Επιστροφή προς τα ... μπρος!

Επιστροφή προς τα ... μπρος!

ΕΝΑΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΟΣ

ΕΝΑΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΟΣ
ΝΑ ΘΕΜΕΛΕΙΏΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΌ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΉΣ ΙΣΌΤΗΤΑΣ

Αποανάπτυξη-Τοπικοποίηση -Αυτονομία- Άμεση Δημοκρατία-Ομοσπονδιακός Κοινοτισμός

Τον Μάιο του 2020, μια ομάδα περισσότερων από 1.100 υποστηρικτών της «Αποανάπτυξης», υπέγραψε ένα μανιφέστο καλώντας τις κυβερνήσεις να αδράξουν την ευκαιρία και να στραφούν προς ένα «ριζικά διαφορετικό είδος κοινωνίας, αντί να προσπαθούν απεγνωσμένα να θέσουν ξανά σε λειτουργία την «καταστροφική ανάπτυξη». Η Συνδημία του κοροναϊού δείχνει ότι θα χρειασθεί να γίνουν μεγάλες αλλαγές, αν δεν θέλουμε να πάμε στην κατάρρευση! Ειδικά για την μετά-COVID Ελλάδα: Για να ξεφύγει η χώρα από τη μέγγενη των χρεών, από την φτωχοποίηση και το πολιτισμικό αδιέξοδο, καθώς και από την κατάθλιψη και την μεμψιμοιρία στην οποία έχει πέσει ο πληθυσμός της-ιδίως μετά το σοκ της πανδημίας και τον εγκλεισμό του στα σπίτια- θα χρειασθεί, μετά το πέρασμα της καταιγίδας, να αναπτερωθεί το ηθικό του μέσα από μια στροφή προς μια ενδογενή παραγωγική ανασυγκρότηση . Εφαλτήρας μπορεί να γίνει ο αγροδιατροφικός τομέας και στη συνέχεια ο μεταποιητικός ένδυσης- υπόδησης, ο ενεργειακός και ο ήπιος ποιοτικός τουρισμός να την συμπληρώσουν. Είναι μια εναλλακτική στη σημερινή κυρίαρχη κατεύθυνση, που δεν χρειάζονται κεφάλαια, ξένες επενδύσεις, χωροταξικά σχέδια, υπερτοπικές συγκεντρώσεις, μεγαλεπήβολα και εξουθενωτικά μεγέθη και ρυθμούς. Η κατεύθυνση της Αποανάπτυξης-Τοπικοποίησης -Αυτονομίας- Άμεσης Δημοκρατίας-Ομοσπονδιακού Κοινοτισμού θα μπορούσε να είναι η διέξοδος για την χώρα, στην μετά-COVID εποχή!

Τρίτη 22 Μαΐου 2012

Συμπαράσταση στους συλληφθέντες της πορείας «March to Athens»

Αύριο Τετάρτη 23 του μήνα στις 9 η ώρα το πρωί, στην Ευελπίδων, γίνεται η δίκη των 16 ατόμων που συνελήφθησαν στην πλατεία Συντάγματος το πρωί της 15ης Μαϊου.


Πρόκειται για μία ομάδα μη-βίαιων διαδηλωτών προερχόμενων από διάφορες χώρες. Η πορεία ξεκίνησε στην Νίκαια τον περασμένο Νοέμβριο, μετά το G20, και κράτησε 6 μήνες. Οι περισσότεροι από αυτούς έφτασαν με την Πορεία “March to Athens” περπατώντας από την Γαλλία ως την Ελληνική πρωτεύουσα για να συμμετάσχουν στην “Αγορά της Αθήνας”, ένα δεκαήμερο εκδηλώσεων διαμαρτυρίας και περισυλλογής πάνω στο σύστημα και την κρίση. Διέχισαν το χειμώνα την Ιταλία με τα πόδια οργανώνοντας λαικές συνελέυσεις σε πόλεις και χωριά απ' όπου περνούσαν και συμμετείχαν στη Διεθνή Αγορά της Ρώμης (7-15 Ιανουαρίου). Το ίδιο έκαναν και στη διαδρομή τους από την Ηγουμενίτσα ως την Αθήνα.

Σκοπός της πορείας τους ήταν να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους προς τον ιταλικό και τον ελληνικό λαό καθώς και προς όλους τους λαούς που αγωνίζονται. Επιδίωξαν να θέσουν ερωτήσεις και να ανταλλάξουν απόψεις με τους τοπικούς πληθυσμούς μέσω των λαϊκών συνελέυσεων. Πιστεύουν ότι υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις στο αδιέξοδο του καπιταλισμού που επιτυγχάνονται με τη συλλογικότητα, την οριζόντια οργάνωση, την αυτοδιαχείρηση, την άμεση δημοκρατία, το σεβασμό στη φύση...

Ενώ βρίσκονταν ειρηνικά συγκεντρωμένοι στην Πλατεία Συντάγματος, τα όργανα της τάξης επιχείρησαν να τους απομακρύνουν, επικαλούμενοι την ανάγκη του καθαρισμού της πλατείας. Σε αυτό οι διαδηλωτές απάντησαν με παθητική αντίσταση γιατί πιστεύουν ότι οι πλατείες είναι δημόσιοι χώροι και η παρουσία τους σε ένα τέτοιο δημόσιο χώρο δεν εμπεριέχει τίποτα παράνομο.

Τότε η αστυνομία παρενέβη με βίαιο τρόπο και προχώρησε σε συλλήψεις, για να τους μεταφέρει εν συνεχεία στην γενική διεύθυνση της Αστυνομίας, ΓΑΔΑ.

Αύριο το πρωί περιμένουν με τη σειρά τους τη δική μας παρουσία και συμπαράσταση.

Όλοι στα δικαστήρια της Ευελπίδων αύριο 23 Μαίου στις 9.00.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου