Επιστροφή προς τα ... μπρος!

Επιστροφή προς τα ... μπρος!

ΕΝΑΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΟΣ

ΕΝΑΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΟΣ
ΝΑ ΘΕΜΕΛΕΙΏΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΌ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΉΣ ΙΣΌΤΗΤΑΣ

Αποανάπτυξη-Τοπικοποίηση -Αυτονομία- Άμεση Δημοκρατία-Ομοσπονδιακός Κοινοτισμός

Τον Μάιο του 2020, μια ομάδα περισσότερων από 1.100 υποστηρικτών της «Αποανάπτυξης», υπέγραψε ένα μανιφέστο καλώντας τις κυβερνήσεις να αδράξουν την ευκαιρία και να στραφούν προς ένα «ριζικά διαφορετικό είδος κοινωνίας, αντί να προσπαθούν απεγνωσμένα να θέσουν ξανά σε λειτουργία την «καταστροφική ανάπτυξη». Η Συνδημία του κοροναϊού δείχνει ότι θα χρειασθεί να γίνουν μεγάλες αλλαγές, αν δεν θέλουμε να πάμε στην κατάρρευση! Ειδικά για την μετά-COVID Ελλάδα: Για να ξεφύγει η χώρα από τη μέγγενη των χρεών, από την φτωχοποίηση και το πολιτισμικό αδιέξοδο, καθώς και από την κατάθλιψη και την μεμψιμοιρία στην οποία έχει πέσει ο πληθυσμός της-ιδίως μετά το σοκ της πανδημίας και τον εγκλεισμό του στα σπίτια- θα χρειασθεί, μετά το πέρασμα της καταιγίδας, να αναπτερωθεί το ηθικό του μέσα από μια στροφή προς μια ενδογενή παραγωγική ανασυγκρότηση . Εφαλτήρας μπορεί να γίνει ο αγροδιατροφικός τομέας και στη συνέχεια ο μεταποιητικός ένδυσης- υπόδησης, ο ενεργειακός και ο ήπιος ποιοτικός τουρισμός να την συμπληρώσουν. Είναι μια εναλλακτική στη σημερινή κυρίαρχη κατεύθυνση, που δεν χρειάζονται κεφάλαια, ξένες επενδύσεις, χωροταξικά σχέδια, υπερτοπικές συγκεντρώσεις, μεγαλεπήβολα και εξουθενωτικά μεγέθη και ρυθμούς. Η κατεύθυνση της Αποανάπτυξης-Τοπικοποίησης -Αυτονομίας- Άμεσης Δημοκρατίας-Ομοσπονδιακού Κοινοτισμού θα μπορούσε να είναι η διέξοδος για την χώρα, στην μετά-COVID εποχή!

Τετάρτη 5 Μαρτίου 2014

Mπύρα αλληλεγγύης kommunara pilsner



Aύριο Πέμπτη θα τη βρείτε στην ολοήμερη αυτόνομη λαϊκή (πλ. Ματσάγγου, Βόλος) μετά τις 10. Για τυχόν παραγγελίες, στείλτε mail στο kommunara@hushmail.com



Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ
«Η εξέγερση αποτελεί φυσική τάση της ζωής. Ακόμα και το σκουλήκι στρέφεται ενάντια στο πόδι που το λειώνει»   Μιχαήλ Μπακούνιν

Το μόνο σίγουρο είναι ότι ζούμε ιστορικές στιγμές. Η ολομέτωπη επίθεση κεφαλαίου, κράτους και φασιστικού παρακράτους βρίσκεται πλέον στην κορύφωσή της. Αυτή η ολομέτωπη επίθεση γίνεται τόσο ενάντια γενικά στο εισόδημα και στις συνθήκες επιβίωσης των εργαζομένων, των ανέργων, των μικροσυνταξιούχων, της νεολαίας, των μεταναστών κλπ., όσο και ειδικότερα εναντίον των αντιστεκόμενων αγωνιστικά και μαχητικά, των μη πολιτικά «ενσωματόσημων» στο ξεφτισμένο κοινοβουλευτικό - καθεστωτικό κουκλοθέατρό τους. Είναι ολοκληρωτική επίθεση, εναντίον όλων όσων αντιστέκονται, είτε μάχονται σε μικρό είτε σε μεγαλύτερο βαθμό, είτε ατομικά, είτε συλλογικά-κοινωνικά, ενάντια στα σχέδιά τους.

Έχει γίνει πλέον σαφές από το τοπικό-«εθνικό» πολιτικό καθεστώς της παγκοσμιοποιημένης αστικής κυριαρχίας, ότι κάθε αντίσταση που ορθώνεται απέναντι στα ολοκληρωτικά τους σχέδια, θα χτυπιέται αλύπητα, θα ματώνεται στην κυριολεξία... Κι όταν λένε αλύπητα το εννοούνε, δεν είναι σχήμα λόγου, ούτε πολιτικός ακροβατισμός. Μέχρι αναπηρίας κάποιες φορές ή ακόμα και θανάτου. Ενδεικτικά, τα τελευταία 5 χρόνια είχαμε και συχνές δολοφονίες από κρατικούς και παρακρατικούς μπράβους (βλ. δολοφονία Αλέξη Γρηγορόπουλου από αστυνομικό, δολοφονία-μαχαίρωμα Παύλου Φύσσα από φασίστα χρυσαυγίτη παρουσία αστυνομικών), και πολύ συχνούς σοβαρούς τραυματισμούς ακόμα και τυφλώσεις διαδηλωτών από κροτίδες και βολίδες χημικών σε διαδηλώσεις και αγωνιστικές κινητοποιήσεις. Τραυματισμοί, τυφλώσεις και αναπηρίες που εκτελέστηκαν «αγόγγυστα» από τις ένστολες (και μη.) ορδές των σύγχρονων ταγματασφαλιτών του καθεστώτος.

Η φτωχοποίηση - κινεζοποίηση των κατώτερων κοινωνικών στρωμάτων, είναι πλέον επιτακτική ανάγκη ύπαρξης, προκειμένου να συνεχίζουν να «μακροημερεύουν», οι κρατικά επιδοτούμενοι (από τους φόρους μας !) τραπεζίτες, εφοπλιστές, εκδότες, βιομήχανοι και μικρομεσαίοι «επιχειρηματίες» της λαμογιάς και της συναλλαγής. Και τους είναι επιτακτική ανάγκη γιατί ένα μόνο πράγμα δεν αντέχουν...Να μην αυξάνονται με εκθετικούς ρυθμούς τα ετήσια κέρδη τους!!! Αυτοί που στίβουν ψυχές και σώματα στην καθημερινή μας πάλη για το μεροκάματο και την επιβίωση, αυτοί που στραγγίζουν τον ιδρώτα και το μυαλό του κάθε εργαζόμενου, για να βγάζουν εκατομμύρια και δισεκατομμύρια σε Ελβετία και σε τροπικούς φορολογικούς παραδείσους, δεν αντέχουν να μην αυξάνονται τα κέρδη τους. Ας κλείνουν νοσοκομεία και σχολεία, ας αυξάνονται οι αυτοκτονίες σε δυσθεώρητα ύψη, ας φυτοζωούνε άνθρωποι δίπλα μας χωρίς ηλεκτρικό ή και χωρίς τρεχούμενο νερό, τα κέρδη τους είναι η υπέρτατη αξία του καθεστώτος τους, βρίσκεται πάνω από τους ανθρώπινη ύπαρξη, πάνω από την ίδια μας την ζωή.

Κι όπου η σφαίρα και το γκλόμπ του μπάτσου και το μαχαίρι του φασίστα δεν φτάνουν για να δολοφονήσουν όσους αντιστέκονται μαχητικά, όσους αγωνίζονται ενάντια στα «κερδοφόρα» συμφέροντά τους, τότε είναι η ώρα να ανατείλει ο ήλιος της «δικαιοσύνης» τους. Της δεύτερης αυτής «χρυσής» τους εφεδρείας (πρώτη τους «χρυσή» εφεδρεία είναι οι φασίστες), της εφεδρείας που ονομάζουν «δικαιοσύνη». Οι πιστοί νομοτρίφτες υπηρέτες του καθεστώτος, οι χορτάτοι εισαγγελείς και δικαστές, αγκαζέ με ασφαλίτες και με φασίστες ψευδομάρτυρες και «καταγγέλλοντες», στήνουν δικογραφίες εκατοντάδων σελίδων, δικογραφίες που έχουν έναν και μόνο σκοπό. Να φυλακίσουν και να τρομοκρατήσουν όσους αντιστέκονται μαχητικά και αγωνίζονται για το αυτονόητο δικαίωμα στο ψωμί, στην υγεία, στην παιδεία, στην ελευθερία έκφρασης, στην ισότητα ΟΛΩΝ ανεξαρτήτου χρώματος και πολιτισμικής «ταυτότητας». Να φυλακίσουν και να τρομοκρατήσουν με δίκες, όσους πιστεύουν ότι το κέρδος και η εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, ΔΕΝ πρέπει να αποτελούν τις βασικές αξίες μιας σύγχρονης κοινωνίας του 21ου αιώνα. Δίκες κακοστημένες, που ακόμα κι οι ίδιοι οι εμπνευστές τους, από τα πολλά ψέματα και το άτσαλο μαγείρεμα, δυσκολεύονται στις περισσότερες περιπτώσεις, να διεκπεραιώσουν με «επιτυχία», με καταδίκη δηλαδή των αγωνιστών.

Μέσα σ' αυτό το γενικότερο κλίμα εντεινόμενης σκληρής καταστολής και βιομηχανίας στημένων δικών, σε μια απέλπιδα προσπάθεια τρομοκράτησης όσων αντιστέκονται περήφανα, όσων δεν σκύβουν υποτακτικά το κεφάλι στο καθεστώς, όσων επιμένουν να σηκώνουν ψηλά την γροθιά τους, οραματιζόμενοι έναν κόσμο όπου θα κυριαρχούν οι βασικές πανανθρώπινες αξίες : "ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ - ΙΣΟΤΗΤΑ - ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ - ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ", ο Βόλος σαν μια μεγάλη πόλη, δεν θα μπορούσε να μείνει «απέξω».  Ήδη μια σειρά από δίκες αγωνιστών, δίκες με σαφή πολιτικά και κοινωνικά, αντικαθεστωτικά χαρακτηριστικά, βρίσκονται σε εξέλιξη :
* 5/2/2014 : Στο Κακουργιοδικείο Λάρισας "αθωώθηκαν" και οι 4 στοχοποιημένοι από την ασφάλεια Βόλου για τη συμμετοχή τους στις πορείες το Δεκέμβρη 2008. 
* 28/2/2014 (αναβολή της δίκης για 17/12/2014) : Στο Πλημμελειοδικείο Βόλου η υπόθεση του αντιφασίστα, κατηγορούμενου από την συμπαιγνία του γνωστού «συνεταιρισμού» αστυνομίας και φασιστών, ότι βιαιοπράγησε πάνω στα σώματα «αγέρωχων ελληνόψυχων» τοπικού τάγματος εφόδου των νεοναζί!!!
* 2/4/2014 : Στο Πλημμελειοδικείο Βόλου δικάζονται μετά από μήνυση του Δήμου, τέσσερις αγωνιστές, τους οποίους οι ένστολοι μπράβοι του καθεστώτος συνέλαβαν σε μεταγενέστερο χρόνο, σε γειτονικό πάρκο(!), μετά από συλλογική απόπειρα για άνοιγμα, καθαρισμό και ενεργοποίηση ως ανοιχτού κοινωνικού κέντρου, του επί δεκαετίες εγκαταλελειμμένου «Cine Νίκη».

Τα πολύμορφα κινήματα κοινωνικής αντίστασης, που εκφράζονται με αυτοδιαχειριζόμενες καταλήψεις, αυθόρμητες κοινωνικές εξεγέρσεις, δράσεις μαχητικού αντιφασισμού κλπ., έχουν την ανάγκη της στήριξής μας. Μιας στήριξης σε ηθική, πολιτική και υλική βάση. Από την πλευρά μας, ως συλλογικό τοπικό εγχείρημα παραγωγής μπύρας, πιστεύουμε ότι η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ αποτελεί πρωταρχική - βασική αξία και στάση ζωής. Γι' αυτό αποφασίσαμε να στηρίξουμε οικονομικά την τρέχουσα πολιτική και οικονομική εξόρμηση, για την κάλυψη των δικαστικών εξόδων των διωκόμενων αγωνιστών του Βόλου.  Έχει παραχθεί από τη συλλογικότητά μας και διατίθεται μέσω στοχευμένων δράσεων και εκδηλώσεων, η εμφιαλωμένη μπύρα "KommunarΑ Pilsner". Το σύνολο των εσόδων που θα συγκεντρωθούν από την πώλησή της, θα διατεθεί στο «Ταμείο Αλληλεγγύης των διωκόμενων αγωνιστών Βόλου».

Η αλληλεγγύη είναι η τρυφερότητα της επαναστατικής ανατροπής.

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ - ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ - ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ


Συλλογικό εγχείρημα "kommunara"
Mail επικοινωνίας kommunara@hushmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου