Επιστροφή προς τα ... μπρος!

Επιστροφή προς τα ... μπρος!

ΕΝΑΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΟΣ

ΕΝΑΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΟΣ
ΝΑ ΘΕΜΕΛΕΙΏΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΌ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΉΣ ΙΣΌΤΗΤΑΣ

Αποανάπτυξη-Τοπικοποίηση -Αυτονομία- Άμεση Δημοκρατία-Ομοσπονδιακός Κοινοτισμός

Τον Μάιο του 2020, μια ομάδα περισσότερων από 1.100 υποστηρικτών της «Αποανάπτυξης», υπέγραψε ένα μανιφέστο καλώντας τις κυβερνήσεις να αδράξουν την ευκαιρία και να στραφούν προς ένα «ριζικά διαφορετικό είδος κοινωνίας, αντί να προσπαθούν απεγνωσμένα να θέσουν ξανά σε λειτουργία την «καταστροφική ανάπτυξη». Η Συνδημία του κοροναϊού δείχνει ότι θα χρειασθεί να γίνουν μεγάλες αλλαγές, αν δεν θέλουμε να πάμε στην κατάρρευση! Ειδικά για την μετά-COVID Ελλάδα: Για να ξεφύγει η χώρα από τη μέγγενη των χρεών, από την φτωχοποίηση και το πολιτισμικό αδιέξοδο, καθώς και από την κατάθλιψη και την μεμψιμοιρία στην οποία έχει πέσει ο πληθυσμός της-ιδίως μετά το σοκ της πανδημίας και τον εγκλεισμό του στα σπίτια- θα χρειασθεί, μετά το πέρασμα της καταιγίδας, να αναπτερωθεί το ηθικό του μέσα από μια στροφή προς μια ενδογενή παραγωγική ανασυγκρότηση . Εφαλτήρας μπορεί να γίνει ο αγροδιατροφικός τομέας και στη συνέχεια ο μεταποιητικός ένδυσης- υπόδησης, ο ενεργειακός και ο ήπιος ποιοτικός τουρισμός να την συμπληρώσουν. Είναι μια εναλλακτική στη σημερινή κυρίαρχη κατεύθυνση, που δεν χρειάζονται κεφάλαια, ξένες επενδύσεις, χωροταξικά σχέδια, υπερτοπικές συγκεντρώσεις, μεγαλεπήβολα και εξουθενωτικά μεγέθη και ρυθμούς. Η κατεύθυνση της Αποανάπτυξης-Τοπικοποίησης -Αυτονομίας- Άμεσης Δημοκρατίας-Ομοσπονδιακού Κοινοτισμού θα μπορούσε να είναι η διέξοδος για την χώρα, στην μετά-COVID εποχή!

Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011

Φασιστική "κατάθλιψη" με τάσεις "αυτοκαταστροφής"

Δελτίο Τύπου
Αναβλήθηκε το χθεσινό δικαστήριο με κατηγορούμενους τρεις μαχαιροβγάλτες φασίστες, αφού απουσίαζε μια από τους κατηγορούμενους, η ακούραστη στο κυνήγι μεταναστών και μεταναστριών Σκορδέλη, λόγω... "κατάθλιψης που οδηγεί σε τάσεις αυτοκαταστροφής" όπως έλεγε η ιατρική γνωμάτευση που προσκόμισαν οι δικηγόροι της. Κατόπιν τούτου, καλούμε όσους την ανέχονται, αλλά και όσους ψήφισαν τη Χρυσή Αυγή παρακινούμενοι από την εκλογική της αντιπρόσωπο Θέμιδα Σκορδέλη να επανεξετάσουν τα ινδάλματά τους.

Θυμίζουμε ότι η Σκορδέλη είναι κατ' επάγγελμα «αγανακτισμένη κάτοικος» του Αγίου Παντελεήμονα, που παρουσιάζει ένα μοναδικό στον κόσμο είδος κατάθλιψης, το οποίο ενώ εμποδίζει την πάσχουσα να πάει στην Ευελπίδων, εντούτοις, ουδόλως την απέτρεψε από το να καθοδηγεί ομάδες μαχαιροβγαλτών, να τραμπουκίζει συστηματικά μετανάστες και προοδευτικούς πολίτες, να πρωτοστατήσει στους προπηλακισμούς του Αλέκου Αλαβάνου και της Ελένης Πορτάλιου, καθώς και να κατέβει υποψήφια στις εκλογές με τη Χρυσή Αυγή. Τελικά το δικαστήριο αποδέχτηκε τον ισχυρισμό της υπεράσπισης ότι η Σκορδέλη όντως αποτελεί μοναδική περίπτωση και ανέβαλε τη δίκη για τις 12 Γενάρη 2012.

Συγκινητική ήταν η ανταπόκριση εκατοντάδων πολιτών που κατέβηκαν πρωί-πρωί στην Ευελπίδων εκφράζοντας την αλληλεγγύη τους προς τους μετανάστες που μαχαίρωσαν οι κατηγορούμενοι στις 18-9-2011, από τους οποίους ο ένας τραυματίστηκε βαριά με μαχαιριά 2 εκατοστά από την καρδιά, αλλά ευτυχώς επέζησε.

Η συγκέντρωση έγινε μετά από κάλεσμα της αντιφασιστικής κίνησης "Ποτέ Ξανά" και με τη συμμετοχή αντιρατσιστικών και αριστερών οργανώσεων, και έστειλε μήνυμα ότι δεν υπάρχει καμιά ανοχή απέναντι στη φασιστική τρομοκρατία.
Θα το επαναλάβουμε για μία ακόμα φορά: Τα βασικά στηρίγματα των φασιστών στη δολοφονική δράση τους είναι η διωκτική ασυλία με την οποία τους περιβάλλουν οι αρμόδιοι μηχανισμοί και η ολιγωρία των δημοκρατικών πολιτών. Γι' αυτό και η χτεσινή γελοιοποίηση της Σκορδέλη δεν πρέπει να οδηγήσει σε εφησυχασμό Συνεχίζουμε την κινητοποίηση και για τη δίκη της 12ης Γενάρη, επιμένουμε να αγωνιζόμαστε μέχρι να δοθεί τέλος στη φασιστική τρομοκρατία.


Αθήνα 13/12/11
Αντιφασιστική Πρωτοβουλία «Ποτέ Ξανά
http://potexana.wordpress.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου