Επιστροφή προς τα ... μπρος!

Επιστροφή προς τα ... μπρος!

ΕΝΑΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΟΣ

ΕΝΑΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΟΣ
ΝΑ ΘΕΜΕΛΕΙΏΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΌ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΉΣ ΙΣΌΤΗΤΑΣ

Αποανάπτυξη-Τοπικοποίηση -Αυτονομία- Άμεση Δημοκρατία-Ομοσπονδιακός Κοινοτισμός

Τον Μάιο του 2020, μια ομάδα περισσότερων από 1.100 υποστηρικτών της «Αποανάπτυξης», υπέγραψε ένα μανιφέστο καλώντας τις κυβερνήσεις να αδράξουν την ευκαιρία και να στραφούν προς ένα «ριζικά διαφορετικό είδος κοινωνίας, αντί να προσπαθούν απεγνωσμένα να θέσουν ξανά σε λειτουργία την «καταστροφική ανάπτυξη». Η Συνδημία του κοροναϊού δείχνει ότι θα χρειασθεί να γίνουν μεγάλες αλλαγές, αν δεν θέλουμε να πάμε στην κατάρρευση! Ειδικά για την μετά-COVID Ελλάδα: Για να ξεφύγει η χώρα από τη μέγγενη των χρεών, από την φτωχοποίηση και το πολιτισμικό αδιέξοδο, καθώς και από την κατάθλιψη και την μεμψιμοιρία στην οποία έχει πέσει ο πληθυσμός της-ιδίως μετά το σοκ της πανδημίας και τον εγκλεισμό του στα σπίτια- θα χρειασθεί, μετά το πέρασμα της καταιγίδας, να αναπτερωθεί το ηθικό του μέσα από μια στροφή προς μια ενδογενή παραγωγική ανασυγκρότηση . Εφαλτήρας μπορεί να γίνει ο αγροδιατροφικός τομέας και στη συνέχεια ο μεταποιητικός ένδυσης- υπόδησης, ο ενεργειακός και ο ήπιος ποιοτικός τουρισμός να την συμπληρώσουν. Είναι μια εναλλακτική στη σημερινή κυρίαρχη κατεύθυνση, που δεν χρειάζονται κεφάλαια, ξένες επενδύσεις, χωροταξικά σχέδια, υπερτοπικές συγκεντρώσεις, μεγαλεπήβολα και εξουθενωτικά μεγέθη και ρυθμούς. Η κατεύθυνση της Αποανάπτυξης-Τοπικοποίησης -Αυτονομίας- Άμεσης Δημοκρατίας-Ομοσπονδιακού Κοινοτισμού θα μπορούσε να είναι η διέξοδος για την χώρα, στην μετά-COVID εποχή!

Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2012

1ο Αντιφασιστικό – Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Καλαμάτας



Το κυνήγι που έχει ξεκινήσει με θύματα μετανάστες σε όλη την Ελλάδα (και την πόλη μας!) μας βάζει μπροστά στις ευθύνες μας. Μεγάλο μέρος των μέσων ενημέρωσης τους κατηγορεί για όλα τα κακά που βασανίζουν τον τόπο μας και προσπαθεί να πείσει ότι χωρίς αυτούς όλα τα προβλήματά μας θα λυθούν. Ξεχνάνε να πουν βέβαια ότι χωρίς τους μετανάστες η ύπαιθρος θα είχε ερημώσει, τα περισσότερα χωράφια θα ήταν ακαλλιέργητα και πολλοί ηλικιωμένοι συμπολίτες μας θα είχαν μείνει χωρίς φροντίδα. Οι μετανάστες για κάποιους ήταν χρήσιμοι όταν τους είχαν να δουλεύουν ανασφάλιστοι για ένα κομμάτι ψωμί. Τώρα που η ανεργία χτύπησε κόκκινο, έγιναν άχρηστοι και επικίνδυνοι και πρέπει να τους κλείσουμε σε στρατόπεδα συγκέντρωσης;
Στο φασισμό και το ρατσισμό δε χωράει ανεκτικότητα. Η ανοχή είναι συνενοχή, η ιστορία μας έχει διδάξει και πλέον ξέρουμε πως σε αντίστοιχες περιπτώσεις στο παρελθόν, όταν οι ισχυροί είδαν τα δύσκολα, αποφάσισαν να χρησιμοποιήσουν το φασισμό για να βγουν από το αδιέξοδο της οικονομικής κρίσης που αυτοί δημιούργησαν.
Η απάντηση πρέπει να δοθεί τώρα. Ας δούμε με νηφαλιότητα ποιοι είναι οι κύριοι υπεύθυνοι της κρίσης. Ποιοι είναι υπεύθυνοι για την ανεργία, την εξαθλίωση, την ανασφάλεια, την εγκληματικότητα, την κατάρρευση του κράτους πρόνοιας.
Η λύση δεν είναι η ξενοφοβία και τα τάγματα εφόδου. Πρέπει να δείξουμε την αλληλεγγύη μας στους μετανάστες, τα άτομα με αναπηρίες, τις γυναίκες, τους ομοφυλόφιλους και όλους όσους βρίσκονται αντιμέτωποι με τη ρατσιστική βία.
Αν νιώθετε και σεις την ίδια ανάγκη, ελάτε να συζητήσουμε, να αντιδράσουμε και να ενωθούμε στο Αντιφασιστικό Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Καλαμάτας στις 6 και 7 Οκτωβρίου στο πάρκο του Λιμενικού.

ΚΑΛΟΥΝ
ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ, ΕΛΜΕ, ΚΕΝΤΡΟ ΝΕΩΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ, KALAMATAFREESPACE, ΔΙΚΤΥΟ ΑΝΤΑΛΛΑΓΩΝ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ «ΕΛΙΑ», ΠΕΕΚΠΕ, ΣΥΛ.Ε.Ε.Γ.Ο «ΔΗΜΗΤΡΑ», ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΕΩΠΟΝΩΝ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ, ΔΙΚΤΥΟ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ, ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑΣ, ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΜΗΔΕΝ, ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΕΕ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ, ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΩΝ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ, ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ, ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΥΧΩΝ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ, ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ, ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ,
ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΕΣ-ΣΤΡΙΕΣ
 ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ ΝΙΩΘΟΥΝ ΑΚΟΜΑ  ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου