Επιστροφή προς τα ... μπρος!

Επιστροφή προς τα ... μπρος!

ΕΝΑΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΟΣ

ΕΝΑΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΟΣ
ΝΑ ΘΕΜΕΛΕΙΏΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΌ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΉΣ ΙΣΌΤΗΤΑΣ

Αποανάπτυξη-Τοπικοποίηση -Αυτονομία- Άμεση Δημοκρατία-Ομοσπονδιακός Κοινοτισμός

Τον Μάιο του 2020, μια ομάδα περισσότερων από 1.100 υποστηρικτών της «Αποανάπτυξης», υπέγραψε ένα μανιφέστο καλώντας τις κυβερνήσεις να αδράξουν την ευκαιρία και να στραφούν προς ένα «ριζικά διαφορετικό είδος κοινωνίας, αντί να προσπαθούν απεγνωσμένα να θέσουν ξανά σε λειτουργία την «καταστροφική ανάπτυξη». Η Συνδημία του κοροναϊού δείχνει ότι θα χρειασθεί να γίνουν μεγάλες αλλαγές, αν δεν θέλουμε να πάμε στην κατάρρευση! Ειδικά για την μετά-COVID Ελλάδα: Για να ξεφύγει η χώρα από τη μέγγενη των χρεών, από την φτωχοποίηση και το πολιτισμικό αδιέξοδο, καθώς και από την κατάθλιψη και την μεμψιμοιρία στην οποία έχει πέσει ο πληθυσμός της-ιδίως μετά το σοκ της πανδημίας και τον εγκλεισμό του στα σπίτια- θα χρειασθεί, μετά το πέρασμα της καταιγίδας, να αναπτερωθεί το ηθικό του μέσα από μια στροφή προς μια ενδογενή παραγωγική ανασυγκρότηση . Εφαλτήρας μπορεί να γίνει ο αγροδιατροφικός τομέας και στη συνέχεια ο μεταποιητικός ένδυσης- υπόδησης, ο ενεργειακός και ο ήπιος ποιοτικός τουρισμός να την συμπληρώσουν. Είναι μια εναλλακτική στη σημερινή κυρίαρχη κατεύθυνση, που δεν χρειάζονται κεφάλαια, ξένες επενδύσεις, χωροταξικά σχέδια, υπερτοπικές συγκεντρώσεις, μεγαλεπήβολα και εξουθενωτικά μεγέθη και ρυθμούς. Η κατεύθυνση της Αποανάπτυξης-Τοπικοποίησης -Αυτονομίας- Άμεσης Δημοκρατίας-Ομοσπονδιακού Κοινοτισμού θα μπορούσε να είναι η διέξοδος για την χώρα, στην μετά-COVID εποχή!

Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2011

"Συντεταγμένη χρεοκοπία" της Ελλάδας

Η γερμανική κυβέρνηση έθεσε σαν απαραίτητη προϋπόθεση στον Παπανδρέου-ο οποίος και συμφώνησε-για την έγκριση των παραπέρα δόσεων προς την Ελλάδα τη δραστική μείωση μισθών και συντάξεων, έτσι ώστε « τα μεγέθη αυτά να προσεγγίζουν τα επίπεδα της Ρουμανίας».
Παράλληλα, στο πλαίσιο αυτό, η επιδίωξη της γερμανικής κυβέρνησης είναι ένα «προτιμησιακό» καθεστώς παραχώρησης προς τις γερμανικές εταιρείες επενδυτικών ευκαιριών στην Ελλάδα-ζώνες ευκαιρίας. Το «καρότο» θα είναι η γερμανική δέσμευση παραμονής της Ελλάδας στη ζώνη του ευρώ.
Ο τελικός στόχος θα είναι να γίνει βίαιη εσωτερική υποτίμηση, ώστε να τ' αγοράσουν όλα σε χαμηλές τιμές και μετά να καρπωθούν την υπεραξία. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί μόνο μέσα από σοβαρή ύφεση, μείωση εισοδημάτων και συμπίεση των τιμών προς τα κάτω, ώστε να υπάρξει βίαιη προσαρμογή της αγοράς.
Η επιδίωξη της μείωσης του ελληνικού βιοτικού επιπέδου, δεν οφείλεται σε λόγους «αποανάπτυξης» και μείωσης του οικολογικού αποτυπώματος της ελληνικής κοινωνίας, αλλά γιατί υπάρχει η προσδοκία να καταστούν άκρως ελκυστικές και προνομιακές οι επενδυτικές ευκαιρίες στην Ελλάδα με διαδικασίες «φάστ τρακ», κύρια μέσα από τις προδιαγεγραμμένες ιδιωτικοποιήσεις του πακέτου των 125 δισ. ευρώ που έχει ήδη δρομολογηθεί προς εκποίηση(βλέπε ανάρτηση http://topikopoiisi.blogspot.com/2011/09/la-tribune.html).
Η επίσκεψη του πρωθυπουργού Παπανδρέου στο Βερολίνο «κλείδωσε» τις σχετικές μεθοδεύσεις, πράγμα που φάνηκε καθαρά στην ενθουσιώδη υποδοχή του από τους Γερμανούς βιομήχανους.
Η Γερμανίδα καγκελάριος τη δημόσια τοποθέτησή της εξάρτησε απόλυτα τις παραπέρα δανειοδοτήσεις προς την Ελλάδα με τις εκθέσεις προόδου της τρόικας, ιδιαίτερα στα εργασιακά και μισθολογικά για τη μείωση του ελληνικού βιοτικού επιπέδου.
Εκείνο που απομένει τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή της «συντεταγμένης χρεοκοπίας» της Ελλάδας, για την οποία οι Γερμανοί -σε μυστικές συνομιλίες με τους Γάλλους- ετοιμάζουν ένα πιο συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα.

Η ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΕΚΠΟΙΕΙΤΑΙ (Απόφαση Διυπουργικής Επιτροπής)
Σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα στο euro2day, μεταβιβάσθηκαν στο Ταμείο Αποκρατικοποήσεων(;):

- 1,9 εκατ. μετοχές της εταιρείας Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών Α.Ε οι οποίες αντιστοιχούν σε 30% επί του μετοχικού της κεφαλαίου

- 108.430.304 μετοχές της Ελληνικά Πετρέλαια Α.Ε οι οποίες αντιστοιχούν σε 35,77% του μετοχικού κεφαλαίου- 15.000 μετοχές της εταιρείας Ελληνικό Α.Ε οι οποίες αντιστοιχούν σε ποσοστό 100% επί του μετοχικού της κεφαλαίου

- 15.000 μετοχές της εταιρείας Ελληνικό Α.Ε οι οποίες αντιστοιχούν σε ποσοστό 100% επί του μετοχικού της
κεφαλαίου

- 7.686.362 μετοχές της εταιρείας Γενική Μεταλλευτική και Μεταλλουργική Ανώνυμος Εταιρεία ΛΑΡΚΟ ΑΕ.
- Το δικαίωμα παράτασης της σύμβασης με τη Hochtief , κατ ανώτατο όριο μέχρι την 11-6-2046.
- Το δικαίωμα του δημοσίου για παραγωγή, λειτουργία , κυκλοφορία προβολή και γενικώς διαχείριση των κρατικών λαχείων, συμπεριλαμβανομένου του Στιγμιαίου Κρατικού Λαχείου για διάστημα 12 ετών , εξαιρουμένων των δικαιωμάτων που αφορούν στα παραπάνω λαχεία και έχουν ήδη εκχωρηθεί σε τρίτους λόγω τιτλοποίησης των εξ αυτών εσόδων.
- Τα δικαιώματα του Δημοσίου επί των τελών και εσόδων που δικαιούται να λαμβάνει μέχρι την 31-12-2027 από την εκχώρηση σε τρίτους του δικαιώματος χρήσης και εμπορικής εκμετάλλευσης ραδιοσυχνοτήτων για το σκοπό της παροχής υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας και συναφών με την κινητή τηλεφωνία υπηρεσιών .

- 4.952.422 μετοχές του ΟΔΙΕ, οι οποίες αντιστοιχούν στο 100% του μετοχικού της κεφαλαίου.
- Τα δικαιώματα του Δημοσίου για την επέκταση μέχρι 10 έτη από τη λήξη της, της από 15-12-2000 σύμβασης με τον ΟΠΑΠ.
- Το δικαίωμα του Δημοσίου επί του τιμήματος για τη χορήγηση στην ΟΠΑΠ Α.Ε άδειας εγκατάστασης και λειτουργίας 35.000 παιγνιομηχανημάτων.

Παράλληλα παρέχεται η εξουσιοδότηση στον υπουργό Οικονομικών να συνομολογήσει με το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου, σύμβαση με την οποία το τελευταίο θα ασκεί για λογαριασμό του Δημοσίου τα δικαιώματα ψήφου που απορρέουν από την ιδιότητα του Δημοσίου, ως κυρίου μετοχών της εταιρείας Δημόσια Επιχείρηση Αερίου Α.Ε , οι οποίες αντιστοιχούν σε ποσοστό 65% επί του μετοχικού της κεφαλαίου και μέχρι την ολοκλήρωση λειτουργικού διαχωρισμού της εταιρείας.”

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου