Επιστροφή προς τα ... μπρος!

Επιστροφή προς τα ... μπρος!

ΕΝΑΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΟΣ

ΕΝΑΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΟΣ
ΝΑ ΘΕΜΕΛΕΙΏΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΌ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΉΣ ΙΣΌΤΗΤΑΣ

Αποανάπτυξη-Τοπικοποίηση -Αυτονομία- Άμεση Δημοκρατία-Ομοσπονδιακός Κοινοτισμός

Τον Μάιο του 2020, μια ομάδα περισσότερων από 1.100 υποστηρικτών της «Αποανάπτυξης», υπέγραψε ένα μανιφέστο καλώντας τις κυβερνήσεις να αδράξουν την ευκαιρία και να στραφούν προς ένα «ριζικά διαφορετικό είδος κοινωνίας, αντί να προσπαθούν απεγνωσμένα να θέσουν ξανά σε λειτουργία την «καταστροφική ανάπτυξη». Η Συνδημία του κοροναϊού δείχνει ότι θα χρειασθεί να γίνουν μεγάλες αλλαγές, αν δεν θέλουμε να πάμε στην κατάρρευση! Ειδικά για την μετά-COVID Ελλάδα: Για να ξεφύγει η χώρα από τη μέγγενη των χρεών, από την φτωχοποίηση και το πολιτισμικό αδιέξοδο, καθώς και από την κατάθλιψη και την μεμψιμοιρία στην οποία έχει πέσει ο πληθυσμός της-ιδίως μετά το σοκ της πανδημίας και τον εγκλεισμό του στα σπίτια- θα χρειασθεί, μετά το πέρασμα της καταιγίδας, να αναπτερωθεί το ηθικό του μέσα από μια στροφή προς μια ενδογενή παραγωγική ανασυγκρότηση . Εφαλτήρας μπορεί να γίνει ο αγροδιατροφικός τομέας και στη συνέχεια ο μεταποιητικός ένδυσης- υπόδησης, ο ενεργειακός και ο ήπιος ποιοτικός τουρισμός να την συμπληρώσουν. Είναι μια εναλλακτική στη σημερινή κυρίαρχη κατεύθυνση, που δεν χρειάζονται κεφάλαια, ξένες επενδύσεις, χωροταξικά σχέδια, υπερτοπικές συγκεντρώσεις, μεγαλεπήβολα και εξουθενωτικά μεγέθη και ρυθμούς. Η κατεύθυνση της Αποανάπτυξης-Τοπικοποίησης -Αυτονομίας- Άμεσης Δημοκρατίας-Ομοσπονδιακού Κοινοτισμού θα μπορούσε να είναι η διέξοδος για την χώρα, στην μετά-COVID εποχή!

Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2011

Τουλάχιστον 500 νεκροί από τις πλημμύρες σε Ταϊλάνδη, Καμπότζη, Βιετνάμ


Τα αποτελέσματα της κλιματικής αλλαγής, προς το παρόν μακρυά μας; Μάλλον όχι, θα έρθουν όπου νάναι και στα μέρη των πρωταίτιων(βλέπε δυτικό-βόρειο βιομηχανικό κόσμο):

Τεράστιες οι ζημιές σε καλλιέργειες και υποδομές

Στην Ταϊλάνδη οι χειρότερες πλημμύρες των τελευταίων δεκαετιών έχουν προκαλέσει το θάνατο 269 ανθρώπων, ενώ εδώ και δύο μήνες πλήττουν εκατομμύρια άλλους, σύμφωνα με τις αρχές. Χιλιάδες στρατιώτες έχουν αναπτυχθεί στη χώρα, για να συνδράμουν στην αντιμετώπιση της κατάστασης.

Στην Καμπότζη 207 άνθρωποι, ανάμεσά τους 83 παιδιά, έχουν χάσει τη ζωή τους τους τελευταίους δύο μήνες από τις σοβαρότερες πλημμύρες που έχουν πλήξει τη χώρα εδώ και δέκα χρόνια, όπως δήλωσε ο Κέο Βι, εκπρόσωπος της Εθνικής Επιτροπής Διαχείρισης Καταστροφών. Περισσότερα από 3.500.000 στρέμματα ορυζώνων έχουν πλημμυρήσει και περισσότερες από 270.000 οικογένειες έχουν πληγεί.

Στο Βιετνάμ, ο απολογισμός στο δέλτα Μεκόνγκ έφτασε σήμερα τους 24 νεκρούς, από τους οποίους οι 21 είναι παιδιά που πνίγηκαν, σύμφωνα με την Εθνική Επιτροπή Ελέγχου των Πλημμυρών. Περίπου 60.000 σπίτια και 69.000 στρέμματα ορυζώνων έχουν πλημμυρίσει, σύμφωνα με την Επιτροπή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου