Επιστροφή προς τα ... μπρος!

Επιστροφή προς τα ... μπρος!

ΕΝΑΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΟΣ

ΕΝΑΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΟΣ
ΝΑ ΘΕΜΕΛΕΙΏΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΌ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΉΣ ΙΣΌΤΗΤΑΣ

Αποανάπτυξη-Τοπικοποίηση -Αυτονομία- Άμεση Δημοκρατία-Ομοσπονδιακός Κοινοτισμός

Τον Μάιο του 2020, μια ομάδα περισσότερων από 1.100 υποστηρικτών της «Αποανάπτυξης», υπέγραψε ένα μανιφέστο καλώντας τις κυβερνήσεις να αδράξουν την ευκαιρία και να στραφούν προς ένα «ριζικά διαφορετικό είδος κοινωνίας, αντί να προσπαθούν απεγνωσμένα να θέσουν ξανά σε λειτουργία την «καταστροφική ανάπτυξη». Η Συνδημία του κοροναϊού δείχνει ότι θα χρειασθεί να γίνουν μεγάλες αλλαγές, αν δεν θέλουμε να πάμε στην κατάρρευση! Ειδικά για την μετά-COVID Ελλάδα: Για να ξεφύγει η χώρα από τη μέγγενη των χρεών, από την φτωχοποίηση και το πολιτισμικό αδιέξοδο, καθώς και από την κατάθλιψη και την μεμψιμοιρία στην οποία έχει πέσει ο πληθυσμός της-ιδίως μετά το σοκ της πανδημίας και τον εγκλεισμό του στα σπίτια- θα χρειασθεί, μετά το πέρασμα της καταιγίδας, να αναπτερωθεί το ηθικό του μέσα από μια στροφή προς μια ενδογενή παραγωγική ανασυγκρότηση . Εφαλτήρας μπορεί να γίνει ο αγροδιατροφικός τομέας και στη συνέχεια ο μεταποιητικός ένδυσης- υπόδησης, ο ενεργειακός και ο ήπιος ποιοτικός τουρισμός να την συμπληρώσουν. Είναι μια εναλλακτική στη σημερινή κυρίαρχη κατεύθυνση, που δεν χρειάζονται κεφάλαια, ξένες επενδύσεις, χωροταξικά σχέδια, υπερτοπικές συγκεντρώσεις, μεγαλεπήβολα και εξουθενωτικά μεγέθη και ρυθμούς. Η κατεύθυνση της Αποανάπτυξης-Τοπικοποίησης -Αυτονομίας- Άμεσης Δημοκρατίας-Ομοσπονδιακού Κοινοτισμού θα μπορούσε να είναι η διέξοδος για την χώρα, στην μετά-COVID εποχή!

Παρασκευή 19 Ιουλίου 2013

Ένας χρόνος αντίστασης και δημιουργίας στο αυτοδιαχειριζόμενο κάμπινγκ της Βούλας

 
του Μάκη Σταύρου

Πριν από ένα χρόνο στις 10 Ιουνίου του 2012 συλλογικότητες του Δήμου Βάρης –Βούλας-Βουλιαγμένης διεκδικήσαμε και πετύχαμε το άνοιγμα του κάμπινγκ της Βούλας που παρέμενε κλειστό για περισσότερα από 20 χρόνια. Στόχος της πρωτοβουλίας αυτής είναι να παραμείνει το κάμπινγκ δημόσιος χώρος, ώστε οι πολίτες και να απολαμβάνουν ελεύθερα και δωρεάν το κολύμπι και ταυτόχρονα να έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε κοινωνικές, πολιτιστικές, οικολογικές και αλληλέγγυες εκδηλώσεις και δράσεις.
...
περισσότερα 



ΚΕΘΕΑ - ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ + ΔΡΑΣΗ ΣΤΟ ΚΑΜΠΙΝΓΚ ΒΟΥΛΑΣ 27-28-29/7/2013                 
  Δελτίο Τύπου
Το θεραπευτικό πρόγραμμα ΚΕΘΕΑ ΝΟΣΤΟΣ – ΕΞΑΝΤΑΣ σε συνεργασία με τη Συνέλευση του 
Αυτοδιαχειριζόμενου  Camping Βούλας διοργανώνουν τριήμερη παρέμβαση στην παραλία της Βούλας.
Στόχος μας είναι να ευαισθητοποιήσουμε το ευρύτερο κοινό για ένα τρόπο ζωής που αντιτάσσεται στη χρήση ναρκωτικών ουσιών συμμετέχοντας κατά αυτόν τον τρόπο ενεργά σε σημαντικά ζητήματα της κοινωνικής ζωής  και αντιπαραβάλλοντας  μια στάση ζωής στη χρήση ναρκωτικών ουσιών και τις εξαρτήσεις.
Το Σάββατο 27/7 και την Κυριακή 28/7 η Κινητή Μονάδα Ενημέρωσης μαζί με προσωπικό, μέλη, γονείς και εθελοντές του Θεραπευτικού Προγράμματος θα βρίσκεται στην παραλία από τις 11 π.μ. έως τις 18.00 μ.μ.
 Θα διανεμηθεί έντυπο υλικό, θα γίνει ενημέρωση στους παρευρισκόμενους και θα υπάρχει και δυνατότητα ατομικής συμβουλευτικής σε θέματα πρόληψης και αντιμετώπισης των εξαρτήσεων.
Παράλληλα, θα γίνει καθαρισμός της παραλίας και διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου. Η δράση θα κορυφωθεί τη Δευτέρα 29/07 στις  το απόγευμα όπου θα πραγματοποιηθεί μία ανοιχτή συζήτηση με θέμα την θεραπευτική πρόταση του ΚΕΘΕΑ και τις θεραπευτικές κοινότητες με συμμετοχή επιστημονικού προσωπικού, γονιών και μελών σε φάση απεξάρτησης. 
Το Θεραπευτικό Πρόγραμμα ΚΕΘΕΑ Νόστος  του Κέντρου Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕ.ΘΕ.Α.)  δραστηριοποιείται στον Πειραιά και την ευρύτερη περιοχή του. Όλες οι υπηρεσίες του βρίσκονται στον Πειραιά  εκτός της θεραπευτικής κοινότητας που βρίσκεται  στα Σελήνια της Σαλαμίνας.
  Απευθύνεται σε ενήλικες χρήστες ναρκωτικών ουσιών και τις οικογένειές τους.  Κατά την διάρκεια της απεξάρτησης δεν χρησιμοποιούνται υποκατάστατα και φαρμακευτικές ουσίες.
Το πρόγραμμα είναι εθελοντικό και όλες οι υπηρεσίες προσφέρονται δωρεάν. Παρέχει υπηρεσίες συμβουλευτικής κινητοποίησης, (street work), κοινωνικής επανένταξης  και εκπαίδευσης σε ενήλικες χρήστες ναρκωτικών ουσιών και τις οικογένειες τους.
Παράλληλα υποστηρίζει εργαζόμενους και περιστασιακούς χρήστες ουσιών.

Για οποιαδήποτε περαιτέρω  πληροφορία μπορείτε να απευθυνθείτε στα εξής τηλέφωνα:  2104226005  ,  2104112778.  - -http://www.kethea-nostos.gr/   - -   http://www.kethea-exantas.gr
         ------------------------- 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου