Επιστροφή προς τα ... μπρος!

Επιστροφή προς τα ... μπρος!

ΕΝΑΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΟΣ

ΕΝΑΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΟΣ
ΝΑ ΘΕΜΕΛΕΙΏΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΌ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΉΣ ΙΣΌΤΗΤΑΣ

Αποανάπτυξη-Τοπικοποίηση -Αυτονομία- Άμεση Δημοκρατία-Ομοσπονδιακός Κοινοτισμός

Τον Μάιο του 2020, μια ομάδα περισσότερων από 1.100 υποστηρικτών της «Αποανάπτυξης», υπέγραψε ένα μανιφέστο καλώντας τις κυβερνήσεις να αδράξουν την ευκαιρία και να στραφούν προς ένα «ριζικά διαφορετικό είδος κοινωνίας, αντί να προσπαθούν απεγνωσμένα να θέσουν ξανά σε λειτουργία την «καταστροφική ανάπτυξη». Η Συνδημία του κοροναϊού δείχνει ότι θα χρειασθεί να γίνουν μεγάλες αλλαγές, αν δεν θέλουμε να πάμε στην κατάρρευση! Ειδικά για την μετά-COVID Ελλάδα: Για να ξεφύγει η χώρα από τη μέγγενη των χρεών, από την φτωχοποίηση και το πολιτισμικό αδιέξοδο, καθώς και από την κατάθλιψη και την μεμψιμοιρία στην οποία έχει πέσει ο πληθυσμός της-ιδίως μετά το σοκ της πανδημίας και τον εγκλεισμό του στα σπίτια- θα χρειασθεί, μετά το πέρασμα της καταιγίδας, να αναπτερωθεί το ηθικό του μέσα από μια στροφή προς μια ενδογενή παραγωγική ανασυγκρότηση . Εφαλτήρας μπορεί να γίνει ο αγροδιατροφικός τομέας και στη συνέχεια ο μεταποιητικός ένδυσης- υπόδησης, ο ενεργειακός και ο ήπιος ποιοτικός τουρισμός να την συμπληρώσουν. Είναι μια εναλλακτική στη σημερινή κυρίαρχη κατεύθυνση, που δεν χρειάζονται κεφάλαια, ξένες επενδύσεις, χωροταξικά σχέδια, υπερτοπικές συγκεντρώσεις, μεγαλεπήβολα και εξουθενωτικά μεγέθη και ρυθμούς. Η κατεύθυνση της Αποανάπτυξης-Τοπικοποίησης -Αυτονομίας- Άμεσης Δημοκρατίας-Ομοσπονδιακού Κοινοτισμού θα μπορούσε να είναι η διέξοδος για την χώρα, στην μετά-COVID εποχή!

Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2012

Η απόδειξη της βλακείας των "κυρίαρχων"

Διαβάστε την παρακάτω είδηση:
“Το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης θα παραμείνει κλειστό την Δευτέρα καθώς η αμερικανική μεγαλούπολη αναμένει το πέρασμα του τυφώνα Σάντι, ανέφεραν πηγές της Wall Street. Πιθανώς, σημειώνει το Reuters αλλά και το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, το αμερικανικό χρηματιστήριο να παραμείνει κλειστό και την Τρίτη. Όπως σημείωσαν οι πηγές της Wall Street η απόφαση για το κλείσιμο της χρηματιστηριακής αγοράς των Ηνωμένων Πολιτειών, ελήφθη λόγω των ανησυχιών για την ακεραιότητα των συναλλαγών”.
Δεν υπάρχει μεγαλύτερη απόδειξη της βλακείας των κυβερνητών του κόσμου. Από τη μια φαίνεται ξεκάθαρα ότι τα ανθρωπάκια που η αλαζονεία τους έχει φτάσει ήδη μέχρι το σημείο να εμπορευματοποιούν και να ιδιωτικοποιούν τη φύση και τους φυσικούς πόρους (αλήθεια, γιατί δεν ιδιωτικοποιούν και τους τυφώνες;), είναι τόσο μικρά κι ανήμπορα μπρος στην δύναμή της που θα τους σαρώσει σαν ξερά φύλλα άψυχα μια των ημερών, κι από την άλλη αποδεικνύει το ίδιο ξεκάθαρα τον κρετινισμό τους, την μετάλλαξή τους σε γρανάζια κυκλοφορίας του χρήματος, την απανθρωποίησή τους που συνεπάγεται χαμένες ζωές.
Όσα περικλείονται στην φράση “λόγω ανησυχιών για την ακεραιότητα των ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ”, αποτελούν την πιο τρανταχτή απόδειξη της βλακείας του σύγχρονου “ανθρώπου”. Ή έννοια άνθρωπος δεν υπάρχει πλέον για αυτούς. Έχει αντικατασταθεί από τις “συναλλαγές”. Που βεβαίως γίνονται μεταξύ ανθρωποειδών νεώτερης γενιάς, τα οποία όμως καμία σχέση δεν έχουν με τους προγόνους τους ανθρώπους παρά μόνο στη φυσιολογία. Ούτε καν στην εμφάνιση.
Αυτά τα κατασκευάσματα, διότι πλάσματα ή όντα δεν μπορεί κανείς να τα πει, με αυτή τη γελοία λογική και φιλοσοφία που απέκτησαν στα αδιανόητης ηλιθιότητας παγκοσμίου φήμης πανεπιστήμιά τους (δεν θα δίδασκε εξάλλου ο ΓΑΠ σ’ αυτά αν ήταν αλλιώς), κυβερνούν και οδηγούν τον κόσμο. Και ορίζουν τον βίο όσων τους ακολουθούν κατά πόδας, όσων είναι δέσμιοι και σκλάβοι τους, όσων έχουν αποφασίσει να θυσιάσουν τη μία και μοναδική ζωή τους, δίνοντάς την αντιπαροχή σε τέτοιους τιποτένιους αλαζόνες για την εξασφάλιση μισθού και χρημάτων.
Όσοι ανέχονται να ξυπνούν κάθε πρωί και να χαραμίζουν άλλη μια μοναδική μέρα της μοναδικής ζωής τους για να εξυπηρετούν, ως υποχείρια, τις συναλλαγές αυτών των κρετίνων, διαπράττουν ύβρη ασυγχώρητη. Ο άνθρωπος που έχει ο καθένας μας μέσα του, θα πάρει μια μέρα εκδίκηση, θα θέσει υπεράνω όλων το συναίσθημα που θα είναι τρομακτικό. Διότι η φύση πάντα υπερέχει. Μπορεί να φέρει το βιολογικό τέλος ανά πάσα στιγμή. Και τότε το θλιβερό άτομο, ήταν ή όχι ανταγωνιστικό, θα ισοπεδωθεί από τον τρόμο του ανθρώπου που το φέρει. Τον τρόμο του τέλους σε μια ζωή που δεν υπήρξε. Διότι ήταν απλά μια συναλλαγή.
 http://yiannismakridakis.gr/?p=1971

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου