Επιστροφή προς τα ... μπρος!

Επιστροφή προς τα ... μπρος!

ΕΝΑΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΟΣ

ΕΝΑΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΟΣ
ΝΑ ΘΕΜΕΛΕΙΏΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΌ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΉΣ ΙΣΌΤΗΤΑΣ

Αποανάπτυξη-Τοπικοποίηση -Αυτονομία- Άμεση Δημοκρατία-Ομοσπονδιακός Κοινοτισμός

Τον Μάιο του 2020, μια ομάδα περισσότερων από 1.100 υποστηρικτών της «Αποανάπτυξης», υπέγραψε ένα μανιφέστο καλώντας τις κυβερνήσεις να αδράξουν την ευκαιρία και να στραφούν προς ένα «ριζικά διαφορετικό είδος κοινωνίας, αντί να προσπαθούν απεγνωσμένα να θέσουν ξανά σε λειτουργία την «καταστροφική ανάπτυξη». Η Συνδημία του κοροναϊού δείχνει ότι θα χρειασθεί να γίνουν μεγάλες αλλαγές, αν δεν θέλουμε να πάμε στην κατάρρευση! Ειδικά για την μετά-COVID Ελλάδα: Για να ξεφύγει η χώρα από τη μέγγενη των χρεών, από την φτωχοποίηση και το πολιτισμικό αδιέξοδο, καθώς και από την κατάθλιψη και την μεμψιμοιρία στην οποία έχει πέσει ο πληθυσμός της-ιδίως μετά το σοκ της πανδημίας και τον εγκλεισμό του στα σπίτια- θα χρειασθεί, μετά το πέρασμα της καταιγίδας, να αναπτερωθεί το ηθικό του μέσα από μια στροφή προς μια ενδογενή παραγωγική ανασυγκρότηση . Εφαλτήρας μπορεί να γίνει ο αγροδιατροφικός τομέας και στη συνέχεια ο μεταποιητικός ένδυσης- υπόδησης, ο ενεργειακός και ο ήπιος ποιοτικός τουρισμός να την συμπληρώσουν. Είναι μια εναλλακτική στη σημερινή κυρίαρχη κατεύθυνση, που δεν χρειάζονται κεφάλαια, ξένες επενδύσεις, χωροταξικά σχέδια, υπερτοπικές συγκεντρώσεις, μεγαλεπήβολα και εξουθενωτικά μεγέθη και ρυθμούς. Η κατεύθυνση της Αποανάπτυξης-Τοπικοποίησης -Αυτονομίας- Άμεσης Δημοκρατίας-Ομοσπονδιακού Κοινοτισμού θα μπορούσε να είναι η διέξοδος για την χώρα, στην μετά-COVID εποχή!

Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012

Ο πασωκοϊός, ο υιός και η μετάλλαξη

Ο πασωκοϊός είναι χρόνια μέσα μας και δεν αποβάλεται με τίποτα. Ταιριάζει με το DNA μας. Κολλάει τέλεια σε υπερφίαλους φαφλατάδες που νομίζουν ότι είναι αντιστασιακοί και ως εκ τούτου πρέπει να διοριστούν σε θέση διευθυντή δέκο γιατί επί χούντας διάβαζαν "τα νέα". Χελόου!! "τα νέα" ήταν νόμιμα στη χούντα και ο λαμπράκης έκανε τις δουλειές του λαμπρά!
Τον ιό μας τον κόλλησε ο εφευρέτης του ο ανδρέας. Λένε πως κολλάει από την τηλεόραση αλλά τότε οι περισσότεροι τον κολλήσαν από τις εφημερίδες. Αρχικά παρουσιάστηκε σαν εμβόλιο για τον καραμανλισμό αλλά οι παρενέργειες ήταν εξίσου σοβαρές: Ο λαός έπεσε σε χειμερία νάρκη για τριάντα χρόνια όπου έβλεπε σοσιαλιστικά όνειρα. Ήμασταν λέει καλεσμένοι όλοι στο σπίτι του άκη και βλέπαμε τον πράσινο ήλιο να ανατέλλει πίσω από την ακρόπολη. Και μετά κάναμε ολυμπιάδα που παίρναμε πρώτη θέση σε όλα τα αθλήματα γιατί ήταν θέμα ντι-εν-έι και ο κεντέρης πήρε το χρυσό στην τρεχάλα γιατί έτρεχε με μηχανή και έπεσε στο νήμα, ενώ δεύτερος ήρθε ο αίολος και τρίτος ο ασκός του γιατί τον είχε στην πλάτη. Τότε ο ασκός έκανε ένσταση γιατί μας φθονούν οι άλλοι λαοί γιατί όταν εμείς παίρναμε δανεικά από τους Πέρσες αυτοί έτρωγαν βελανίδια. Και με την ένσταση ο ασκός άνοιξε και μας πήρε και μας ξύπνησε.
Και ξυπνώντας η επήρεια του ιού είχε περάσει με τη βοήθεια του υιού που μας έκανε να δούμε την αλήθεια: Λεφτά υπάρχουν αλλά είναι των τραπεζών. Οι ιοί όμως είναι ανθεκτικοί στις αλλαγές του περιβάλλοντος. Παθαίνουν μεταλλάξεις για να μην τους αντιλαμβάνεται το ανοσοποιητικό μας. Και το δικό μας είναι και εξασθενημένο. Έτσι άρχισε να κυκλοφορεί ο νέος πασοκοϊός αναμεσά μας και κολλάει κόσμο. Είναι γνωστός με το λατινικό του όνομα virus pseudaristerus cryptopasokus (VPC) και προσβάλλει συνήθως τις ευπαθείς ηλικίες της μεταπολίτευσης


(η μετάλλαξη)







http://an-teiresias।blogspot।com/2012/02/blog-post_20।html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου