Επιστροφή προς τα ... μπρος!

Επιστροφή προς τα ... μπρος!

ΕΝΑΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΟΣ

ΕΝΑΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΟΣ
ΝΑ ΘΕΜΕΛΕΙΏΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΌ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΉΣ ΙΣΌΤΗΤΑΣ

Αποανάπτυξη-Τοπικοποίηση -Αυτονομία- Άμεση Δημοκρατία-Ομοσπονδιακός Κοινοτισμός

Τον Μάιο του 2020, μια ομάδα περισσότερων από 1.100 υποστηρικτών της «Αποανάπτυξης», υπέγραψε ένα μανιφέστο καλώντας τις κυβερνήσεις να αδράξουν την ευκαιρία και να στραφούν προς ένα «ριζικά διαφορετικό είδος κοινωνίας, αντί να προσπαθούν απεγνωσμένα να θέσουν ξανά σε λειτουργία την «καταστροφική ανάπτυξη». Η Συνδημία του κοροναϊού δείχνει ότι θα χρειασθεί να γίνουν μεγάλες αλλαγές, αν δεν θέλουμε να πάμε στην κατάρρευση! Ειδικά για την μετά-COVID Ελλάδα: Για να ξεφύγει η χώρα από τη μέγγενη των χρεών, από την φτωχοποίηση και το πολιτισμικό αδιέξοδο, καθώς και από την κατάθλιψη και την μεμψιμοιρία στην οποία έχει πέσει ο πληθυσμός της-ιδίως μετά το σοκ της πανδημίας και τον εγκλεισμό του στα σπίτια- θα χρειασθεί, μετά το πέρασμα της καταιγίδας, να αναπτερωθεί το ηθικό του μέσα από μια στροφή προς μια ενδογενή παραγωγική ανασυγκρότηση . Εφαλτήρας μπορεί να γίνει ο αγροδιατροφικός τομέας και στη συνέχεια ο μεταποιητικός ένδυσης- υπόδησης, ο ενεργειακός και ο ήπιος ποιοτικός τουρισμός να την συμπληρώσουν. Είναι μια εναλλακτική στη σημερινή κυρίαρχη κατεύθυνση, που δεν χρειάζονται κεφάλαια, ξένες επενδύσεις, χωροταξικά σχέδια, υπερτοπικές συγκεντρώσεις, μεγαλεπήβολα και εξουθενωτικά μεγέθη και ρυθμούς. Η κατεύθυνση της Αποανάπτυξης-Τοπικοποίησης -Αυτονομίας- Άμεσης Δημοκρατίας-Ομοσπονδιακού Κοινοτισμού θα μπορούσε να είναι η διέξοδος για την χώρα, στην μετά-COVID εποχή!

Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2013

Ηλιακό μικροζυθοποιείο Ξάνθης



Γεια σας.
Λέγομαι Ορέστης Στεφάνου. Ήθελα να σας ενημερώσω, εσάς και τα μέλη σας, σχετικά με μία νέα προσπάθεια που ξεκινάμε εδώ, στην Ξάνθη.
Τα προηγούμενα χρόνια ασχολήθηκα πειραματικά με τη βιολογική καλλιέργεια λαχανικών και σιτηρών. Αξιοποιώντας αυτή την εμπειρία μου, φιλοδοξώ να ασχοληθώ με τη ζυθοποίηση, στα πλαίσια όμως ενός ευρύτερου παραγωγικού πλάνου, το οποίο περιλαμβάνει την παραγωγή σιτηρών και λυκίσκων χωρίς τη χρήση χημικών λιπασμάτων, τη λειτουργία ενός μικροζυθοποιείου μηδενικών εκπομπών και ρύπων, το οποίο θα λειτουργεί κατά 90% -τουλάχιστον- με ηλιακή ενέργεια, και την αξιοποίηση των οργανικών κατάλοιπων της ζυθοποίησης για την παραγωγή μανιταριών και την εκτροφή χοίρων και πουλερικών, χωρίς τη χρήση φυραμάτων και αντιβιοτικών. Το project αυτό εμπνευστήκαμε διαβάζοντας για το ZERI (Zero Emissions Research & Initiatives, http://www.zeri.org/ZERI/Home.html) και φιλοδοξούμε, βάσει αυτού, να φτιάξουμε το πρώτο μικροζυθοποιείο μηδενικών εκπομπών και ρύπων σε ολόκληρη την Ευρώπη!
Το σχέδιό μας, φιλόδοξο αλλά απόλυτα εφαρμόσιμο, μπορείτε να το μελετήσετε με πολύ περισσότερες λεπτομέρειες στην ιστοσελίδα μας http://www.solarmicrobreweryofxanthi.gr . Επίσης, σημαντική βοήθεια για εμάς θα είναι να επισκεφθείτε το σύνδεσμο http://www.indiegogo.com/projects/solar-microbrewery-in-xanthi, όπου έχουμε αναρτήσει «αγγελία» και ζητάμε τη στήριξη του κοινού προκειμένου να συγκεντρώσουμε το υπόλοιπο του ποσού που απαιτείται για να ξεκινήσουμε. Ακόμη και μια απλή επίσκεψη, ένα σχόλιο ή ένα like στην αγγελία μας, δεν κοστίζει τίποτε για εσάς αλλά μετράει πολύ για την προσπάθειά μας!
Εξυπακούεται ότι είμαστε στη διάθεσή σας για επικοινωνία και ενημέρωση. Τα στοιχεία επικοινωνίας μας είναι: τηλ. 6936142935 (Ορέστης Στεφάνου), e-mail microbreweryofxanthi@gmail.com, ενώ μπορείτε να μας βρείτε επίσης στο facebook: https://www.facebook.com/orestis.stefanou.3.
Ελπίζουμε να είμαστε σύντομα σε θέση να σας κεράσουμε φρέσκια, βιολογική μπύρα από το πρώτο ηλιακό μικροζυθοποιείο στην Ελλάδα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου