Επιστροφή προς τα ... μπρος!

Επιστροφή προς τα ... μπρος!

ΕΝΑΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΟΣ

ΕΝΑΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΟΣ
ΝΑ ΘΕΜΕΛΕΙΏΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΌ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΉΣ ΙΣΌΤΗΤΑΣ

Αποανάπτυξη-Τοπικοποίηση -Αυτονομία- Άμεση Δημοκρατία-Ομοσπονδιακός Κοινοτισμός

Τον Μάιο του 2020, μια ομάδα περισσότερων από 1.100 υποστηρικτών της «Αποανάπτυξης», υπέγραψε ένα μανιφέστο καλώντας τις κυβερνήσεις να αδράξουν την ευκαιρία και να στραφούν προς ένα «ριζικά διαφορετικό είδος κοινωνίας, αντί να προσπαθούν απεγνωσμένα να θέσουν ξανά σε λειτουργία την «καταστροφική ανάπτυξη». Η Συνδημία του κοροναϊού δείχνει ότι θα χρειασθεί να γίνουν μεγάλες αλλαγές, αν δεν θέλουμε να πάμε στην κατάρρευση! Ειδικά για την μετά-COVID Ελλάδα: Για να ξεφύγει η χώρα από τη μέγγενη των χρεών, από την φτωχοποίηση και το πολιτισμικό αδιέξοδο, καθώς και από την κατάθλιψη και την μεμψιμοιρία στην οποία έχει πέσει ο πληθυσμός της-ιδίως μετά το σοκ της πανδημίας και τον εγκλεισμό του στα σπίτια- θα χρειασθεί, μετά το πέρασμα της καταιγίδας, να αναπτερωθεί το ηθικό του μέσα από μια στροφή προς μια ενδογενή παραγωγική ανασυγκρότηση . Εφαλτήρας μπορεί να γίνει ο αγροδιατροφικός τομέας και στη συνέχεια ο μεταποιητικός ένδυσης- υπόδησης, ο ενεργειακός και ο ήπιος ποιοτικός τουρισμός να την συμπληρώσουν. Είναι μια εναλλακτική στη σημερινή κυρίαρχη κατεύθυνση, που δεν χρειάζονται κεφάλαια, ξένες επενδύσεις, χωροταξικά σχέδια, υπερτοπικές συγκεντρώσεις, μεγαλεπήβολα και εξουθενωτικά μεγέθη και ρυθμούς. Η κατεύθυνση της Αποανάπτυξης-Τοπικοποίησης -Αυτονομίας- Άμεσης Δημοκρατίας-Ομοσπονδιακού Κοινοτισμού θα μπορούσε να είναι η διέξοδος για την χώρα, στην μετά-COVID εποχή!

Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2013

Άνοιξε το πρώτο συνεταιριστικό μη κερδοσκοπικό παντοπωλείο του Βίος Coop!

Στην οδό Κ. Καραμανλή 42, πολύ κοντά στο Παπάφειο και τον ΕΥΚΛΕΙΔΗ, διαμορφώθηκε με πολύ μεράκι, επαγγελματισμό και εθελοντισμό το 1ο Παντοπωλείο του Κοινωνικού Καταναλωτικού Συνεταιρισμού Θεσσαλονίκης "Βίος Coop". Ένα πολύ ζεστό χώρο που φιλοξενεί κυρίως Ελληνικά και Συνεταιριστικά προϊόντα, τα περισσότερα από τα οποία προέρχονται από την περιοχή μας και παράγονται με τρόπους που δεν επιβαρύνουν τον άνθρωπο και το περιβάλλον. Είναι ανοιχτό όλες τις ώρες των παντοπωλείων, με προσωπικό που είναι ειδικά εκπαιδευμένα μέλη του συνεταιρισμού, στη διάθεσή σας για εξυπηρέτηση και πληροφορίες. Στα ράφια του θα βρείτε όλα σχεδόν τα είδη που χρειάζεται ένα σπίτι, ένα πλήρες "καλάθι"!

Προϊόντα υψηλής ποιότητας και χαμηλής τιμής

Τα προϊόντα που θα βρείτε στο Παντοπωλείο αυτό, είναι εγγυημένης ποιότητας, αφού προηγήθηκε και συνεχίζεται καθημερινά εξονυχιστικός έλεγχος ώστε να μην περιέχουν απαγορευμένα χημικά πρόσθετα, μικροβιολογικό φορτίο, μεταλλαγμένα, ακατάλληλες και μη ασφαλείς ουσίες και άλλα επιβαρυντικά για την υγεία μας και το περιβάλλον συστατικά.

Για να είναι εφικτές τιμές χαμηλές για τους καταναλωτές και δίκαιες για τους παραγωγούς, αποφεύγονται όσο είναι δυνατό οι χονδρεμπόροι και οι μεσάζοντες. Υπάρχει συνεργαζόμασία με την «Ελληνική Διατροφή Coop» (συνεταιριστική εταιρεία που συγκρότησαν συνεταιρισμοί αγροτών και παντοπωλών απ' όλη την Ελλάδα), για τον εφοδιασμό με προϊόντα που παράγονται από  αγροτικούς συνεταιρισμούς και μικρές παραγωγικές μονάδες, παρέχοντας στα ράφια του "Bίος Coop" χώρο για όσο το δυνατό πιο τοπικούς και ποιοτικούς παραγωγούς. Έτσι δημιουργείται το περιθώριο για χαμηλότερες τιμές, μια πιο δίκαιη κατανομή ανάμεσα στους καταναλωτές και τους παραγωγούς και μια πιο φιλική προς το περιβάλλον λειτουργία του κύκλου παραγωγής-διανομής-κατανάλωσης.

Καλύπτουμε τις ανάγκες των καταναλωτών -  Μη κερδοσκοπική λειτουργία!

Η συνεχής πτώση των εισοδημάτων σε συνδυασμό με τη συνεχή άνοδο των τιμών βασικών προϊόντων και με την αμφιβολία για την ποιότητά τους να μεγαλώνει όλο και περισσότερο (ένεκα ασύδοτης κερδοσκοπίας), βεβαιώνει ότι το Παντοπωλείο του "Bίος Coop" είναι ένα εξαιρετικά αναγκαίο, επίκαιρο και πρώτης προτεραιότητας εγχείρημα, που αξίζει να στηρίξουμε.

Διαβάστε περισσότερα εδώ: http://www.bioscoop.gr/

ή στο συνημμένο pdf

______________
Χιλιτίδης Οδυσσέας

Πτολεμαίων 29Α

54630 Θεσσαλονίκη

Τηλ: 2310266705 - 2310269780
Φαξ: 2310266706
Κιν.  6974737121

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου