Επιστροφή προς τα ... μπρος!

Επιστροφή προς τα ... μπρος!

ΕΝΑΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΟΣ

ΕΝΑΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΟΣ
ΝΑ ΘΕΜΕΛΕΙΏΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΌ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΉΣ ΙΣΌΤΗΤΑΣ

Αποανάπτυξη-Τοπικοποίηση -Αυτονομία- Άμεση Δημοκρατία-Ομοσπονδιακός Κοινοτισμός

Τον Μάιο του 2020, μια ομάδα περισσότερων από 1.100 υποστηρικτών της «Αποανάπτυξης», υπέγραψε ένα μανιφέστο καλώντας τις κυβερνήσεις να αδράξουν την ευκαιρία και να στραφούν προς ένα «ριζικά διαφορετικό είδος κοινωνίας, αντί να προσπαθούν απεγνωσμένα να θέσουν ξανά σε λειτουργία την «καταστροφική ανάπτυξη». Η Συνδημία του κοροναϊού δείχνει ότι θα χρειασθεί να γίνουν μεγάλες αλλαγές, αν δεν θέλουμε να πάμε στην κατάρρευση! Ειδικά για την μετά-COVID Ελλάδα: Για να ξεφύγει η χώρα από τη μέγγενη των χρεών, από την φτωχοποίηση και το πολιτισμικό αδιέξοδο, καθώς και από την κατάθλιψη και την μεμψιμοιρία στην οποία έχει πέσει ο πληθυσμός της-ιδίως μετά το σοκ της πανδημίας και τον εγκλεισμό του στα σπίτια- θα χρειασθεί, μετά το πέρασμα της καταιγίδας, να αναπτερωθεί το ηθικό του μέσα από μια στροφή προς μια ενδογενή παραγωγική ανασυγκρότηση . Εφαλτήρας μπορεί να γίνει ο αγροδιατροφικός τομέας και στη συνέχεια ο μεταποιητικός ένδυσης- υπόδησης, ο ενεργειακός και ο ήπιος ποιοτικός τουρισμός να την συμπληρώσουν. Είναι μια εναλλακτική στη σημερινή κυρίαρχη κατεύθυνση, που δεν χρειάζονται κεφάλαια, ξένες επενδύσεις, χωροταξικά σχέδια, υπερτοπικές συγκεντρώσεις, μεγαλεπήβολα και εξουθενωτικά μεγέθη και ρυθμούς. Η κατεύθυνση της Αποανάπτυξης-Τοπικοποίησης -Αυτονομίας- Άμεσης Δημοκρατίας-Ομοσπονδιακού Κοινοτισμού θα μπορούσε να είναι η διέξοδος για την χώρα, στην μετά-COVID εποχή!

Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2013

Ευχαριστήριο



Εμείς, οι αγωνιζόμενοι κάτοικοι της Χαλκιδικής, χαιρετούμε τους παλιούς και τους νέους μας φίλους στην Κατερίνη, τη Λάρισα, το Βόλο, τη Λαμία και την Αθήνα.
Όπως είναι γνωστό, εδώ και πολύ καιρό αγωνιζόμαστε σε έναν αγώνα άνισο, σκληρό αλλά και ανυποχώρητο απέναντι στα τεράστια ιδιωτικά συμφέροντα και την κρατική αυθαιρεσία.
Επειδή αντιληφθήκαμε ότι τον αγώνα μας τα μεγάλα Μέσα Ενημέρωσης είτε τον αγνοούσαν συστηματικά είτε δόλια τον συκοφαντούσαν, αποφασίσαμε πριν λίγο καιρό, περίπου διακόσιοι από εμάς να ταξιδέψουμε στη χώρα και με την φυσική μας παρουσία και τον ζωντανό, αληθινό μας λόγο να ενημερώσουμε του συμπατριώτες μας και να τους καλέσουμε σε αλληλεγγύη.
Έτσι δημιουργήθηκε το καραβάνι ενημέρωσης και αλληλεγγύης όπως το ονομάσαμε, το οποίο πέρασε από τις πόλεις σας το τριήμερο 23 έως 25 Νοεμβρίου και κατέληξε στην Αθήνα.
Σήμερα, κάνοντας ένα απολογισμό της προσπάθειάς μας και αποτιμώντας την επιτυχία της, αισθανόμαστε βαθειά ανάγκη να σας ευχαριστήσουμε, όλους εσάς, τους κατοίκους των πόλεων που βρεθήκαμε, οι οποίοι είτε μέσα από φορείς και συλλογικότητες, είτε μεμονωμένα, βρεθήκατε κοντά μας, μας ακούσατε, μας αγκαλιάσατε , μας φιλοξενήσατε ,εκφράσατε έμπρακτα την συμπαράσταση και την αλληλεγγύη σας.
Μας δώσατε ακόμη την ευκαιρία να σας ακούσουμε και να διαπιστώσουμε ότι παντού στην Ελλάδα αντιμετωπίζουμε παρόμοια προβλήματα που ξεκινούν από την ίδια ρίζα και μας παρακινούν σε μία από κοινού αντιμετώπιση.
Αισθανόμαστε ευγνώμονες αλλά και ελπιδοφόροι ,διότι η συγκινητική ανταπόκρισή σας στο κάλεσμά μας απέδειξε ότι ο αγώνας μας είναι δίκαιος και θα ευοδωθεί γιατί αφορά θεμελιώδη και φυσικά αγαθά όπως ο αέρας, το νερό, η γη και η ελευθερία.
Ιδιαίτερες ευχαριστίες οφείλουμε σ’ αυτούς που αφιέρωσαν χρόνο, κόπο και καλή διάθεση για να οργανώσουν την υποδοχή μας σε κάθε σταθμό του ταξιδιού μας.
Υποσχόμαστε ότι δεν θα εγκαταλείψουμε ποτέ τον αγώνα και αφήνουμε ανοιχτό το επόμενο ραντεβού μας στους δρόμους και τα μονοπάτια του.
Οι αγωνιζόμενοι κάτοικοι της Χαλκιδικής .

Συντονιστικό Φορέων και Συλλόγων Σταγείρων-Ακάνθου ενάντια στην εξόρυξη χρυσού
Coordinating Committee of Associations of Stageira-Akanthos against gold mining

WEBSITE / ΙΣΤΟΤΟΠΟΣ > https://soshalkidiki.wordpress.com/
FACEBOOK > https://www.facebook.com/Soshalkidiki
TWITTER > https://twitter.com/soshalkidiki
EMAIL > sintfor@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου