Επιστροφή προς τα ... μπρος!

Επιστροφή προς τα ... μπρος!

ΕΝΑΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΟΣ

ΕΝΑΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΟΣ
ΝΑ ΘΕΜΕΛΕΙΏΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΌ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΉΣ ΙΣΌΤΗΤΑΣ

Αποανάπτυξη-Τοπικοποίηση -Αυτονομία- Άμεση Δημοκρατία-Ομοσπονδιακός Κοινοτισμός

Τον Μάιο του 2020, μια ομάδα περισσότερων από 1.100 υποστηρικτών της «Αποανάπτυξης», υπέγραψε ένα μανιφέστο καλώντας τις κυβερνήσεις να αδράξουν την ευκαιρία και να στραφούν προς ένα «ριζικά διαφορετικό είδος κοινωνίας, αντί να προσπαθούν απεγνωσμένα να θέσουν ξανά σε λειτουργία την «καταστροφική ανάπτυξη». Η Συνδημία του κοροναϊού δείχνει ότι θα χρειασθεί να γίνουν μεγάλες αλλαγές, αν δεν θέλουμε να πάμε στην κατάρρευση! Ειδικά για την μετά-COVID Ελλάδα: Για να ξεφύγει η χώρα από τη μέγγενη των χρεών, από την φτωχοποίηση και το πολιτισμικό αδιέξοδο, καθώς και από την κατάθλιψη και την μεμψιμοιρία στην οποία έχει πέσει ο πληθυσμός της-ιδίως μετά το σοκ της πανδημίας και τον εγκλεισμό του στα σπίτια- θα χρειασθεί, μετά το πέρασμα της καταιγίδας, να αναπτερωθεί το ηθικό του μέσα από μια στροφή προς μια ενδογενή παραγωγική ανασυγκρότηση . Εφαλτήρας μπορεί να γίνει ο αγροδιατροφικός τομέας και στη συνέχεια ο μεταποιητικός ένδυσης- υπόδησης, ο ενεργειακός και ο ήπιος ποιοτικός τουρισμός να την συμπληρώσουν. Είναι μια εναλλακτική στη σημερινή κυρίαρχη κατεύθυνση, που δεν χρειάζονται κεφάλαια, ξένες επενδύσεις, χωροταξικά σχέδια, υπερτοπικές συγκεντρώσεις, μεγαλεπήβολα και εξουθενωτικά μεγέθη και ρυθμούς. Η κατεύθυνση της Αποανάπτυξης-Τοπικοποίησης -Αυτονομίας- Άμεσης Δημοκρατίας-Ομοσπονδιακού Κοινοτισμού θα μπορούσε να είναι η διέξοδος για την χώρα, στην μετά-COVID εποχή!

Παρασκευή 7 Μαρτίου 2014

Η ανάληψη ευθύνης -ΑΙΔΩΣ, ΑΡΓΕΙΟΙ!



Από την εφημερίδα "Εποχή" :
 
Πέμπτη, 06 Μαρτίου
Ευχαριστούμε την κυρία Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου για τη δωρεάν διαφήμιση. Δεν μπορούμε να κάνουμε το ίδιο για τον κ. Μουρούτη, καθώς δεν πιστεύουμε όσα λένε οι Συριζαίοι ότι βρίσκεται πίσω από όλα.  Δεν έχει όμως όλα τα στοιχεία του κατηγορητηρίου. Ας σημειώσει λοιπόν:
Η εφημερίδα «Εποχή» στα εικοσιπέντε χρόνια παρουσίας της, πέραν της φιλοξενίας άρθρων των Ν. Γιαννόπουλου και Κ. Φώλια, όπως μας κατηγορεί έχει να επιδείξει κι άλλα «παραπτώματα».
Την προηγούμενη Κυριακή είχαμε «ψευδοσυνέντευξη» με τον «ψευδοπολιτικό» Μεχμέτ Αλί Ταλάτ. Απορούμε πως η οξυδερκής κυρία δεν το εντόπισε.
Έχουμε πάρει συνέντευξη από τον ιταλό συγγραφέα, «παλαίμαχο τρομοκράτη» Αντριάνο Σόφρι. Έχουμε επίσης φιλοξενήσει κείμενα του Τόνι Νέγκρι και της αμετανόητης κομμουνίστριας Ροσάνα Ροσάντα. Μέλη της συντακτικής μας ομάδας είναι πλειάδα καταδικασμένων επί χούντας με την κατηγορία για ανατροπή του καθεστώτος. Επίσης, σε αυτήν συμμετέχει ο Πάνος Λάμπρου κουμπάρος σε γάμους ομοφύλων. Επιπλέον, φιλοξενήσαμε στην εφημερίδα μας ομιλία του Παύλου Σιατίστης επικριτική για την Χρυσή Αυγή και δήλωση του Πατριάρχη Βαρθολομαίου εναντίον της εκτροπής του Αχελώου, για την οποία, άκουσον – άκουσον, αρθρογράφησαν και πλείστοι όσοι συνεργάτες μας.
Ανακινήσαμε το ζήτημα των δικαιωμάτων των μειονοτήτων στη Θράκη. Ήμασταν η πρώτη εφημερίδα που έβγαλε την είδηση για τα βασανιστήρια στην ΓΑΔΑ σε αντιφασίστες διαδηλωτές. Δημοσιεύσαμε σειρά άρθρων ενάντια στον ενδοσωματικό έλεγχο της  κρατούμενης Κατερίνας Γκουλιώνη που  βρέθηκε νεκρή κατά τη διάρκεια μεταγωγής.
Πάντως για όλα αυτά ομολογούμε ότι δεν φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ. Φταίει η γαλλική επανάσταση και η καταραμένη ελευθερία του τύπου. Υποσχόμαστε ότι κάθε Κυριακή στην «Εποχή» μπορείτε να βρίσκετε κι άλλα τέτοια φρικτά, ώσπου να καταργηθεί η κομμουνιστική Διακήρυξη των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και του Πολίτη.

Για το ίδιο θέμα:
 
ΑΙΔΩΣ, ΑΡΓΕΙΟΙ!

Χωρίς έκπληξη, με περισσή οργή, αλλά για τη μνημονική λαίλαπα και τη γενικευμένη βαρβαρότητα που μας καταδυναστεύουν, όχι για τους υστερικούς λιμοκοντορισμούς των τηλεεισαγγελέων εναντίον μας και βεβαίως με ολίγη αηδία παρακολουθούμε τη Χορωδία Ανάρθρων Κραυγών με αφορμή την έκδοση του βιβλίου «Γεννήθηκα 17 Νοέμβρη» του Δημήτρη Κουφοντίνα και τον πρόλογό του από το σύντροφό μας Νίκο Γιαννόπουλο.

Έξαλλοι πολιτικοί, με επικεφαλής τη βαφτισιμιά του Κωσταντίνου Γλίξμπουργκ κ. Ασhμακοπούλου, θυμωμένοι δημοσιογράφοι και ημιμαθείς, πλην στομφώδεις αναλυτές αναγνωρίζουν την ελευθερία έκφρασης, αλλά στηλιτεύουν τις Εκδόσεις Λιβάνη επειδή εξέδωσαν το βιβλίο του Κουφοντίνα. Είναι σαν το «ιερό δικαίωμα της απεργίας». Είναι ιερό όταν δεν ασκείται, αλλιώς είναι παράνομη, καταχρηστική, αντικοινωνική…

Πολιτικοί απόγονοι των ταγματασφαλιτών, των χιτών και των εκοφιτών φρίττουν γιατί το βιβλίο αναφέρεται στον ΕΛΑΣ και τον ΔΣΕ. Αυτοί που μισούν την ιστορία της Αντίστασης και της Αριστεράς, που τρέμουν κάθε κίνημα και αγώνα που υπερβαίνει τα όρια της φραστικής διαμαρτυρίας, κατηγορούν με θράσος χιλίων πιθήκων τον Κουφοντίνα ότι καπηλεύεται τους αγώνες του λαού μας.

Χρυσοκάνθαροι εκλεκτοί της εξουσίας, που αποσιωπούν κρατικές δολοφονίες και ρατσιστικά εγκλήματα, οσφυοκάμπτες των εκάστοτε αφεντικών τους (ποιος θυμάται το μεγάλο φαγοπότι των Ολυμπιακών Αγώνων 2004;) αναζητούν «οικονομικά κίνητρα»στην έκδοση του βιβλίου του Δημήτρη Κουφοντίνα.

Αδαείς, οκνηροί και εξυπνάκηδες διατυμπανίζουν ότι δεν έχουν κανένα λόγο να διαβάσουν το βιβλίο του «δολοφόνου», λες και τους υποχρέωσε κάποιος να το κάνουν ή την έκδοση ενός βιβλίου πρέπει να συνοδεύει το ποινικό μητρώο του συγγραφέα.

Ανεκδιήγητοι υποκριτές, που αδιαφορούν για τα στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών και τη βαρβαρότητα που επικρατεί στις φυλακές, εξεγείρονται επειδή μιλάμε για πολιτικούς κρατούμενους. Μα αν δεν είναι πολιτικοί κρατούμενοι, αλλά «απλοί δολοφόνοι» γιατί τους αντιμετωπίζουν ΤΟΣΟ ΠΟΛΙΤΙΚΑ;

Εντάξει, κατανοούμε τις πολιτικές σκοπιμότητες, την εκδικητικότητα, τον παραδειγματισμό. Καταλαβαίνουμε τον αυταρχισμό και τη μνησικακία σας. Όμως, μην αυτογελοιοποιείστε, είστε οι άρχοντές μας…

ΔΙΚΤΥΟ ΓΙΑ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου