Επιστροφή προς τα ... μπρος!

Επιστροφή προς τα ... μπρος!

ΕΝΑΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΟΣ

ΕΝΑΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΟΣ
ΝΑ ΘΕΜΕΛΕΙΏΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΌ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΉΣ ΙΣΌΤΗΤΑΣ

Αποανάπτυξη-Τοπικοποίηση -Αυτονομία- Άμεση Δημοκρατία-Ομοσπονδιακός Κοινοτισμός

Τον Μάιο του 2020, μια ομάδα περισσότερων από 1.100 υποστηρικτών της «Αποανάπτυξης», υπέγραψε ένα μανιφέστο καλώντας τις κυβερνήσεις να αδράξουν την ευκαιρία και να στραφούν προς ένα «ριζικά διαφορετικό είδος κοινωνίας, αντί να προσπαθούν απεγνωσμένα να θέσουν ξανά σε λειτουργία την «καταστροφική ανάπτυξη». Η Συνδημία του κοροναϊού δείχνει ότι θα χρειασθεί να γίνουν μεγάλες αλλαγές, αν δεν θέλουμε να πάμε στην κατάρρευση! Ειδικά για την μετά-COVID Ελλάδα: Για να ξεφύγει η χώρα από τη μέγγενη των χρεών, από την φτωχοποίηση και το πολιτισμικό αδιέξοδο, καθώς και από την κατάθλιψη και την μεμψιμοιρία στην οποία έχει πέσει ο πληθυσμός της-ιδίως μετά το σοκ της πανδημίας και τον εγκλεισμό του στα σπίτια- θα χρειασθεί, μετά το πέρασμα της καταιγίδας, να αναπτερωθεί το ηθικό του μέσα από μια στροφή προς μια ενδογενή παραγωγική ανασυγκρότηση . Εφαλτήρας μπορεί να γίνει ο αγροδιατροφικός τομέας και στη συνέχεια ο μεταποιητικός ένδυσης- υπόδησης, ο ενεργειακός και ο ήπιος ποιοτικός τουρισμός να την συμπληρώσουν. Είναι μια εναλλακτική στη σημερινή κυρίαρχη κατεύθυνση, που δεν χρειάζονται κεφάλαια, ξένες επενδύσεις, χωροταξικά σχέδια, υπερτοπικές συγκεντρώσεις, μεγαλεπήβολα και εξουθενωτικά μεγέθη και ρυθμούς. Η κατεύθυνση της Αποανάπτυξης-Τοπικοποίησης -Αυτονομίας- Άμεσης Δημοκρατίας-Ομοσπονδιακού Κοινοτισμού θα μπορούσε να είναι η διέξοδος για την χώρα, στην μετά-COVID εποχή!

Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2011

ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΕΚΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΕΥΒΟΙΑ

ΒΟΗΘΗΣΕ ΤΩΡΑ ΝΑ ΣΩΘΕΙ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΕΥΒΟΙΑΣ!
Αγαπητέ φίλε/φίλη,

Σου ζητάμε επειγόντως να δραστηριοποιηθείς για να βοηθήσεις να σωθεί η καταπράσινη βόρεια Εύβοια μαζί με τη θαλάσσια περιοχή γύρω της, καθώς βρίσκεται στο τελευταίο στάδιο η διαδικασία αδειοδότησης Βιομηχανικής Περιοχής (ΒΙΠΕ) στην περιοχή Φούρνοι δίπλα στον οικισμό του Μαντουδίου.
Η ίδρυση ΒΙΠΕ (η πρώτη ιδιωτική στην Ελλάδα) θα σημαίνει ότι ο ιδιώτης διαχειριστής θα μπορεί να εγκαταστήσει οποιαδήποτε ρυπογόνα μονάδα επιθυμεί με συνοπτικές διαδικασίες και με μηδαμινά περιθώρια ενστάσεων από τους κατοίκους. Ήδη η εταιρία έχει ανακοινώσει τη δημιουργία τεράστιας μονάδας ηλεκτροπαραγωγής 1160 MWe, που θα μετατρέψει το Μαντούδι στο δεύτερο ενεργειακό κέντρο της Ελλάδας μετά την Πτολεμαΐδα. Η Ειδική Γραμματεία Επιθεώρησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας σε έκθεση της στις 17 Οκτώβρη εκφράζει φόβους ότι στις εγκαταστάσεις τη ΒΙΠΕ μπορεί να γίνει καύση αποβλήτων ή να εγκατασταθούν δεξαμενές υγροποιημένου φυσικού αερίου! Πρόκειται για μια μεγάλη απειλή στο περιβάλλον της ευρύτερης περιοχής και στην υγεία των κατοίκων.
Παρά τον αγώνα που διεξάγουν οι κάτοικοι για να σταματήσουν αυτό το έγκλημα, ο φάκελος βρίσκεται ήδη στα Υπουργεία Περιβάλλοντος και Ανάπτυξης για την τελική υπογραφή!

Ζητάμε από ΕΣΕΝΑ προσωπικά:
Να στείλεις μέχρι την Δευτέρα 5 Δεκέμβρη επιστολή διαμαρτυρίας στους δύο συναρμόδιους υπουργούς, όπου με δικά σου λόγια να δηλώνεις την αντίθεση σου με τα σχέδια για ΒΙΠΕ. Να αναφέρεις τυχόν σχέση με τη βόρεια Εύβοια και να υπογράφεις με πλήρες ονοματεπώνυμο και διεύθυνση.
Αν έχεις τη δυνατότητα, στείλε ταχυδρομικά την επιστολή σου στις δύο ακόλουθες διευθύνσεις:
Προς:
- Υπουργό ΠΕΚΑ,
Γιώργο Παπακωνσταντίνου
Μεσογείων 119, 7ος όροφος
Αθήνα, ΤΚ10192
- Υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας
Μιχάλη Χρυσοχοΐδη
Κάνιγγος 20
Αθήνα, ΤΚ10677

Αμέσως μετά στείλε ηλεκτρονικό μήνυμα (αν έχεις τη δυνατότητα) στη διεύθυνση oxibipe@gmail.com, για να μας ενημερώσεις για την επιστολή που έστειλες. Απλά γράφεις “ΟΚ” και το ονοματεπώνυμο σου.
Αν δεν μπορείς να ταχυδρομήσεις την επιστολή σου, τότε στείλε την σε εμάς ηλεκτρονικά (στη διεύθυνση oxibipe@gmail.com) για να τη στείλουμε.
Διάδωσε και προώθησε αυτό το μήνυμα όσο πιο πλατιά μπορείς! Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο! Πρέπει να πλημμυρίσουμε τα γραφεία των δύο υπουργών με επιστολές διαμαρτυρίας! Να αισθανθούν τη μαζική αντίδραση μας! Να υποχρεωθούν να μετρήσουν το πολιτικό κόστος που θα έχει η υπογραφή αυτού του εγκλήματος.

Πρωτοβουλία Κατοίκων βόρειας Εύβοιας ενάντια στη ΒΙΠΕ
Για περισσότερες πληροφορίες γύρω από τη σχεδιαζόμενη ΒΙΠΕ και τον αγώνα μας:
- Σελίδα «ΟΧΙ ΒΙ.ΠΕ. ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΕΥΒΟΙΑ» στο facebook
- www.kireas.org

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου