Επιστροφή προς τα ... μπρος!

Επιστροφή προς τα ... μπρος!

ΕΝΑΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΟΣ

ΕΝΑΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΟΣ
ΝΑ ΘΕΜΕΛΕΙΏΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΌ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΉΣ ΙΣΌΤΗΤΑΣ

Αποανάπτυξη-Τοπικοποίηση -Αυτονομία- Άμεση Δημοκρατία-Ομοσπονδιακός Κοινοτισμός

Τον Μάιο του 2020, μια ομάδα περισσότερων από 1.100 υποστηρικτών της «Αποανάπτυξης», υπέγραψε ένα μανιφέστο καλώντας τις κυβερνήσεις να αδράξουν την ευκαιρία και να στραφούν προς ένα «ριζικά διαφορετικό είδος κοινωνίας, αντί να προσπαθούν απεγνωσμένα να θέσουν ξανά σε λειτουργία την «καταστροφική ανάπτυξη». Η Συνδημία του κοροναϊού δείχνει ότι θα χρειασθεί να γίνουν μεγάλες αλλαγές, αν δεν θέλουμε να πάμε στην κατάρρευση! Ειδικά για την μετά-COVID Ελλάδα: Για να ξεφύγει η χώρα από τη μέγγενη των χρεών, από την φτωχοποίηση και το πολιτισμικό αδιέξοδο, καθώς και από την κατάθλιψη και την μεμψιμοιρία στην οποία έχει πέσει ο πληθυσμός της-ιδίως μετά το σοκ της πανδημίας και τον εγκλεισμό του στα σπίτια- θα χρειασθεί, μετά το πέρασμα της καταιγίδας, να αναπτερωθεί το ηθικό του μέσα από μια στροφή προς μια ενδογενή παραγωγική ανασυγκρότηση . Εφαλτήρας μπορεί να γίνει ο αγροδιατροφικός τομέας και στη συνέχεια ο μεταποιητικός ένδυσης- υπόδησης, ο ενεργειακός και ο ήπιος ποιοτικός τουρισμός να την συμπληρώσουν. Είναι μια εναλλακτική στη σημερινή κυρίαρχη κατεύθυνση, που δεν χρειάζονται κεφάλαια, ξένες επενδύσεις, χωροταξικά σχέδια, υπερτοπικές συγκεντρώσεις, μεγαλεπήβολα και εξουθενωτικά μεγέθη και ρυθμούς. Η κατεύθυνση της Αποανάπτυξης-Τοπικοποίησης -Αυτονομίας- Άμεσης Δημοκρατίας-Ομοσπονδιακού Κοινοτισμού θα μπορούσε να είναι η διέξοδος για την χώρα, στην μετά-COVID εποχή!

Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011

ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΜΕ ΕΘΝΙΚΑ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟ ΤΡΟΠΟ ΥΠΕΓΡΑΨΕ ΤΕΛΙΚΑ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ;;;;

Τυπώνουν κρυφά το νέο μας νόμισμα: Την «Μπέσα»

Πατριώτες μέσα από το εθνικό τυπογραφείο, διέρρευσαν τις αποκλειστικές φωτογραφίες ενός χαρτονομίσματος των 10 «Μπέσα» και ενός κέρματος 1 «Φιλότιμου»



Το νέο «Δεκάμπεσο» και το νέο «Φιλότιμο» με τη συμβολική φράση «In Barba Giorgo We Trust» (Digital Arwork: Μάκης Ανασιάδης)
Σύμφωνα με απολύτως εξακριβωμένες πληροφορίες που δημοσιεύθηκαν σε ανώνυμα blogs, η απόφαση να αλλάξουμε επιτέλους νόμισμα και να απομακρυνθούμε από το τρισκατάρατο ευρώ, ελήφθη με απόλυτη μυστικότητα από επιτροπή στην οποία συμμετείχαν εξίσου τεχνοκράτες και πολιτικοί.
Βασικό χαρακτηριστικό του νέου μας νομίσματος είναι ότι δεν φέρει υπογραφές από τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, όπως συνέβαινε μέχρι τώρα, καθότι μετά το λαμπρό παράδειγμα του Αντώνη Σαμαρά, οι υπογραφές έχουν καταργηθεί. Αντίθετα ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος θα λέει σε κάθε νόμισμα που βγαίνει από το Εθνικό Νομισματοκοπείο «Έχεις το λόγο μου». Οι «Μπέσες» δεν θα είναι «πληρωτέες επί τη εμφανίσει» αλλά «επί τη αναφορά» αφού όσοι τις χρησιμοποιούν έχουν «Μπέσα», οπότε αρκεί ο λόγος τους.
Τα χαρτονομίσματα της «Μπέσας» θα είναι διακοσμημένα με πρόσωπα και σκηνές από την ελληνική ιστορία που έχουν ταυτιστεί με την έννοια της εμπιστοσύνης όπως ο Δούρειος Ίππος. Στο χαρτονόμισμα των 10 «Μπέσα» πάντως η βασική μορφή που θα εικονίζεται θα είναι τιμής ένεκεν του Νίκου Ξανθόπουλου.
Εξάλλου το νέο μας εθνικό νόμισμα ονομάστηκε «Μπέσα», για να μη μπορούν να το καταλάβουν οι ξένοι, ώστε να το εκμεταλλευθούν, αφού δεν έχουν τέτοια λέξη στο λεξιλόγιό τους. Αντίθετα, επειδή η λέξη είναι αλβανική, όσοι Αλβανοί εργάζονται στη χώρα μας, δεν θα έχουν κανένα πρόβλημα να συνεχίσουν να πληρώνονται.
Με την ίδια λογική επιλέχθηκε και η υποδιαίρεση της «Μπέσας» το «Φιλότιμο» (ούτε αυτή η λέξη υπάρχει στη γλώσσα των Ευρωπαίων) που θα κυκλοφορεί μόνο σε κέρματα. Συγκεκριμένα 100 Φιλότιμα θα κάνουν 1 Μπέσα.
Τέλος, επάνω στο χαρτονόμισμα προβλέπεται ειδικός χώρος για διαφημίσεις, ώστε να καλυφθεί το κόστος της εκτύπωσής τους

Σχόλιο:
Και τώρα σοβαρά: είναι καιρός και ευκαιρία σε κάθε περιοχή(πρώην νομό)να δημιουργήσουμε τοπικά νομίσματα. Στη Μαγνησία έχουμε δημιουργήσει ένα, το ΤΕΜ. Επίσης και αλλού(βλέπε ανάρτηση:Δίκτυα Ανταλλαγών και Αλληλεγγύης, http://topikopoiisi.blogspot.com/2011/11/blog-post_492.html). Πρέπει με λίγη φαντασία να ξεπερνάμε "τα φαινομενικά όρια που βάζουν τα προβλήματα", όπως αναφερόμαστε και σε προηγούμενη ανάρτηση:http://topikopoiisi.blogspot.com/2011/11/blog-post_2450.html)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου