Επιστροφή προς τα ... μπρος!

Επιστροφή προς τα ... μπρος!

ΕΝΑΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΟΣ

ΕΝΑΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΟΣ
ΝΑ ΘΕΜΕΛΕΙΏΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΌ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΉΣ ΙΣΌΤΗΤΑΣ

Αποανάπτυξη-Τοπικοποίηση -Αυτονομία- Άμεση Δημοκρατία-Ομοσπονδιακός Κοινοτισμός

Τον Μάιο του 2020, μια ομάδα περισσότερων από 1.100 υποστηρικτών της «Αποανάπτυξης», υπέγραψε ένα μανιφέστο καλώντας τις κυβερνήσεις να αδράξουν την ευκαιρία και να στραφούν προς ένα «ριζικά διαφορετικό είδος κοινωνίας, αντί να προσπαθούν απεγνωσμένα να θέσουν ξανά σε λειτουργία την «καταστροφική ανάπτυξη». Η Συνδημία του κοροναϊού δείχνει ότι θα χρειασθεί να γίνουν μεγάλες αλλαγές, αν δεν θέλουμε να πάμε στην κατάρρευση! Ειδικά για την μετά-COVID Ελλάδα: Για να ξεφύγει η χώρα από τη μέγγενη των χρεών, από την φτωχοποίηση και το πολιτισμικό αδιέξοδο, καθώς και από την κατάθλιψη και την μεμψιμοιρία στην οποία έχει πέσει ο πληθυσμός της-ιδίως μετά το σοκ της πανδημίας και τον εγκλεισμό του στα σπίτια- θα χρειασθεί, μετά το πέρασμα της καταιγίδας, να αναπτερωθεί το ηθικό του μέσα από μια στροφή προς μια ενδογενή παραγωγική ανασυγκρότηση . Εφαλτήρας μπορεί να γίνει ο αγροδιατροφικός τομέας και στη συνέχεια ο μεταποιητικός ένδυσης- υπόδησης, ο ενεργειακός και ο ήπιος ποιοτικός τουρισμός να την συμπληρώσουν. Είναι μια εναλλακτική στη σημερινή κυρίαρχη κατεύθυνση, που δεν χρειάζονται κεφάλαια, ξένες επενδύσεις, χωροταξικά σχέδια, υπερτοπικές συγκεντρώσεις, μεγαλεπήβολα και εξουθενωτικά μεγέθη και ρυθμούς. Η κατεύθυνση της Αποανάπτυξης-Τοπικοποίησης -Αυτονομίας- Άμεσης Δημοκρατίας-Ομοσπονδιακού Κοινοτισμού θα μπορούσε να είναι η διέξοδος για την χώρα, στην μετά-COVID εποχή!

Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2012

Ίδρυση του 1ου Συνεταιρισμού για την εξαγορά της ΕΥΑΘ



Συνεταιρισμός ΚΕΥΑ Δ' Δημοτικής Κοινότητας
Στη συνάντηση της Κίνησης136 που έγινε την Τετάρτη 22-2-2012 στις 7 το βράδυ, με πολίτες της ΤΟΥΜΠΑΣ στο Πολιτιστικό Κέντρο ΤΟΥΜΠΑΣ, αποφασίστηκε η ίδρυση Συνεταιρισμού, του πρώτου από όσους θα χρειαστεί να ιδρυθούν συνολικά, για την υλοποίηση της εξαγοράς του πωλούμενου 40% και της διοίκησης της ΕΥΑΘ ΑΕ από τους πολίτες της Θεσσαλονίκης.
Υπογράφτηκε το καταστατικό του Συνεταιρισμού από τα ιδρυτικά μέλη και συγκροτήθηκε η 11μελής προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή, η αποστολή της οποίας είναι η διεκπεραίωση όλων των διαδικασιών για τη νομιμοποίηση του Συνεταιρισμού πρώτα απ' όλα, ενώ στη συνέχεια η οργάνωση των πρώτων εκλογών για την ανάδειξη των αιρετών οργάνων του. Τα όργανα που θα εκλεγούν είναι το Διοικητικό Συμβούλιο και το Εποπτικό Συμβούλιο, όπως προβλέπονται από το καταστατικό.
Το όνομα του Συνεταιρισμού είναι : Κοινωνική Εταιρεία Ύδρευσης Αποχέτευσης Δ' Δημοτικής Κοινότητας Δήμου Θεσσαλονίκης - "ΚΕΥΑ Δ' ΔΚΔΘ".
Δράσεις του Συνεταιρισμού για επόμενο διάστημα:
1. Ολοκλήρωση των διαδικασιών νομιμοποίησης του Συνεταιρισμού.
2. Μαζικοποίηση του Συνεταιρισμού με εκδηλώσεις και παρεμβάσεις στην κοινωνία της ΤΟΥΜΠΑΣ.
3. Σχεδιασμός και οργάνωση της εκδήλωσης που έχει προγραμματιστεί σε συνεργασία της Δ' Δημοτικής Κοινότητας και του Συνεταιρισμού μας. Η εκδήλωση είναι κάλεσμα προς τους πολίτες της ΤΟΥΜΠΑΣ την Κυριακή 11 Μαρτίου ώρα 11:00 στο θέατρο του Πολιτιστικού Κέντρου ΤΟΥΜΠΑΣ, με το οποίο καλούμε τους πολίτες της ΤΟΥΜΠΑΣ να πυκνώσουν τις τάξεις του σπουδαίου αυτού εγχειρήματος που στοχεύει στη διάσωση και τη μη κερδοσκοπική, διαφανή και δημοκρατική διαχείριση ενός πολύτιμου κοινωνικού αγαθού όπως είναι το νερό της πόλης.
Η εξέλιξη αυτή σηματοδοτεί στην πράξη πλέον, την έναρξη της ανάπτυξης του μοντέλου που έχει σχεδιαστεί και οργανωθεί από την Κ136. Η επιτυχία του θα μπορούσε να αποτελέσει σημαντική βάση ανάλογων πρωτοβουλιών και σε άλλους τομείς της οικονομίας, με δεδομένο το μέγεθος της κρίσης που βιώνει τόσο η οικονομία όσο και η κοινωνία στη χώρα μας.

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΕΥΑΘ-ΤΟ ΝΕΡΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ
ΙΔΡΥΟΥΜΕ ΠΑΝΤΟΥ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΥΣ ΕΞΑΓΟΡΑΣ
ΚΑΙ ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΤΗΣ ΕΥΑΘ
ΕΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ - ΜΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ - ΜΙΑ ΨΗΦΟΣ

Καλούμε τους κατοίκους Πυλαίας και Τούμπας να συμμετέχουν στους συνεταιρισμούς της περιοχής τους.
• Πυλαία Δευτέρα 5 Μαρτίου ώρα 19:00μμ στην αίθουσα του συλλόγου, η ''Πύλη'' (Βουλγαροκτόνου 34)
• Τούμπα Κυριακή 11 Μαρτίου ώρα 11:00πμ στο θέατρο του Πολιτιστικού Κέντρου Τούμπας
Ενημερώσου.
Κίνηση 136: http://www.136.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου