Επιστροφή προς τα ... μπρος!

Επιστροφή προς τα ... μπρος!

ΕΝΑΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΟΣ

ΕΝΑΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΟΣ
ΝΑ ΘΕΜΕΛΕΙΏΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΌ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΉΣ ΙΣΌΤΗΤΑΣ

Αποανάπτυξη-Τοπικοποίηση -Αυτονομία- Άμεση Δημοκρατία-Ομοσπονδιακός Κοινοτισμός

Τον Μάιο του 2020, μια ομάδα περισσότερων από 1.100 υποστηρικτών της «Αποανάπτυξης», υπέγραψε ένα μανιφέστο καλώντας τις κυβερνήσεις να αδράξουν την ευκαιρία και να στραφούν προς ένα «ριζικά διαφορετικό είδος κοινωνίας, αντί να προσπαθούν απεγνωσμένα να θέσουν ξανά σε λειτουργία την «καταστροφική ανάπτυξη». Η Συνδημία του κοροναϊού δείχνει ότι θα χρειασθεί να γίνουν μεγάλες αλλαγές, αν δεν θέλουμε να πάμε στην κατάρρευση! Ειδικά για την μετά-COVID Ελλάδα: Για να ξεφύγει η χώρα από τη μέγγενη των χρεών, από την φτωχοποίηση και το πολιτισμικό αδιέξοδο, καθώς και από την κατάθλιψη και την μεμψιμοιρία στην οποία έχει πέσει ο πληθυσμός της-ιδίως μετά το σοκ της πανδημίας και τον εγκλεισμό του στα σπίτια- θα χρειασθεί, μετά το πέρασμα της καταιγίδας, να αναπτερωθεί το ηθικό του μέσα από μια στροφή προς μια ενδογενή παραγωγική ανασυγκρότηση . Εφαλτήρας μπορεί να γίνει ο αγροδιατροφικός τομέας και στη συνέχεια ο μεταποιητικός ένδυσης- υπόδησης, ο ενεργειακός και ο ήπιος ποιοτικός τουρισμός να την συμπληρώσουν. Είναι μια εναλλακτική στη σημερινή κυρίαρχη κατεύθυνση, που δεν χρειάζονται κεφάλαια, ξένες επενδύσεις, χωροταξικά σχέδια, υπερτοπικές συγκεντρώσεις, μεγαλεπήβολα και εξουθενωτικά μεγέθη και ρυθμούς. Η κατεύθυνση της Αποανάπτυξης-Τοπικοποίησης -Αυτονομίας- Άμεσης Δημοκρατίας-Ομοσπονδιακού Κοινοτισμού θα μπορούσε να είναι η διέξοδος για την χώρα, στην μετά-COVID εποχή!

Κυριακή 17 Μαρτίου 2013

2η Συνάντηση Τραπεζών Χρόνου Αττικής -Quilombo



Η Τράπεζα Χρόνου Μοσχάτου και Η Τράπεζα Χρόνου Αθήνας
σας προσκαλεί στην 2η Συνάντηση Τραπεζών Χρόνου Αττικής που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 17/3 στις 17.00 στο Quilombo (Λεωφ.Αθηνών & Σερβιών 10, Ακαδημία Πλάτωνος).

Στόχοι της εκδήλωσης είναι η ανάπτυξη σχέσεων αλληλεγγύης και η μελλοντική συνεργασία μεταξύ των Τραπεζών Χρόνου.

Συγκεκριμένα :

1.θα γίνει 10λεπτη παρουσίαση των Τραπεζών Χρόνων που θα συμμετέχουν (για την παρουσίαση υπάρχει στη διάθεση όλων projector, θα χρειαστεί να φέρουν laptop)

Παρακαλούμε επιβεβαιώστε τη συμμετοχή σας και τη διάθεση να παρουσιάσετε το δίκτυο σας στέλνοντας μας e-mail στο athenstimebank@gmail.com.

Στην παρουσίαση καλό είναι να παρουσιαστεί:
-ιστορικό ομάδας (που, πως και γιατί δημιουργήθηκε)
-πόσα μέλη έχει και πως ανταλλάσουν
-πως παίρνονται οι αποφάσεις
-ποιοι είναι οι στόχοι της ομάδας για το μέλλον

2. Θα καταγραφούν προτάσεις για κοινές δράσεις (π.χ συμμετοχή όλων των Τραπεζών Χρόνου στο 2ο Εναλλακτικό Φεστιβάλ Αλληλέγγυας & Συνεργατικής Οικονομίας)

3.Θα καταγραφούν θέματα συζήτησης για τις επόμενες συναντήσεις

4. Θα λυθούν απορίες σχετικά με τα δίκτυα.

Σας περιμένουμε!

Συνέλευση Τράπεζας Χρόνου Μοσχάτου & Τράπεζας Χρόνου Αθήνας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου