Επιστροφή προς τα ... μπρος!

Επιστροφή προς τα ... μπρος!

ΕΝΑΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΟΣ

ΕΝΑΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΟΣ
ΝΑ ΘΕΜΕΛΕΙΏΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΌ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΉΣ ΙΣΌΤΗΤΑΣ

Αποανάπτυξη-Τοπικοποίηση -Αυτονομία- Άμεση Δημοκρατία-Ομοσπονδιακός Κοινοτισμός

Τον Μάιο του 2020, μια ομάδα περισσότερων από 1.100 υποστηρικτών της «Αποανάπτυξης», υπέγραψε ένα μανιφέστο καλώντας τις κυβερνήσεις να αδράξουν την ευκαιρία και να στραφούν προς ένα «ριζικά διαφορετικό είδος κοινωνίας, αντί να προσπαθούν απεγνωσμένα να θέσουν ξανά σε λειτουργία την «καταστροφική ανάπτυξη». Η Συνδημία του κοροναϊού δείχνει ότι θα χρειασθεί να γίνουν μεγάλες αλλαγές, αν δεν θέλουμε να πάμε στην κατάρρευση! Ειδικά για την μετά-COVID Ελλάδα: Για να ξεφύγει η χώρα από τη μέγγενη των χρεών, από την φτωχοποίηση και το πολιτισμικό αδιέξοδο, καθώς και από την κατάθλιψη και την μεμψιμοιρία στην οποία έχει πέσει ο πληθυσμός της-ιδίως μετά το σοκ της πανδημίας και τον εγκλεισμό του στα σπίτια- θα χρειασθεί, μετά το πέρασμα της καταιγίδας, να αναπτερωθεί το ηθικό του μέσα από μια στροφή προς μια ενδογενή παραγωγική ανασυγκρότηση . Εφαλτήρας μπορεί να γίνει ο αγροδιατροφικός τομέας και στη συνέχεια ο μεταποιητικός ένδυσης- υπόδησης, ο ενεργειακός και ο ήπιος ποιοτικός τουρισμός να την συμπληρώσουν. Είναι μια εναλλακτική στη σημερινή κυρίαρχη κατεύθυνση, που δεν χρειάζονται κεφάλαια, ξένες επενδύσεις, χωροταξικά σχέδια, υπερτοπικές συγκεντρώσεις, μεγαλεπήβολα και εξουθενωτικά μεγέθη και ρυθμούς. Η κατεύθυνση της Αποανάπτυξης-Τοπικοποίησης -Αυτονομίας- Άμεσης Δημοκρατίας-Ομοσπονδιακού Κοινοτισμού θα μπορούσε να είναι η διέξοδος για την χώρα, στην μετά-COVID εποχή!

Πέμπτη 7 Μαρτίου 2013

Αντιφασιστική Συγκέντρωση για τη δίκη του Χρυσαυγίτη Ηλία Κασιδιάρη



Την Πέμπτη 7 Μάρτη, στις 8:30 π.μ., στο Εφετείο, (Λεωφόρος Αλεξάνδρας και Λουκάρεως)
Την Πέμπτη 7 Μάρτη, στο Α Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων (στον 4ο όροφο) δικάζεται μετά από διακοπή του δικαστηρίου της 4/3 - ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης, για την επίθεση σε μεταπτυχιακό φοιτητή στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου το 2007. Ο Κασιδιάρης κατηγορείται για συνδρομή σε ληστεία, απρόκλητη επικίνδυνη σωματική βλάβη, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία. Το αυτοκίνητό του αναγνωρίστηκε από πινακίδες που κατέγραψαν αυτόπτες μάρτυρες. Τις μέρες εκείνες, γινόταν η «Γιορτή Νεολαίας» της Χρυσής Αυγής στου Ζωγράφου και η μεταφερόμενη συμμορία που είχε επιτεθεί στον φοιτητή «προπαγάνδιζε» την φασιστική εκδήλωση στην Πανεπιστημιούπολη ρίχνοντας τρυκάκια της Χρυσής Αυγής και τραμπουκίζοντας νέους με προτίμηση σε όσους είχαν μακριά μαλλιά, φορούσαν σκουλαρίκια, κ.λ.π.

Από τότε μέχρι σήμερα, σε πολλές φασιστικές επιθέσεις ενάντια σε μετανάστες , αριστερούς, νέους και νέες που δεν συνάδουν με τα άρια πρότυπα των νεοναζί, έχουν αναγνωριστεί, δικαστεί ή καταδικαστεί ως δράστες, βουλευτές, μέλη και στελέχη της Χρυσής Αυγής. Όμως πολλές δίκες αναβάλλονται διαρκώς, (όπως π.χ. στην περίπτωση της υποψήφιας βουλευτή Α Αθηνών της Χρυσής Αυγής, Θέμιδας Σκορδέλη και των δύο ομοϊδεατών της για το μαχαίρωμα Αφγανού πρόσφυγα - 6 αναβολές). Σε άλλες περιπτώσεις, θύτες και θύματα καταδικάζονται με παρόμοιες ποινές (υπόθεση Βέροιας). Για Χρυσαυγίτες που κυκλοφορούν με περίστροφα και μαχαίρια, όπως τους δύο Κορίνθιους νεοναζί που συνελλήφθησαν πρόσφατα αποσιωπάται η πολιτική τους ταυτότητα. Ενώ για στυγνούς δολοφόνους που στο σπίτι τους διαθέτουν και πάκα από φυλλάδια της Χρυσής Αυγής, οι αρχές δεν έκριναν σκόπιμο να δημοσιοποιήσουν φωτογραφίες τους, (όπως στην περίπτωση των Πετραλώνων που οι συλληφθέντες ομολόγησαν την εν ψυχρώ δολοφονία του Σαχζάντ Λοκμάν).
Κερασάκι στην τούρτα της προκλητικής ασυλίας που μέχρι στιγμής απολαμβάνουν οι νοσταλγοί του Χίτλερ από τις αρχές, ήταν η αγαστή συνεργασία της αστυνομίας με τους νεοναζί το πρωί της Δευτέρας 4/3 στα δικαστήρια, όταν  διμοιρίες των ΜΑΤ περικύκλωναν αντιφασίστες διαδηλωτές στην Αλεξάνδρας και Λουκάρεως, ενώ την ίδια ώρα άφηναν ανενόχλητους δεκάδες τραμπούκους της Χρυσής Αυγής να κυκλοφορούν στις αίθουσες και τους διαδρόμους των δικαστηρίων επιχειρώντας νατρομοκρατήσουν δικαστές και μάρτυρες.

Δηλώνουμε πως οι μεθοδεύσεις των νεοναζί και των ένστολων συμπαραστατών τους δεν πρόκειται να περάσουν. Καλούμε κάθε δημοκρατικό πολίτη, την Πέμπτη 7 Μάρτη στις 8:30 το πρωί μέσα και έξω από τα δικαστήρια της οδού Αλεξάνδρας για να μην αφήσουμε να επαναληφθεί το σκηνικό της περασμένης Δευτέρας.


Απαιτούμε να καταδικαστούν οι ένοχοι της δολοφονικής επίθεσης στου Ζωγράφου το 2007. Δηλώνουμε πως δεν θα επιτρέψουμε τη δολοφονική δράση των νεοναζί σε γειτονιές, χώρους δουλειάς και εκπαίδευσης. Ποτέ Ξανά Φασισμός!

Αντιφασιστική Πρωτοβουλία "ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου