Επιστροφή προς τα ... μπρος!

Επιστροφή προς τα ... μπρος!

ΕΝΑΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΟΣ

ΕΝΑΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΟΣ
ΝΑ ΘΕΜΕΛΕΙΏΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΌ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΉΣ ΙΣΌΤΗΤΑΣ

Αποανάπτυξη-Τοπικοποίηση -Αυτονομία- Άμεση Δημοκρατία-Ομοσπονδιακός Κοινοτισμός

Τον Μάιο του 2020, μια ομάδα περισσότερων από 1.100 υποστηρικτών της «Αποανάπτυξης», υπέγραψε ένα μανιφέστο καλώντας τις κυβερνήσεις να αδράξουν την ευκαιρία και να στραφούν προς ένα «ριζικά διαφορετικό είδος κοινωνίας, αντί να προσπαθούν απεγνωσμένα να θέσουν ξανά σε λειτουργία την «καταστροφική ανάπτυξη». Η Συνδημία του κοροναϊού δείχνει ότι θα χρειασθεί να γίνουν μεγάλες αλλαγές, αν δεν θέλουμε να πάμε στην κατάρρευση! Ειδικά για την μετά-COVID Ελλάδα: Για να ξεφύγει η χώρα από τη μέγγενη των χρεών, από την φτωχοποίηση και το πολιτισμικό αδιέξοδο, καθώς και από την κατάθλιψη και την μεμψιμοιρία στην οποία έχει πέσει ο πληθυσμός της-ιδίως μετά το σοκ της πανδημίας και τον εγκλεισμό του στα σπίτια- θα χρειασθεί, μετά το πέρασμα της καταιγίδας, να αναπτερωθεί το ηθικό του μέσα από μια στροφή προς μια ενδογενή παραγωγική ανασυγκρότηση . Εφαλτήρας μπορεί να γίνει ο αγροδιατροφικός τομέας και στη συνέχεια ο μεταποιητικός ένδυσης- υπόδησης, ο ενεργειακός και ο ήπιος ποιοτικός τουρισμός να την συμπληρώσουν. Είναι μια εναλλακτική στη σημερινή κυρίαρχη κατεύθυνση, που δεν χρειάζονται κεφάλαια, ξένες επενδύσεις, χωροταξικά σχέδια, υπερτοπικές συγκεντρώσεις, μεγαλεπήβολα και εξουθενωτικά μεγέθη και ρυθμούς. Η κατεύθυνση της Αποανάπτυξης-Τοπικοποίησης -Αυτονομίας- Άμεσης Δημοκρατίας-Ομοσπονδιακού Κοινοτισμού θα μπορούσε να είναι η διέξοδος για την χώρα, στην μετά-COVID εποχή!

Τετάρτη 24 Αυγούστου 2011

ΣΥΓΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΦΟΡΟΥΜ ΜΕΣΟΠΟΤΑΜΙΑΣ

Για την ανθρωπότητα, ενάντια στον καπιταλισμό και στην εκμετάλλευση
«Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΘΑ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΕΙ!»

Χαιρετίζουμε όλους όσοι αντιστέκονται στη Μέση Ανατολή και στον κόσμο

Το Κοινωνικό Φόρουμ Μεσοποταμίας συγκαλείται και πάλι, στις 20-25 Σεπτεμβρίου 2011 στο Αμίντ/Ντιάρμπακιρ. Την ώρα που όλος ο κόσμος βρίσκεται σε πολιτικό, κοινωνικό και ηθικό αναβρασμό, θα θέλαμε να διαδώσουμε την αντιστασιακή φωνή μας και να αφουγκραστούμε άλλες φωνές. Θα θέλαμε να βαδίσουμε μαζί.

Σε μία περίοδο ανάτασης των λαών στη Μέση Ανατολή, ενώ κάποιες κυβερνήσεις καταρρέουν, ορισμένες κυβερνήσεις εξελίσσουν τις πρακτικές τους. Ενώ οι αποικιοκράτες σκοτώνουν την ανθρωπότητα και τη φύση με βόμβες, φράγματα και φάρμακα/παρασιτοκτόνα, όσοι αντιστέκονται αυτοπροστατεύονται και δημιουργούν το μέλλον. Ενώ οι αποικιοκράτες διεξάγουν μονοπώλια και θηριωδίες, ανοίγοντας αγορές πολέμων και πλασάροντας «έτοιμα πακέτα μέλλοντος» στους ανθρώπους, οι λαοί επιβιώνουν παρά τις διαφορές τους με σεβασμό και καλλιεργούν ειρηνικούς βλαστούς τιμής. Ενώ τα κράτη προσπαθούν να σβήσουν την Ιστορία των λαών, οι λαοί και οι αναζητητές της αλήθειας αναμετριούνται με το παρελθόν, συνθέτοντας τις μνήμες.

Το Κοινωνικό Φόρουμ Μεσοποταμίας απευθύνει έκκληση αλληλεγγύης ώστε να γίνουν ορατές οι εναλλακτικές λύσεις των λαών και να συνενωθούν οι φωνές τους για Δικαιοσύνη, τιμημένη Ειρήνη και Ελευθερία.

Προσκαλούμε όλους τους καταπιεσμένους και αντιστεκόμενους ανθρώπους, τους λαούς της Μέσης Ανατολής και του κόσμου στο Κοινωνικό Φόρουμ Μεσοποταμίας, προκειμένου να αντιταχθούμε στις αποικιοκρατικές, καταπιεστικές και καταστροφικές εξουσίες.

Μια άλλη Μεσοποταμία είναι εφικτή!
«Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΘΑ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΕΙ!»
Αμίντ/Ντιάρμπακιρ, Ιούλιος 2011

Θεματικοί άξονες:
1. Μέση Ανατολή, εξεγέρσεις και το μέλλον
2. Κρίση πολιτισμού και εναλλακτικές
3. Οικοδόμηση δικαιοσύνης και ειρήνης ενάντια στην εξουσία
4. Αιώνια εξορία: Πρόσφυγες και μετανάστευση
5. Αγώνες για δικαιώματα: του παιδιού, του νερού, της επικοινωνίας, της υγείας, της φύσης, των ηλικιωμένων κ.λ.π.
6. Αναμέτρηση με το παρελθόν και διαδικασίες διερεύνησης της αλήθειας
7. Οικολογική γενοκτονία
8. Κουλτούρα – Δημιουργοί κουλτούρας – Πολιτιστική γενοκτονία
9. Εργασιακή εκμετάλλευση και έρευνες
10. Σφαγή γυναικών στη Μέση Ανατολή και κινήματα απελευθέρωσης γυναικών
11. Δυναμικές αλλαγής και μετασχηματισμού: Η νεολαία

για επικοινωνία/πληροφορίες : anarsistfaaliyet@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου