Επιστροφή προς τα ... μπρος!

Επιστροφή προς τα ... μπρος!

ΕΝΑΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΟΣ

ΕΝΑΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΟΣ
ΝΑ ΘΕΜΕΛΕΙΏΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΌ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΉΣ ΙΣΌΤΗΤΑΣ

Αποανάπτυξη-Τοπικοποίηση -Αυτονομία- Άμεση Δημοκρατία-Ομοσπονδιακός Κοινοτισμός

Τον Μάιο του 2020, μια ομάδα περισσότερων από 1.100 υποστηρικτών της «Αποανάπτυξης», υπέγραψε ένα μανιφέστο καλώντας τις κυβερνήσεις να αδράξουν την ευκαιρία και να στραφούν προς ένα «ριζικά διαφορετικό είδος κοινωνίας, αντί να προσπαθούν απεγνωσμένα να θέσουν ξανά σε λειτουργία την «καταστροφική ανάπτυξη». Η Συνδημία του κοροναϊού δείχνει ότι θα χρειασθεί να γίνουν μεγάλες αλλαγές, αν δεν θέλουμε να πάμε στην κατάρρευση! Ειδικά για την μετά-COVID Ελλάδα: Για να ξεφύγει η χώρα από τη μέγγενη των χρεών, από την φτωχοποίηση και το πολιτισμικό αδιέξοδο, καθώς και από την κατάθλιψη και την μεμψιμοιρία στην οποία έχει πέσει ο πληθυσμός της-ιδίως μετά το σοκ της πανδημίας και τον εγκλεισμό του στα σπίτια- θα χρειασθεί, μετά το πέρασμα της καταιγίδας, να αναπτερωθεί το ηθικό του μέσα από μια στροφή προς μια ενδογενή παραγωγική ανασυγκρότηση . Εφαλτήρας μπορεί να γίνει ο αγροδιατροφικός τομέας και στη συνέχεια ο μεταποιητικός ένδυσης- υπόδησης, ο ενεργειακός και ο ήπιος ποιοτικός τουρισμός να την συμπληρώσουν. Είναι μια εναλλακτική στη σημερινή κυρίαρχη κατεύθυνση, που δεν χρειάζονται κεφάλαια, ξένες επενδύσεις, χωροταξικά σχέδια, υπερτοπικές συγκεντρώσεις, μεγαλεπήβολα και εξουθενωτικά μεγέθη και ρυθμούς. Η κατεύθυνση της Αποανάπτυξης-Τοπικοποίησης -Αυτονομίας- Άμεσης Δημοκρατίας-Ομοσπονδιακού Κοινοτισμού θα μπορούσε να είναι η διέξοδος για την χώρα, στην μετά-COVID εποχή!

Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012

Η άμεση δημοκρατία δε μπορεί να ξεκινήσει από το ναό της κοινοβουλευτικής


Ξημέρωμα Δευτέρας 13 Φεβρουαρίου 2012 και συγκεκριμένα στις 00:15 πμ, πράξη αντίστασης στο ειδεχθές μνημόνιο εκφράστηκε από το θεωρείο της ευτελισμένης ελληνικής βουλής.

Ο Δικηγόρος Γιώργος Κόκκας και ο νομικός και μουσικός Δημήτριος-Αλέξανδρος Μιχάκης, μαζί με άλλους κοινωνικούς ακτιβιστές, που τα δακρυγόνα και η καθεστωτική βία δεν τους απέτρεψαν, κατάφεραν να φτάσουν ως την είσοδο της «Βουλής των Ελλήνων» και επεχείρησαν να μπουν νομίμως (με ειδικές προσκλήσεις) στη Βουλή για να παρακολουθήσουν τη συνεδρίαση. Στον δεύτερο απαγορεύτηκε η είσοδος γιατί... κρατούσε την ελληνική σημαία!!!!

Ο Γιώργος Κόκκας, Εκπρόσωπος της Κίνησης Πολιτών "Ευρωπαϊκή Συμπολιτεία, Άμεση Δημοκρατία" και του "Ελληνικού Κινήματος Άμεσης Δημοκρατίας" (Ε.Κ.Α.Δ.) εισήλθε τελικώς στη Βουλή και από τα θεωρεία των πολιτών ζήτησε να μιλήσει εκ μέρους του Δημοβουλίου Πολιτών και του Κινήματος Άμεσης Δημοκρατίας. Προσπάθησε να ενημερώσει το «Κοινοβούλιο» για εναλλακτικό σχέδιο πολιτών για τη διάσωση της ελληνικής οικονομίας και της χώρας εν γένει, όπως ζήτησε να ακούσει στην καταληκτική του ομιλία ο «πρωθυπουργός», ενώ αντίστοιχα είχε ζητήσει ο πολύς κ. Βενιζέλος κατά την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου το καλοκαίρι να έρθει κάποιος από την πλατεία για να τους μιλήσει στη Βουλή !!!!. Παρά τις προσχηματικές αυτές προσκλήσεις στους πολίτες «δεν ίδρωσε το αυτί» του Προέδρου της Βουλής Φίλιππου Πετσάλνικου, ώστε να του δώσει το λόγο. Αλλά το χειρότερο είναι πως προπηλακίστηκε βίαια από ομάδα αστυνομικών που τον είχαν περικυκλώσει, όπως φαίνεται και στη φωτογραφία, σαν να επρόκειτο για εγκληματία επικίνδυνο για τη δημόσια ασφάλεια. Μεταφέρθηκε βιαίως έξω από τα θεωρεία της Βουλής και κρατήθηκε από τους αστυνομικούς για αρκετό χρονικό διάστημα, μέχρι που δόθηκε η εντολή να μην σταλεί αυτόφωρο, γιατί θα ήταν τελείως ασύμφορη για το πολιτικό μας σύστημα μια τέτοιου είδους δημοσιότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου