Επιστροφή προς τα ... μπρος!

Επιστροφή προς τα ... μπρος!

ΕΝΑΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΟΣ

ΕΝΑΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΟΣ
ΝΑ ΘΕΜΕΛΕΙΏΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΌ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΉΣ ΙΣΌΤΗΤΑΣ

Αποανάπτυξη-Τοπικοποίηση -Αυτονομία- Άμεση Δημοκρατία-Ομοσπονδιακός Κοινοτισμός

Τον Μάιο του 2020, μια ομάδα περισσότερων από 1.100 υποστηρικτών της «Αποανάπτυξης», υπέγραψε ένα μανιφέστο καλώντας τις κυβερνήσεις να αδράξουν την ευκαιρία και να στραφούν προς ένα «ριζικά διαφορετικό είδος κοινωνίας, αντί να προσπαθούν απεγνωσμένα να θέσουν ξανά σε λειτουργία την «καταστροφική ανάπτυξη». Η Συνδημία του κοροναϊού δείχνει ότι θα χρειασθεί να γίνουν μεγάλες αλλαγές, αν δεν θέλουμε να πάμε στην κατάρρευση! Ειδικά για την μετά-COVID Ελλάδα: Για να ξεφύγει η χώρα από τη μέγγενη των χρεών, από την φτωχοποίηση και το πολιτισμικό αδιέξοδο, καθώς και από την κατάθλιψη και την μεμψιμοιρία στην οποία έχει πέσει ο πληθυσμός της-ιδίως μετά το σοκ της πανδημίας και τον εγκλεισμό του στα σπίτια- θα χρειασθεί, μετά το πέρασμα της καταιγίδας, να αναπτερωθεί το ηθικό του μέσα από μια στροφή προς μια ενδογενή παραγωγική ανασυγκρότηση . Εφαλτήρας μπορεί να γίνει ο αγροδιατροφικός τομέας και στη συνέχεια ο μεταποιητικός ένδυσης- υπόδησης, ο ενεργειακός και ο ήπιος ποιοτικός τουρισμός να την συμπληρώσουν. Είναι μια εναλλακτική στη σημερινή κυρίαρχη κατεύθυνση, που δεν χρειάζονται κεφάλαια, ξένες επενδύσεις, χωροταξικά σχέδια, υπερτοπικές συγκεντρώσεις, μεγαλεπήβολα και εξουθενωτικά μεγέθη και ρυθμούς. Η κατεύθυνση της Αποανάπτυξης-Τοπικοποίησης -Αυτονομίας- Άμεσης Δημοκρατίας-Ομοσπονδιακού Κοινοτισμού θα μπορούσε να είναι η διέξοδος για την χώρα, στην μετά-COVID εποχή!

Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ


Η κατάληψη του Κέντρου Έκδοσης των Εντολών Διακοπής Ρεύματος, που έκαναν οι συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, δείχνει τη γενικότερη στροφή του αντιμνημονιακού κινήματος από ενέργειες συμβολικές, θεαματικές, «γενικής διαμαρτυρίας», σε ενέργειες συγκεκριμένες, ικανές να αναχαιτίσουν κάποιες πολιτικές των "μνημονίων" και να προστατέψουν συγκεκριμένα τα πιο φτωχά λαϊκά στρώματα.

Ταυτόχρονα οι παρακάτω δηλώσεις της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ όπως και οι τελευταίες δραστηριότητές της σκιαγραφούν μια διαφορετική συνδικαλιστική άποψη, κάθε άλλο παρά συντεχνιακή πια.
Λέει η ΓΕΝΟΠ_ΔΕΗ :

"Επειδή για εμάς ο συνδικαλισμός είναι ιερή υπόθεση από την πρώτη στιγμή κάναμε γνωστό ότι με όλες μας τις δυνάμεις και με σύμμαχο και πρωτοπόρο την ελληνική κοινωνία αυτή την απαράδεκτη και ταυτοχρόνως εγκληματική απόφαση θα την εμποδίσουμε με όλες μας τις δυνάμεις...

Σήμερα 20 Νοέμβρη και παρά τη λυσσαλέα επίθεση που δεχθήκαμε από τα γιουσουφάκια του συστήματος, μια ημέρα πριν φύγουν οι εντολές διακοπής του ρεύματος είμαστε εδώ στο μοναδικό σημείο, στο κέντρο από όπου φεύγουν οι εντολές διακοπής για όλη την Ελλάδα. Είμαστε εδώ γιατί ο ρόλος της ΔΕΗ δεν είναι ο ρόλος του φοροεισπράκτορα……."

Να αντιδρούσαν και έτσι όταν η ΔΕΗ έκανε εργοστάσια παραγωγής ηλεκ. ενέργειας από πετρέλαιο στα νησιά-για να εξυπηρετεί τα συμφέροντα των πετρελαιάδων- ή όταν ήθελε να στήσει καινούργια λιγνητικά εργοστάσια μετατρέποντας σε «Κοζάνες» και άλλες περιοχές, θα ήταν πιο αξιόπιστοι σήμερα για το ενδιαφέρον τους για τους φτωχούς. Παρόλα αυτά η δραστηριότητα αυτή δείχνει ότι κάτι μπορεί να αλλάξει στα μέχρι τώρα συνδικάτα. Η «φτωχοποίηση» και της μεσαίας τάξης στη χώρα τα υποχρεώνει να αλλάξουν και αυτά και να μην εκφράζουν πια τα «ανερχόμενα-μπαχταξίδικα» μέχρι τώρα μεσοστρώματα.

Και η συνέχεια: η κυβέρνηση επενέβη με τον εισαγγελέα και τα ΜΑΤ και συνέλαβε τους συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ. Τι να πει κανείς, πρόκειται για Χούντα και το αποδεικνύει αυτή η κυβέρνηση.
Παρακάτω η καταγγελία του δικτύου της Περιεκτικής Δημοκρατίας, το οποίο έλαβα με μαίλ:

Η ΧΟΥΝΤΑ ΤΗΣ ΥΠΕΡΕΘΝΙΚΗΣ ΕΛΙΤ ΕΔΕΙΞΕ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ ΤΗΣ

Δεν πέρασε παρά μια εβδομάδα από τότε που η Χούντα της υπερεθνικής ελίτ, που κυβερνά τον πλανήτη χωρίς την παραμικρή νομιμοποίηση, διόρισε (με τη βοήθεια των κομμάτων εξουσίας και του συστημικού δεκανικιού που παριστάνει το «πατριωτικό» κόμμα) τη κυβέρνηση του εκπρόσωπου της Παπαδήμου, και αυτή ήδη άφησε τα χαμόγελα και έδειξε τα δόντια της. Με αστυνομοκρατία και την πρόθυμη «δικαιοσύνη» επιτέθηκε στους εργαζόμενους της ΔΕΗ, που τόλμησαν να προστατεύσουν το λαϊκό συμφέρον και όχι αυτό των τραπεζιτών και της υπερεθνικής ελίτ, εμποδίζοντας την έκδοση εντολών διακοπής του ηλεκτρικού σε όσους αρνούνται να πληρώσουν έναν φόρο που επιβλήθηκε μόνο και μόνο για να μη χάσουν λεφτά οι Τράπεζες που δάνεισαν τη δική μας ελίτ και όχι, όπως ξεδιάντροπα λέει η Χούντα των κομμάτων εξουσίας, για να μπορέσει να πληρώσει μισθούς και συντάξεις. Για τους μισθούς και συντάξεις υπάρχουν λεφτά αν δεν πληρώναμε τους τοκογλυφικούς τόκους που μας επέβαλαν η ξένη και η ντόπια Χούντα και βγαίναμε από την ευρωζώνη και την ΕΕ που μας οδήγησαν στη σημερινή καταστροφική για τα λαϊκά στρώματα κρίση, και πλήρωναν τους φόρους τους τα δικά μας προνομιούχα κοινωνικά στρώματα αντί να τους ρίχνουν στα λαϊκά στρώματα. Αντί γι' αυτά, η Χούντα των κομμάτων εξουσίας που πέρασαν ένα νόμο τον οποίο καμιά άλλη Χούντα στον κόσμο δεν τόλμησε να περάσει, δηλαδή να κόβει ένα κοινωνικό αγαθό που καλύπτει απόλυτα βασικές ανάγκες των λαϊκών στρωμάτων, στέλνει τα ΜΑΤ ενάντια σε όποιους διαμαρτύρονται. Ή τους σταματάμε ΤΩΡΑ ή θα προχωρήσουν και σε κανονική στρατιωτική Χούντα, ακολουθώντας το παράδειγμα των σφαγέων της Αιγύπτου.
ΚΑΤΩ Η ΧΟΥΝΤΑ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΠΡΙΝ ΜΑΣ ΞΕΠΟΥΛΗΣΟΥΝ ΟΛΟΥΣ
ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΕ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΡΩΖΩΝΗ
ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΤΗΣ 1ης ΔΕΚΕΜΒΡΗ
ΝΑ ΚΤΙΣΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΕΝΑ
ΜΕΤΩΠΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ
24 ΝΟΕΜΒΡΗ 2011

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου