτονομία- Άμεση Δημοκρατία-Ομοσπονδιακός Κοινοτισμός

Τον Μάιο του 2020, μια ομάδα περισσότερων από 1.100 υποστηρικτών της «Αποανάπτυξης», υπέγραψε ένα μανιφέστο καλώντας τις κυβερνήσεις να αδράξουν την ευκαιρία και να στραφούν προς ένα «ριζικά διαφορετικό είδος κοινωνίας, αντί να προσπαθούν απεγνωσμένα να θέσουν ξανά σε λειτουργία την «καταστροφική ανάπτυξη». Η Συνδημία του κοροναϊού δείχνει ότι θα χρειασθεί να γίνουν μεγάλες αλλαγές, αν δεν θέλουμε να πάμε στην κατάρρευση! Ειδικά για την μετά-COVID Ελλάδα: Για να ξεφύγει η χώρα από τη μέγγενη των χρεών, από την φτωχοποίηση και το πολιτισμικό αδιέξοδο, καθώς και από την κατάθλιψη και την μεμψιμοιρία στην οποία έχει πέσει ο πληθυσμός της-ιδίως μετά το σοκ της πανδημίας και τον εγκλεισμό του στα σπίτια- θα χρειασθεί, μετά το πέρασμα της καταιγίδας, να αναπτερωθεί το ηθικό του μέσα από μια στροφή προς μια ενδογενή παραγωγική ανασυγκρότηση . Εφαλτήρας μπορεί να γίνει ο αγροδιατροφικός τομέας και στη συνέχεια ο μεταποιητικός ένδυσης- υπόδησης, ο ενεργειακός και ο ήπιος ποιοτικός τουρισμός να την συμπληρώσουν. Είναι μια εναλλακτική στη σημερινή κυρίαρχη κατεύθυνση, που δεν χρειάζονται κεφάλαια, ξένες επενδύσεις, χωροταξικά σχέδια, υπερτοπικές συγκεντρώσεις, μεγαλεπήβολα και εξουθενωτικά μεγέθη και ρυθμούς. Η κατεύθυνση της Αποανάπτυξης-Τοπικοποίησης -Αυτονομίας- Άμεσης Δημοκρατίας-Ομοσπονδιακού Κοινοτισμού θα μπορούσε να είναι η διέξοδος για την χώρα, στην μετά-COVID εποχή!

Πέμπτη 11 Αυγούστου 2011

Επεκτείνεται η επιβολή 13% ΦΠΑ σε όλες τις παροχές νερού και αποχέτευσης των δήμων και στην αγροτική οικονομία

Το νερό είναι «χρυσός» λένε οι κερδοσκόποι. Χωρίς το νερό δεν μπορεί να ζήσει κανένας οργανισμός και είναι βιοτικό αγαθό για κάθε φυτό και ζώο του πλανήτη. Αυτό το τόσο απαραίτητο αγαθό το παρέχει δωρεάν η φύση στα ίδια της τα δημιουργήματα. Το νερό δεν είναι εμπόρευμα για να το φορολογήσουνε οι κερδοσκόποι. Είναι βιοτικό αγαθό!
Αρπαχτή και στο νερό!
Και στους χαλεπούς όσο και "άνυδρους" καιρούς που ζούμε όποιος θέλει δροσιά... θα πρέπει να πληρώσει αδρά. Στην λογική αυτή (του παραλόγου) επεκτείνεται η επιβολή ΦΠΑ σε όλες τις παροχές νερού και αποχέτευσης από τους δήμους, καθώς και στο αγροτικό νερό. Με τις 38 αλλαγές στο πολυνομοσχέδιο, που κατέθεσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Παντελής Οικονόμου, σε ΦΠΑ θα εντάσσονται πλέον κάθε τύπου υδρεύσεις και αποχετεύσεις σε όλη τη χώρα.
Συγκεκριμένα, θα επιβληθεί ΦΠΑ 13% στην παροχή νερού μη εμφιαλωμένου και αποχέτευση από τους δήμους ή συνδέσμους αυτών, χωρίς να μεσολαβούν δημοτικές επιχειρήσεις, καθώς και στις ανταποδοτικές εισφορές που επιβάλλουν οι Οργανισμοί Εγγείων Βελτιώσεων -ΟΕΒ, Ειδικοί Οργανισμοί ΓΟΕΒ, ΤΟΕΒ- στα μέλη τους για την παροχή αρδευτικού ύδατος και τις λοιπές παροχές που συνδέονται με αυτή.
Οι Τοπικοί Οργανισμοί Εγγείων Βελτιώσεων (ΤΟΕΒ) είναι Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου, που λειτουργούν υπό μορφή Συνεταιρισμού, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα. Αντικείμενό τους είναι η άρδευση, συντήρηση και κατασκευή έργων με αποκλειστικά δικές τους χρηματοδοτήσεις. Τα έσοδά τους προέρχονται από τις εισφορές των μελών τους και είναι ανταποδοτικά, χωρίς να επιβαρύνουν τον κρατικό Προϋπολογισμό.
Η επιβολή ΦΠΑ 13 % στα τιμολόγια τους, στην ουσία οδηγεί στην κατάργησή της λειτουργίας τους, αφού οι εισφορές αυξάνονται υπερβολικά και θα οδηγήσουν τους αγρότες στη μη καταβολή αυτών, άρα στην δημιουργία χρέους στους οργανισμούς.
Επίσης είναι προφανές ότι η φορολόγηση των εισφορών για τους αγρότες
α. μειώνει την ανταγωνιστικότητα των ελληνικών προϊόντων, την ώρα που πρέπει να ανοιχτούν και να προωθηθούν στις ξένες αγορές, και
β αυξάνει τα βάρη για τους αγρότες άρα και τους τελικούς καταναλωτές, τους Έλληνες πολίτες, που ήδη πλήττονται από τη μνημονιακή πολιτική της κυβέρνησης.
Οι καταναλωτές είναι αγανακτισμένοι από τα φορομπηχτικά μέτρα που μας επέβαλαν οι «προστάτες» μας, για να πληρώσουν τα τοκοχρεολύσια του δανεισμού των κυβερνήσεων. Απαιτούν η κυβέρνηση να αποσύρει τις αλλαγές που επιβάλλουν νέους φόρους στην αγροτική και οικιακή οικονομία και εξουθενώνουν ακόμα περισσότερο παραγωγούς και καταναλωτές.

Από την ΒΙΟΖΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου